Image default
Επιχειρήσεις

Aύξηση πωλήσεων 9% καταγράφει η Mars Hellas

Με θετικό πρόσημo κινείται το 2019 η Mars Hellas, έπειτα από πολλά χρόνια μείωσης πωλήσεων. Όπως ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντηση με δημοσιογράφους η Mars Hellas θα κλείσει τη φετινή χρονιά με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 9% σε αντίθεση με το 2018 που αποτέλεσε δύσκολη χρονιά με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση κατά 8%.

Καθoριστικοί παράγοντες της εξέλιξης αυτής ήταν η ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και οι τοποθετήσεις νέων προϊόντων, ειδικά στην κατηγορία των τροφίμων όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται με το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Ben’s.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Γιόνας Σάουμαν, γενικός διευθυντής της Mars Hellas και υπεύθυνος για τις αγορές της Κύπρου, του Ισραήλ, της Μάλτας και της Παλαιστίνης, η εταιρεία κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος του 2019 στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Στρατηγικός στόχος της διοίκησης είναι η συνέχιση της ανάκαμψης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα δημιουργίας παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα από την Mars η οποία διαθέτει εργοστάσια και κέντρα έρευνας σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, ο κ. Σάουμαν διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια που να αφορούν στη δημιουργία τέτοιου είδους μονάδας στην Ελλάδα αλλά ούτε και την εξαγορά αντίστοιχης ελληνικής.

Αναφορικά με την κατηγορία των σοκολατοειδών, η οποία καταλαμβάνει μερίδιο 30% επί του τζίρου, όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της εταιρείας, η Mars Hellas θα επιδιώξει την ενίσχυση των πωλήσεών της μέσω αύξησης των σημείων όπου διατίθενται τα προϊόντα της με έμφαση στο δίκτυο μικρής λιανικής όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ κ.ά

Παράλληλα, ενισχύεται η κατηγορία της τσίχλας, στην οποία η εταιρεία έχει παρουσία με το σήμα Orbit, αγορά η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση, καθώς και η κατηγορία των τροφίμων (ρύζι, σάλτσες). Και οι δύο αυτές κατηγορίες καταλαμβάνουν μερίδιο περίπου 25% επί του τζίρου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επί του τζίρου της εταιρείας, 45% καταλαμβάνει η κατηγορία τροφών και προϊόντων για ζώα συντροφιάς (με πιο γνωστά σήματα Pedigree και Whiskas).

Η Mars αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας, παρασκευάζοντας ποικίλα προϊόντα και προσφέροντας υπηρεσίες για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα με περισσότερα από 35 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Εξ αυτών, το 52% πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, το 22% στη Δ. Ευρώπη, το 14% στην Ασία και το 8% στην Κ. Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ). Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η MARS Hellas, βρίσκεται για πάνω από 10 χρόνια στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Διαθέτει μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands: τις σοκολάτες Mars, Snickers, Twix, Bounty, M&M’s και Maltesers, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Bens, τις τσίχλες Orbit και 5 και τέλος, τις τροφές για κατοικίδια Royal Canin, Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar Nutro και Catisfactions

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Πόσο χρεώνουν την κιλοβατώρα ΔΕΗ και ανταγωνισμός

admin

Πάνω από διακόσια Επαγγελματικά Ταμεία «βλέπει» ο Γ. Βοτσαρίδης

admin

Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

admin

ΝP Ασφαλιστική: 208 σεμινάρια επαναπιστοποίησης από το 2015

admin

Πού θα επενδύσει 130 εκατ. ευρώ ο όμιλος Quest

admin

Αυξημένες επιδόσεις για την ElvalHalcor

admin

Το «Orange Grove» με «Ημέρα Επιχειρηματικότητας» στην Interamerican

admin

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Αυξημένοι 63% οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς»

admin

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Οι προτεραιότητες της Generali στην Ελλάδα

admin

Μεγάλου: Συμφωνία-σταθμός με Intrum

admin

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΕΤΕ «Redefining Realities: #someREACTdifferent»

admin

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Alpha Bank

admin

Κωτσόβολος: Μια υποτροφία για 4ετή φοίτηση στους υπαλλήλους της

admin

ΕΤΑΔ: Πωλεί στην Alpha Bank 110 στρέμματα στον Αστακό

admin

Παπαθανασίου: Στόχος των ΕΛΠΕ η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες

admin

ΔΕΗ: Ο Ιωάννης Κοπανάκης αναλαμβάνει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

admin