Image default
Επιχειρήσεις

Συμμετοχή της Interamerican σε συνέδρια για τον αγροδιατροφικό τομέα

Η INTERAMERICAN, με τη συμμετοχή της σε σημαντικά συνέδρια για τον πρωτογενή τομέα, δίνει τον τόνο του ασφαλιστικού ενδιαφέροντος για τη διατήρηση και ανάπτυξη μιας βιώσιμης αλυσίδας αξίας στη γεωργία.

Η συνέχεια της αξίας που δημιουργείται, αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων μερών – από τον γεωργό μέχρι τον μεταποιητή και τη διανομή στον καταναλωτή και ο ρόλος της ασφάλισης είναι καθοριστικός για να διατηρηθεί αυτή η συνέχεια και να αποδοθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία είχε ουσιαστική παρουσία στο «Agribusiness Forum 2019» που οργανώθηκε από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου στις Σέρρες με τη συμμετοχή πολλών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσώπων της Δημόσιας Διοίκησης, πανεπιστημιακών καθηγητών και πολλών επιχειρήσεων με ενδιαφέρον στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η INTERAMERICAN εκπροσωπήθηκε από την Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής του κλάδου Αγροτικών Ασφαλίσεων της εταιρείας, που παρουσίασε και ανέπτυξε το θέμα της ασφάλισης ως «ασπίδας προστασίας» της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Η ομιλήτρια κάλεσε σε συνεργασία τον δημόσιο τομέα, ώστε με την συμβολή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφάλισης, όπως γίνεται διεθνώς σε χώρες με αναπτυγμένη τη γεωργία.

Βασικά θέματα του Συνεδρίου ήταν η τόνωση της καινοτομίας και το μέλλον της παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής γεωργικών προϊόντων διατροφής, τα νέα συστήματα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και οι νέες πρακτικές. Επίσης, συζητήθηκαν συνέργιες μεταξύ της ακαδημαϊκής έρευνας και των επιχειρήσεων, πολιτικές και προοπτικές για βιώσιμα συστήματα γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ και στην Ελλάδα.

Εξάλλου, στις 25 Οκτωβρίου διεξήχθη και το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με κεντρικό θέμα τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς και του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα και εστίαση στην υπό χάραξη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Το Συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 700 συμμετέχοντες και εξέχοντες ομιλητές, είχε τη χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN.

Σχετικα αρθρα

Παπαστράτος: Παρών στην 84η ΔΕΘ για ένα μέλλον #prostokalytero

admin

ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

admin

Ασφαλιστικές: Κίνητρα σε πελάτες για ρευστοποίηση των συμβολαίων τους!

admin

Volton: Αλλάζει τις ισορροπίες η εξαγορά της ΚΕΝ

admin

ΕΛΠΕ: Ρότα κερδοφορίας από τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

Σε λειτουργία η έα μονάδα της Polyplastic Rivulis στη Ρωσία

admin

Entersoft: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €163.200 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Jumbo: Συντηρητικές προσδοκίες και guidance για +5% στις πωλήσεις

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

IDEAL: Μετοχική «αποχώρηση» του πρώην CEO

admin

Σελόντα: Πράσινο φως στην έκδοση ομολόγων από τη ΓΣ

admin

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και ΕΚΠΑ

admin

Με το χιλιόμετρο τα διόδια στην Ολυμπία Οδό από το 2020

admin

Συνεχίζει τις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη η EY

admin

Cosmote: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019

admin

Πήρε η Eldorado Gold άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

admin

Διάκριση για την εφαρμογή της ACS για κινητά

admin

Παπαστράτος: Εντείνουν τη συνεργασία στις ΗΠΑ PMI και Altria

admin