Image default
Επιχειρήσεις

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον όμιλο Olympia

Ο όμιλος εταιριών Olympia, ολοκληρώνοντας την αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής και οργάνωσης που είχε ξεκινήσει το 2016, ανακοίνωσε την Τρίτη “τη νέα εποχή εταιρικής διακυβέρνησης ακολουθώντας ένα μοντέλο διακυβέρνησης και κανόνων διαφάνειας, με βάση τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς. To μέλλον του ομίλου Olympia ενισχύεται από το συνδυασμό μιας πολύ ικανής Διοικητικής Ομάδας και ενός πολύ ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου με ανεξάρτητα μέλη πολύ υψηλού επιπέδου που θα συνδράμουν καθοριστικά στη νέα εποχή του Ομίλου Olympia”. 

Σε αυτή τη φιλοσοφία, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση, “η τελευταία Γενική Συνέλευση του Ομίλου Olympia εξέλεξε νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα ισχυροποιήσει την κουλτούρα της εταιρικής διακυβέρνησης στον Όμιλο Olympia, αλλά και στο σύνολο των εταιρειών τις οποίες ελέγχει”. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και καθόρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, ως ακολούθως:

* Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

* Carla Cico, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

* Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

* Muriel de Lathouwer, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

* Δημήτριος Γκούμας, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

* Τατιάνα Φαφαλιού, μη εκτελεστικό μέλος

* Χρήστος Καλογεράκης, μη εκτελεστικό μέλος

* Γιώργος Ξηρουχάκης, εκτελεστικό μέλος

* Γιάννης Παντολέων, εκτελεστικό μέλος

Η διοίκηση του ομίλου καλωσορίζει την κα Cico, “η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, με πολυετή θητεία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και την κα De Lathouwer με μακρά πορεία στον κλάδο του ΙΤ και της τεχνολογίας”.

H κα Cico είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Commify Group (εταιρεία τεχνολογίας) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allegion Plc (εταιρεία προϊόντων ασφαλείας). Διατέλεσε CEO της Rivoli S.p.A., εταιρείας υποδομών, και πιο πριν, CEO της Ambrosetti Consulting. Επίσης, διετέλεσε CEO της Brazil Telecom (2001-2005), θέση για την οποία έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των Forbes και Fortune. Επίσης, το - την ανακήρυξε «καλύτερη CEO» στο χώρο των τηλεπικοινωνιών για την Λατινική Αμερική.

Η κ. Muriel De Lathouwer είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Shurgard (μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη σε κέντρα αποθήκευσης), επίσης είναι ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coderdojo Belgium (club δωρεάν προγραμματισμού για παιδιά), της CFΕ (βιομηχανικός όμιλος), της Amoobi (εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στις λύσεις βελτιστοποίησης της λιανικής πώλησης) και της CPH (συνεταιριστικής τράπεζας). Στο παρελθόν έχει διατελέσει CEO, Managing Director και Executive Board Member της EVS Belgium, κορυφαία εταιρία στον κόσμο στα συστήματα παραγωγής ψηφιακών βίντεο.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τη διεθνή εμπειρία τους, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην υιοθέτηση διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, αλλά παράλληλα, με την πολυετή εμπειρία τους, θα προσδώσουν αξία και στην επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1/3 των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Olympia αποτελείται από γυναίκες, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αξιών της ισότητας και συμμετοχικότητας.

Ο Όμιλος Olympia “μέσα από το όραμα του ιδρυτή του, έχει μετεξελιχθεί σε έναν διεθνή επενδυτικό όμιλο με πολυσχιδή παρουσία σε 9 χώρες στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από 6 θυγατρικές εταιρίες. Το νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει διασφαλίζει την ουσιαστική εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, για να προστατεύονται επαρκώς οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι καθώς και όσοι συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον Όμιλο Olympia, με κυρίαρχο στόχο την μακροβιότητα του οργανισμού, την αρμονική συνύπαρξη τωρινών και μελλοντικών μετόχων, αλλά και τις μελλοντικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές”.

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Συνεργασία με Unitrack στα γεωργικά μηχανήματα

admin

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

Εξαγορά από την PZ Cussons παζαρεύει ο Σαράντης στην Πολωνία

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Hive

admin

NP Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 10% στο εννιάμηνο

admin

Ο Ευάγγελος Κοντός αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Intercontinental

admin

H Lamda Hellix επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Eurolife ERB

admin

Εσοδα 4,55 δισ. για την Motor Oil το H1

admin

Διευρύνεται το δίκτυο της Jysk στην Ελλάδα

admin

ΟΛΠ: Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό έργο SAURON

admin

Ποια είναι τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

admin

Στον Μ. Δομαζάκι η πλειοψηφία εκπροσώπησης στη Γ.Σ.

admin

Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Π. Λαζαρίδου και Αθ. Σκορδάς νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Στις «Most Admired Companies» του Fortune η Μέλισσα Κίκιζας

admin

Βράβευση της IKEA στην Ελλάδα για την καινοτομία σε e-commerce και digital επικοινωνία

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin