Image default
Επιχειρήσεις

Νέο κατάστημα Μασούτη στο Περιστέρι

Το 331ο κατάστημα της αλυσίδας Μασούτη, ανοίγει σε λίγες μέρες στο Περιστέρι.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η επίθεση του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία στην αγορά της Αθήνας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το νέο σούπερ μάρκετ των 680 τμ (με επιπλέον αποθήκες 200 τμ), θα λειτουργήσει πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων κι έρχεται να προστεθεί στο δίκτυο των 56 καταστημάτων της Αττικής που έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα για τον Όμιλο Μασούτη.

Φέτος συμπληρώνεται μια δωδεκαετία αδιάλειπτης κερδοφορίας για τον Όμιλο Μασούτη. Πρόκειται για μια μεγάλη χρονική περίοδο που περιλαμβάνει τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της υψηλής ανεργίας και της βαριάς υπερφορολόγησης, της κατάρρευσης του Μαρινόπουλου, των συγχωνεύσεων και των νέων στρατηγικών συμμαχιών στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, ο Όμιλος Μασούτη συνεχίζει να επεκτείνεται και να καταγράφει κερδοφόρες οικονομικές χρήσεις. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο τζίρος του 2019 θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. Ευρώ που αν συγκριθεί με τα περυσινά 770 εκατ. Ευρώ συνιστά αύξηση κατά 8% τουλάχιστον.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι τα κέρδη προ φόρων είναι πιθανό να αγγίξουν τα 20 εκατ. Ευρώ.

H διοίκηση του Ομίλου ωστόσο αποφάσισε να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος και της φετινής κερδοφορίας για τη διαμόρφωση ελκυστικών τιμών και ειδικών προσφορών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως κατά πάσα πιθανότητα η φετινή κερδοφορία θα είναι αντίστοιχη της περυσινής δηλαδή περίπου στα 14 εκατ. Ευρώ.

Στα αποτελέσματα του 2019 για πρώτη φορά θα ενσωματωθούν οι πωλήσεις του πρώην δικτύου της «Προμηθευτικής» μιας ολόκληρης χρονιάς. Η Μασούτης υλοποιεί πρόγραμμα ανακαινίσεων σ’ ολόκληρο το υφιστάμενο δίκτυό της και η προσπάθεια αυτή φαίνεται να αποδίδει καρπούς ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το προηγούμενο διάστημα οι καταναλωτές φάνηκε να δοκιμάζουν τις επιλογές που προσέφερε ο ανταγωνισμός των αλυσίδων της Αθήνας που δημιούργησαν δίκτυο στη Β. Ελλάδα.

Η Αθήνα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο σχεδιασμό του μέλλοντος για τον Όμιλο Μασούτη. Με τα 56 καταστήματα που έχει σήμερα στην Αττική, μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής πέρυσι το καλοκαίρι, ο Όμιλος καλύπτει μόλις το 3% της συγκεκριμένης αγοράς. Τα περιθώρια περαιτέρω μεγέθυνσης είναι μεγάλα, υπογραμμίζει η εταιρία.

Σχετικα αρθρα

Δύο εκκρεμότητες στο διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό

admin

Πειραιώς: Χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις το πρόστιμο της ΕΚΤ

admin

Εθνική Τράπεζα: Φεύγουν περίπου 750 εργαζόμενοι

admin

Παρουσία του ReGeneration στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

admin

NP Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 10% στο εννιάμηνο

admin

Τι απαντά η Εθνική Ασφαλιστική για τις διώξεις στελεχών της

admin

Volotea: Eφτασε το 1 εκατ. επιβάτες στα δρομολόγια από Αθήνα

admin

Λεκκός: Μοχλός ανάπτυξης η αύξηση των επενδύσεων

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο Σπυρίδων Κοκκόλης νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Dell: Νέος country manager για Ελλάδα και Κύπρο

admin

My market: Το πρώτο εικονικό super market στο μετρό του Συντάγματος

admin

Quest: Διερευνητικές επαφές με Γ.Ε. Δημητρίου

admin

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Σημείο Εξυπηρέτησης κωφών επισκεπτών

admin

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

admin

Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

admin

Sato: Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΓΣ για τη συμφωνία εξυγίανσης

admin

Νίκας: Μερική αλλαγή στον τρόπο κατανομής των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

admin