Image default
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

Στην οργανωτική και διοικητική προετοιμασία της ΔΕΗ ενόψει της απολιγνιτοποίησης, που δρομολογείται με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, πολύ σύντομα αναμένεται να αποφασιστεί η κατάργηση των τριών γενικών διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης και η αντικατάσταση τους με δύο για τη Λιγνιτική Παραγωγή και τη Θερμοηλεκτρική και Υδροηλεκτρική Παραγωγή.

Αντικείμενο της γενικής διεύθυνσης Λιγνιτικής Παραγωγής είναι η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων τους, ενώ η δεύτερη νέα επιχειρησιακή μονάδα έχει ως αρμοδιότητα και αντικείμενο τη λειτουργία και ανάπτυξη των θερμοηλεκτρικών μονάδων με τα υπόλοιπα καύσιμα, πλην του λιγνίτη, καθώς και των μεγάλων υδροηλεκτρικών σταθμών με την παράλληλη διαχείριση των νερών των ταμιευτήρων.

Οι αλλαγές αυτές, όπως αναφέρουν πηγές του Εuro2day.gr, έρχονται σε συνέχεια της προ μηνών απόφασης της διοίκησης υπό τον Γιώργο Στάσση να σταματήσει την απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. από τη μητρική εταιρία και να διατηρήσει τη θυγατρική των ΑΠΕ. Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτήθηκε η μετάβαση της δημόσιας εταιρίας στις καθαρές μορφές ενέργειας.

Τώρα με τις νέες οργανωτικές αλλαγές η κατάργηση της αυτόνομης γενικής διεύθυνσης Ορυχείων δείχνει το δρόμο για την ριζική ανατροπή στο μείγμα της παραγωγής της ΔΕH, όπου έως το 2028 ο λιγνίτης δεν θα έχει πια θέση.

Επιπλέον η διατήρηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. καθιστά ουσιαστικά άνευ αντικειμένου τη γενική διεύθυνση Ανάπτυξης στην οποία με την απόφαση του προηγούμενου διοικητή Μανόλη Παναγιωτάκη είχαν μεταφερθεί οι αρμοδιότητες για την ανάπτυξη και λειτουργία των ΑΠΕ.

Παράλληλα, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Στάσσης σύντομα αναμένεται να καλύψει και τη δεύτερη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, με άνθρωπο από την αγορά. Ο τελευταίος θα έχει υπό την εποπτεία του τις εμπορικές δραστηριότητες, το marketing και την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναβαθμίστηκε ο Ιωάννης Κοπανακης στην άλλη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου με την εποπτεία των τεχνικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Νηρεύς: Μετοχικές μεταβολές στα ποσοστά βασικών μετόχων

admin

Flexopack: Στα €3,49 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Westnet: Νέα συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Avaya

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. για μεταφορά στην FPS

admin

Creta Farms: Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Η Vodafone ανοίγει νέο κύκλο στη μάχη της συνδρομητικής TV

admin

Ο οίκος S&P υποβάθμισε στο Β+ τον ΟΠΑΠ λόγω των κλειστών πρακτορείων

admin

Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ από το ΤΧΣ

admin

Folli Follie: Τα ερωτηματικά της κατ’ αρχήν συμφωνίας με τους ομολογιούχους

admin

Τι προβλέπει το business plan της ΔΕΗ

admin

Περισσότερα από 3.500 στελέχη παρακολούθησαν τα webinars της SingularLogic

admin

Ούρσουλα Φόν Ντερ Λάιεν: “Είμαστε στο πλευρό της Ιταλίας, νέα μέτρα υπέρ των χωρών που επλήγησαν από τον ιό”

admin

Πρώτο test… επιτυχές για τις επενδύσεις της CVC Capital

admin

Attica Group: Στα €15,50 εκατ. αυξήθηκαν τα EBITDA στο εξάμηνο

admin

Ιταλία-κορονοϊός: Πρόστιμο 400 ευρώ σε Ιταλίδα που έκανε 4 ώρες βόλτα με το λεωφορείο

admin

Ελλάκτωρ: Αντλησε 70 εκατ. με νέα ομόλογα

admin

Profile: Πρόσφατες διακρίσεις από διεθνείς εκδόσεις και αναλυτές

admin

Kariera.gr και Google συνεργάστηκαν για το Digital Marketing Camp

admin