Image default
Οικονομία

ΗΠΑ: Κληρονομιά 36 τρισ. δολ. θα αφήσουν οι πλούσιοι στην επόμενη γενιά

Οι πλούσιοι δεν γίνονται απλά πλουσιότεροι. Μεγαλώνουν, όπως όλοι οι άνθρωποι. Και για καλή τύχη των παιδιών τους σχεδιάζουν να αφήσουν πολύ χρήμα στην τράπεζα. Περίπου 36 τρισ. δολάρια θα περάσουν από τη μία γενιά στην άλλη μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείρισης πλούτου United Income. O ρυθμός των κληροδοτημάτων έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει εδώ και χρόνια. Το 2016 οι Αμερικανοί κληρονόμησαν 427 δισ. δολάρια. Το ποσό ήταν αυξήμενο κατά 119% σε σχέση με το 1989, σε προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό βάση.

Περίπου 36 τρισ. δολάρια θα περάσουν από τη μία γενιά στην άλλη μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείρισης πλούτου United Income. O ρυθμός των κληροδοτημάτων έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει εδώ και τρία χρόνια. Το 2016 οι Αμερικανοί κληρονόμησαν 427 δισ. δολάρια. Το ποσό ήταν αυξήμενο κατά 119% σε σχέση με το 1989, σε προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό βάση.

«Πλούτος, που αντιστοιχεί σχεδόν σε δύο φορές το μέγεθος του αμερικανικού ΑΕΠ αναμένεται να περάσει σε κληρονόμους ή φιλανθρωπικά έργα μέσα στις επόμενες δεκαετίες» δήλωσε ο ιδρυτής της United Income, Ματ Φέλοους. «Είναι ένα άνευ προηγουμένου ποσό, σχεδόν αδύνατο να το συλλάβει ανθρώπινος νους» συμπλήρωσε. 

Οι δικαιούχοι δεν είναι και εκείνοι ιδιαίτερα νέοι. Η μελέτη, η οποία στηρίζεται σε στοιχεία της Federal Reserve και δεδομένα της ακαδημαϊκής κοινότητας,, αποκαλύπτει ότι από το 1989 έως το 2016 τα αμερικανικά νοικοκυριά κληρονόμησαν περισσότερα από 8,5 τρισ. δολάρια αθροιστικά. Σε αυτή την περίοδο η μέση ηλικία των κληρονόμων αυξήθηκε κατά μία δεκαετία στα 51 έτη. Πιερσσότερα από το 25% των κληροδοτημάτων σήμερα πηγαίνουν σε ενήλικες άνω των 61 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 οι Αμερικανοί κάτω των 50 ετών ήλεγχαν μόλις το 16% των στοιχείων ενεργητικού, που επενδύονται, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 1989 ήταν 31%. 

Τι κληρονομούν; Σύμφωνα με την United Income περίπου το 9% των περιουσιών αφορούν κατοικίες ή άλλα ενοίκια. Το 46% από την άλλή είναι μετοχές και ομόλογα. Η μέση κληρονομιά έχει αυξηθεί μόλις κατά 15.000 δολάρια σε διάστημα τριών δεκαετιών, ενώ έχει υπερδιπλασιαστεί για το 0,3% των Αμερικανών που λαμβάνουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια. Το 1989 ελάμβαναν κατά μέσο όρο κληρονομιά 2,7 εκατ. δολαρίων και το 2016 περίπου 6,6 εκατ. δολαρίων. 

Πηγή: -

Σχετικα αρθρα

Αντικειμενικές αξίες : Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την αναπροσαρμογή

admin

Κοροναϊος : Πυρετός συσκέψεων πριν το κρισιμότερο Eurogroup για την ενότητα της Ευρώπης

admin

Χρυσή Βίζα : Ποιες αλλαγές προωθούνται

admin

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Καναδά για την πιθανή συμμετοχή της Huawei στα 5G δίκτυά της

admin

Κορωνοϊός: Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας -Σε καραντίνα 12 ιταλικές πόλεις στο βορρά

admin

Γραφείο Προϋπολογισμού: Πολλές οι αβεβαιότητες στον Προϋπολογισμό 2020, συνιστάται επαγρύπνηση

admin

Το Brexit, η στερλίνα και το «no-deal» σενάριο

admin

Το νέο master plan του ΟΛΠ εξετάζει η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων

admin

Συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

H L’Oréal Hellas αναγνωρίζεται ως Top Employer 2020

admin

Fitch: Αναβάθμισε την Ελλάδα από «σταθερή» σε «θετική»

admin

Ο κύβος ερρίφθη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

admin

Πρόγραμμα προεργασίας για 1.100 ανέργους στη Δυτική Ελλάδα – Ξεκινούν οι αιτήσεις

admin

Σαουδική Αραβία: Στο σκοτάδι παραμένουν οι επενδυτές για την αξία της Saudi Aramco

admin

Black Friday 2019: Πότε είναι και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

admin

Αλλαγές στο οργανόγραμμα και στη δομή της Mytilineos

admin

Μετά τη FED μπορεί και η ΕΚΤ να απογοητεύσει τις αγορές;

admin