Image default
Πολιτική

Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Παραλάβαμε ανεπίλυτο το ζήτημα των τεύτλων – Πετύχαμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ

Με αφορμή την ανακοίνωση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΒΖ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, δήλωσε τα εξής: «Ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι παραλάβαμε ανεπίλυτο το ζήτημα των τεύτλων και εξαιτίας της ανυπαρξίας συμβάσεων κινδύνευαν τα πάντα να μην έχουν οποιαδήποτε διέξοδο».
«Τέσσερα χρόνια λύση στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δεν είχε δοθεί, παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις στους τευτλοπαραγωγούς, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πραγματική δέσμευση και κυρίως χωρίς να υπάρχει λύση στο κύριο και μεγάλο θέμα από το οποίο εξαρτάται το εισόδημά τους -και αυτό είναι η βιομηχανία ζάχαρης» σημείωσε ο κ Βορίδης.
Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση αγωνίστηκε για τη λύση του συγκεκριμένου ζητήματος. Αυτή πέτυχε την κατάρτιση συμφωνίας, με την οποία εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, οι τευτλοπαραγωγοί παραδίδουν προϊόν στη βιομηχανία ζάχαρης και χάρη σε αυτή την παράδοση δικαιούνται και τη συνδεδεμένη ενίσχυση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις και σπέκουλα πάνω στην αγωνία των αγροτών, η κυβέρνησή μας έργα και αποτελέσματα» κατέληξε ο υπουργός.Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα
«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τώρα πια την απόλυτη ευθύνη για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Οι τσάμπα δικαιολογίες ότι για όλα ευθύνονται οι προηγούμενοι, δεν περνάνε στους αγρότες» σημείωσε νωρίτερα ο τομεάρχης Αγροτιτκής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, σχετικά με την ΕΒΖ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, προκειμένου να στηρίξει την ιστορική αυτή καλλιέργεια στην χώρα μας και οι αγρότες το ξέρουν καλά. Χορηγήθηκε αυξημένη συνδεδεμένη ενίσχυση, δόθηκαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις de minimis, εξοφλήθηκαν όλες οι παλιές οφειλές, ενώ παρεμβάσεις έγιναν για την στήριξη της ίδιας της Βιομηχανίας».
«Το 2015 κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση στην ΕΒΖ που περιείχε όλες τις παθογένειες που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: υπερχρέωση, απαγορευτικό κόστος λειτουργίας, αδιαφανείς προσλήψεις. Εν τούτοις καταφέραμε να διατηρήσουμε τη Βιομηχανία στη ζωή και την παραγωγή» επισήμανε ακόμη ο τομεάρχης Αγροτιτκής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η σειρά της ΝΔ που, καλώς ή κακώς για τους αγρότες, έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να αναζητήσει βιώσιμη λύση τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τη Βιομηχανία».

Σχετικα αρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής νέων μελών

admin

Υπ. Πολιτισμού για Joker: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

admin

Γιαννακοπούλου για βλασφημία: Καλώς το πήραν πίσω, κάκιστα το έφεραν αρχικά

admin

Ακραία πρόκληση της Τουρκίας: Καταγγέλλει την Κύπρο στον ΟΗΕ για εθνοκάθαρση

admin

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βάζουμε τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης»

admin

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τους εκβιασμούς

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών – μελών

admin

Μητσοτάκης: Να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής έως το 2028

admin

Τετ α τετ Χρυσοχοΐδη – Μώραλη για την ασφάλεια στον Πειραιά

admin

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για αφισορρύπανση στο κέντρο της Αθήνας

admin

Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

admin

Αναστασιάδης: Η στάση της Τουρκίας υπονομεύει τις εξελίξεις στο Κυπριακό

admin

Πατούλης: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της χώρας μας στη Μεσόγειο

admin

Υπ. Υγείας: Όλοι οι διοικητές νοσοκομείων θα κρίνονται βάσει του συμβολαίου αποδοτικότητας που θα υπογράψουν

admin

Δημοσκόπηση Βεργίνα TV: Διπλάσια αποδοχή των υπουργών της ΝΔ από εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τσίπρας: «Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες»

admin

Επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο πεζοδρόμιο με Τσίπρα στο Πολυτεχνείου

admin