Image default
Επιχειρήσεις

Sato: To 2020 η απόφαση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Σε συνέχεια της από 19.09.2019 ανακοίνωσής της αναφορικά με την αίτηση περί άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης που κατέθεσε η «SATO», η Εταιρία ενημερώνει ότι δικάστηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εν λόγω αίτηση.

Σημειώνεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν προέβη σε απόφαση επί του αιτήματος της Εταιρίας, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός του επομένου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 67,8% οι πιστωτές της Εταιρίας, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στη νεοσυσταθείσα προς τον σκοπό τούτο εταιρία με την επωνυμία «NEOCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η μεταβίβαση αυτή θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού – πρωτοκόλλου μεταβίβασης της Επιχείρησης σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Εξυγίανσης, η οποία υπογραφή θα λάβει χώρα εντός μηνός από την έκδοση δικαστικής απόφασης που θα επικυρώνει τη Συμφωνία Εξυγίανσης, για ορισμένα όμως περιουσιακά στοιχεία (π.χ. ακίνητα) η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει πρόσθετο χρόνο.

Το τίμημα και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της Εταιρίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η Εταιρία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί. Αυτονόητα η συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Επιπλέον επισημαίνεται πως μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της επιχείρησης από τον νέο φορέα μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της Συμφωνίας Εξυγίανσης επιτυγχάνεται η ομαλή συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της Εταιρίας, η πλήρης λειτουργία των εγκαταστάσεων, υλοποίηση έργων και η διατήρηση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Η Εταιρία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό μόλις περιέλθει σε γνώση της η απόφαση των δικαστικών αρχών, καθώς και για τις περαιτέρω εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της αίτησής της.

Σχετικα αρθρα

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης νέος CEO στην ΕΥΑΘ

admin

Πειραιώς: Μόνη εναπομείνασα επιλογή η απόλυση των 24 εργαζομένων

admin

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

admin

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Cosmote: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

admin

Wind: Σχεδόν το 95% ελέγχουν πλέον Golden Tree και Cyrus

admin

Εκλεισε η συμφωνία Hines-Pasal για το Athens Heart

admin

ΕΤΕ: Πρωτοβουλία για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

admin

Βιοϊατρική: Κάμψη περιθωρίων και πτώση κερδοφορίας το 2018

admin

Νέα προσφορά της Mytilineos στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

admin

Πλαστικά Θράκης: Πτώση 7,5% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο

admin

Intrasoft: Υπέγραψε νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ανοδος κερδών 59,5% στο εννεάμηνο

admin

Εμπορική συνεργασία της Vodafone με την startup Linked Business

admin

Κορρές: Στόχος η ανάπτυξη στην Κίνα

admin

Folli Follie: Αίτημα πτώχευσης αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

admin

Τρικυμία στο λιμάνι με το master plan του ΟΛΠ

admin