Image default
Οικονομία

Διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα τα περί κόστους για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της

Η Εθνική Τράπεζα μέσω ανακοίνωσης της αντιτίθεται σε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως το κόστος για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της είναι υψηλό ενώ εκφράζονται αμφιβολίες και για τη βούληση αλλά και την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφορικά με το κόστος σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού της διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα.

«Στην υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Εθνικής. Για το σχεδιασμό της συνολικής αρχιτεκτονικής καθώς και την υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος, η Εθνική Τράπεζα έχει επιλέξει και συνεργάζεται με εξειδικευμένες εταιρίες συμβούλων. Αναφορικά με το κόστος σχεδιασμού και υλοποίησης, η ΕΤΕ ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα, απαντώντας στο δημοσίευμα που ανακυκλώνεται τις τελευταίες ημέρες και μετά από σχετική αναφορά σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει: «Στις 16 Μαΐου του 2019 η Εθνική παρουσίασε στο επενδυτικό κοινό ένα πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού με ορίζοντα υλοποίησης την τετραετία 2019-2022. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη δημιουργία μιας υγιούς και κερδοφόρας Τράπεζας, εκσυγχρονισμένης και απλής, που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της αλλά και ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της, ώστε να αποτελέσει και πάλι μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι ήδη αισθητά και ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά στην αποτελεσματική λειτουργία της τράπεζας, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και την αγορά. Επίσης αντανακλάται στην κερδοφορία της τράπεζας, η οποία υπερβαίνει τα Euro 200 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με ζημίες το 2018. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν το στόχο της διοίκησης για απόδοση ιδίων κεφαλαίων πάνω από 10% το 2022.

Στην υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού της Τράπεζας συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Εθνικής. Για το σχεδιασμό της συνολικής αρχιτεκτονικής καθώς και την υποστήριξη της υλοποίησης του προγράμματος, η Εθνική Τράπεζα έχει επιλέξει και συνεργάζεται με εξειδικευμένες εταιρίες συμβούλων. Αναφορικά με το κόστος σχεδιασμού και υλοποίησης, η ΕΤΕ ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το κόστος του προγράμματος απέχει σημαντικά από τα ποσά που αβάσιμα αναφέρθηκαν, είναι απολύτως ανταγωνιστικό με το κόστος παρόμοιων προγραμμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ παρακολουθείται από τα αρμόδια όργανα της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας, υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου και με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει την ευθύνη του σχεδιασμού, της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων του απαιτητικού αυτού προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων, των πελατών και των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας».

Σχετικα αρθρα

Αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου 2020

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τραπεζίτες – Τι θα γίνει με τις χρεώσεις στις συναλλαγές

admin

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος στο ξεκίνημα της Παρασκευής

admin

Φοροελαφρύνσεις: Ποιοι και πόσα κερδίζουν – Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

admin

«Θετική εξέλιξη η έκθεση της Κομισιόν»

admin

Ποιοι είναι οι όροι για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Ο τιμοκατάλογος της αγοραπωλησίας ενός ακινήτου

admin

Airbnb : Έρχονται καμπάνες έως 100.000 ευρώ σε «ξεχασιάρηδες»

admin

ΔΕΗ : Ρυθμίστε τις οφειλές σας με ένα τηλεφώνημα

admin

Εφικτός πλέον ο στόχος του 2% στον ρυθμό ανάπτυξης το 2019

admin

Έγινε η φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

admin

Θεοχάρης : «Συγκρατημένη αισιοδοξία» στον ελληνικό τουρισμό για το 2020

admin

Συντάξεις : «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις – Ποιοι θα βγουν πριν από τα 60

admin

Οι ΗΠΑ ανοίγουν μέτωπο και με τη Γαλλία για τον φόρο στους κολοσσούς του Διαδικτύου

admin

Πόλεμος μεταξύ ΥΠΟΙΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα στοιχεία του προϋπολογισμού

admin

Ν. Μηταράκης: Από το καλοκαίρι του 2020, συντάξεις αυθημερόν με ηλεκτρονικό τρόπο

admin

HSBC Navigator : 9 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένουν ανάπτυξη

admin

Ευρωβουλή: Αύξηση κονδυλίων για τον προϋπολογισμό του 2020

admin