Image default
Επιχειρήσεις

Ανάκαμψη στο 3ο τρίμηνο είδε η Φουρλής

Σταδιακή βελτίωση στην εγχώρια δραστηριότητα και σταθερές επιδόσεις από τις αγορές του εξωτερικού αθροίζει στο γ’ τρίμηνο του 2019 ο όμιλος Φουρλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η διοίκηση της εταιρίας στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών, «οδηγός» της ανάπτυξης αποτελεί μεταξύ άλλων το κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου, Α. Πεταλά οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αγγίζουν πλέον το 15% του τζίρου του ομίλου. Προκειμένου να υποστηρίξει αυτή την τάση ο όμιλος επενδύει αφενός στη δημιουργία e-shops για την Intersport αλλά και στην αναβάθμιση της πλατφόρμας της IKEA.

Ο όμιλος συνεχίζει ωστόσο σταθερά να υποστηρίζει και το φυσικό δίκτυο καταστημάτων, προσθέτοντας 5 νέα σημεία Intersport και 2 pick up points ΙΚΕΑ μέσα στο 2019. Παράλληλα, υποστηρίζει τη δημιουργία μικρότερων φυσικών καταστημάτων ΙΚΕΑ ( 7.000-5.000 τμ) αρχής γενομένης από τη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου προετοιμάζεται το πρώτο κατάστημα αυτού του concept. Στο στόχαστρο της Φουρλής για την ανάπτυξη αντιστοίχων καταστημάτων στην Ελλάδα βρίσκονται επίσης οι αγορές της Κρήτης και της Πάτρας.

Τo concept Ikea ωστόσο αναμένεται να μεταβληθεί στο μέλλον, μια και η InterIkea δοκιμάζει νέα formats. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος Φουρλή έχει επιλεγεί κατά τον κ.Πεταλά για την εφαρμογή νέων στρατηγικών.

Ειδικότερα, αυτές αφορούν στη δημιουργία shop in a shop άλλων λιανεμπόρων εντός των μεγάλων εμβαδού ΙΚΕΑ (προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα) αλλά και η δημιουργία θεματικών καταστημάτων στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων. Η τελευταία εκδοχή αφορά σε μικρά καταστήματα που θα παρουσιάζουν θεματικές συλλογές της ΙΚΕΑ (αξεσουάρ, διακόσμηση, είδη κουζίνας κτλ).

Σε ότι αφορά την πρόβλεψη για το δ’ τρίμηνο της χρήσης η διοίκηση του ομίλου Φουρλή καταγράφει θετικές ενδείξεις τόσο στα εμπορικά concepts όσο και στις περιοχές δραστηριοποίησης.

Πέραν των εμπορικών επιδόσεων, ο όμιλος στη φετινή χρήση προσαρμόζεται τόσο στην επιρροή του ΔΛΠ 16 όσο και στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της InterIkea επανερχόμενος στη προ κρίσης κατάσταση.

Σύμφωνα με τον CFO του ομίλου Γ. Αλεβίζο οι ταμειακές ροές του ομίλου πιέζονται φέτος από τις αυξημένες υποχρεώσεις προς τους Σουηδούς, με 19 εκατ. ευρώ, ωστόσο, το 2020 οι ταμειακές ροές του ομίλου θα επανέλθουν. Ειδικότερα για την επιρροή του ΔΛΠ 16 (που αφορά στην αποτύπωση των μισθωμάτων στο ισολογισμό των εταιριών) εκτίμησε ότι η αρνητική επίδραση θα είναι της τάξης των 3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο όμιλος εργάζεται για τη σύσταση της AEEAΠ, η οποία έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις εισαγωγής στο ΧΑ. Πέραν τον τυπικών διαδικασιών, ο κ. Πεταλάς ανάφερε ότι στη φάση της επιχειρησιακής της ανάπτυξης η εταιρία θα αναζητήσει την ενίσχυση της με κεφάλαια, παρά με την εισφορά ακινήτων.

Σχετικα αρθρα

Σαντορινιός: Νίκη της νομιμότητας η απόφαση ΕΣΑΛ για τον ΟΛΠ

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Quest: Στις 15/10 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,14

admin

Εμπορική συνεργασία της Vodafone με την startup Linked Business

admin

ΕΛΠΕ: Συγκρίσιμα EBITDA 201 εκατ. ευρώ το H1

admin

Webinar για την κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης

admin

Γ. Μυλωνάς (Αλουμύλ): Εναν ελέφαντα δεν μπορείς να τον κάνεις χελώνα…

admin

Πώς θα επιλεγεί το μοντέλο διάθεσης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Οι προσφορές της Wind για τη Black Friday

admin

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

admin

CNL Capital: Επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Ολες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin

Lamda: Παραιτούνται από την Επιτροπή Ελέγχου Βασιλάκης και Κυριακόπουλος

admin

Από 5/11 προσωρινά εκτός διαπραγμάτευσης οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

FG Europe: Αύξηση 30% στα EBITDA εξαμήνου για τον όμιλο

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Συνεργασία Interamerican- Ευρωκλινικής και στα ογκολογικά- αιματολογικά περιστατικά

admin

Η απάντηση της Praktiker Hellas για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 07:00

admin