Image default
Επιχειρήσεις

Aύξηση πωλήσεων 9% καταγράφει η Mars Hellas

Με θετικό πρόσημo κινείται το 2019 η Mars Hellas, έπειτα από πολλά χρόνια μείωσης πωλήσεων. Όπως ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντηση με δημοσιογράφους η Mars Hellas θα κλείσει τη φετινή χρονιά με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 9% σε αντίθεση με το 2018 που αποτέλεσε δύσκολη χρονιά με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση κατά 8%.

Καθoριστικοί παράγοντες της εξέλιξης αυτής ήταν η ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και οι τοποθετήσεις νέων προϊόντων, ειδικά στην κατηγορία των τροφίμων όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται με το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Ben’s.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Γιόνας Σάουμαν, γενικός διευθυντής της Mars Hellas και υπεύθυνος για τις αγορές της Κύπρου, του Ισραήλ, της Μάλτας και της Παλαιστίνης, η εταιρεία κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος του 2019 στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Στρατηγικός στόχος της διοίκησης είναι η συνέχιση της ανάκαμψης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα δημιουργίας παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα από την Mars η οποία διαθέτει εργοστάσια και κέντρα έρευνας σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, ο κ. Σάουμαν διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια που να αφορούν στη δημιουργία τέτοιου είδους μονάδας στην Ελλάδα αλλά ούτε και την εξαγορά αντίστοιχης ελληνικής.

Αναφορικά με την κατηγορία των σοκολατοειδών, η οποία καταλαμβάνει μερίδιο 30% επί του τζίρου, όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της εταιρείας, η Mars Hellas θα επιδιώξει την ενίσχυση των πωλήσεών της μέσω αύξησης των σημείων όπου διατίθενται τα προϊόντα της με έμφαση στο δίκτυο μικρής λιανικής όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ κ.ά

Παράλληλα, ενισχύεται η κατηγορία της τσίχλας, στην οποία η εταιρεία έχει παρουσία με το σήμα Orbit, αγορά η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση, καθώς και η κατηγορία των τροφίμων (ρύζι, σάλτσες). Και οι δύο αυτές κατηγορίες καταλαμβάνουν μερίδιο περίπου 25% επί του τζίρου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επί του τζίρου της εταιρείας, 45% καταλαμβάνει η κατηγορία τροφών και προϊόντων για ζώα συντροφιάς (με πιο γνωστά σήματα Pedigree και Whiskas).

Η Mars αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας, παρασκευάζοντας ποικίλα προϊόντα και προσφέροντας υπηρεσίες για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα με περισσότερα από 35 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Εξ αυτών, το 52% πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, το 22% στη Δ. Ευρώπη, το 14% στην Ασία και το 8% στην Κ. Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ). Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η MARS Hellas, βρίσκεται για πάνω από 10 χρόνια στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Διαθέτει μερικά από τα πλέον αγαπημένα brands: τις σοκολάτες Mars, Snickers, Twix, Bounty, M&M’s και Maltesers, το ρύζι και τις σάλτσες Uncle Bens, τις τσίχλες Orbit και 5 και τέλος, τις τροφές για κατοικίδια Royal Canin, Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar Nutro και Catisfactions

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Ryanair: Το σχέδιο απολύσεων προχωράει – Εκτός 250 υπάλληλοι γραφείου στην Ευρώπη

admin

Δωρεά εξοπλισμού στο ΑΧΕΠΑ, από τη Nestlé Ελλάς

admin

Ρωσία: Η αύξηση των ασθενών επιβαρύνει τα νοσοκομεία της Μόσχας

admin

Financial Times: Ο Μακρόν φοβάται για πιθανές νίκες λαϊκιστών αν η ΕΕ δεν εκδώσει κοινό χρέος

admin

Βρετανία-Covid-19: “Σε μερικούς μήνες” αναμένονται τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

admin

Σελόντα: Στα 22.596.119,14 ευρώ το τελικό τίμημα πώλησης της ΡΟΛΑΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

admin

Η Γαλλία ξεπέρασε τους 4.000 θανάτους από τον κορονοϊό

admin

Δεύτερος γύρος για την πώληση της Wind Hellas

admin

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

admin

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

Η Εθνική Τράπεζα στην «28η Έκθεση Agrotica 2020»

admin

Κίνα: Θα δημοσιοποιεί δεδομένα για τους ασυμπτωματικούς φορείς

admin

Καντώρος: Οι συνεργασίες, κλειδί για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς

admin

Ιταλία: Οι Campari και Intercos θα παράξουν αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ

admin

Εθνική Ασφαλιστική & Affidea δίπλα στην κοινωνία, στη μάχη κατά του COVID 19

admin

ΕΤΕ: Βεβαίωση κανονιστικής συμμόρφωσης από την TUV Austria

admin

Medi ON: Νέα εφαρμογή της Interamerican για τους ασφαλισμένους της

admin