Image default
Τράπεζες

Πώς σχολιάζουν HSBC και GS το business plan της Alpha Bank

Το business plan της Alpha Bank θα διαλύσει τους φόβους για μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένων επιπέδων προβλέψεων και εποπτικών πιέσεων για de-risking του ισολογισμού της τράπεζας,  σχολιάζει η HSBC, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο στα 2,48 ευρώ ανά μετοχή, με σύσταση “Buy”. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το de-risking είναι καλύτερο του αναμενόμενου σε ότι αφορά τον χρόνο του, την ποιότητα και το κόστος, ενώ η εστίαση της λιανικής στην κερδοφορία παραβλέπει τις πιέσεις στην τιμολόγηση.

Όπως επισημαίνει, το επιχειρηματικό σχέδιο έχει τρία θετικά σημεία σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της HSBC: 1. η τιτλοποίηση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού προγραμματίζεται να γίνει σχετικά σύντομα, μέχρι το β’ τρίμηνο του 2020, για χαρτοφυλάκιο που φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας και με συνολικό κεφαλαιακό κόστος που είναι καλύτερο του αναμενόμενου. 2. το ανοδικό ρίσκο από τη μείωση κόστους είναι πλέον εφικτό, και η HSBC το συνυπολογίζει στις υποθέσεις της. 3. η τράπεζα επικεντρώνεται στα ισχυρά της σημεία στο εύπορο τμήμα, αποφεύγοντας τις πιέσεις της τιμολόγησης των εταιρικών δανείων, προστατεύοντας τα spreads και δίνοντας ώθηση στις προμήθειες, αντισταθμίζοντας την αρνητική επίπτωση στα έσοδα από την επιτάχυνση.

Ωστόσο, σημειώνει πως παραμένουν ορισμένα ερωτήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση των διαφόρων σημείων του de-risking του ισολογισμού. Επίσης, θεωρεί πως η διοίκηση της τράπεζας μπορεί να επανεξετάσει την απόφαση να μην διανείμει μέρος των δόσεων της τιτλοποίησης στους μετόχους, καθώς αυτό θα τους έδινε τη δυνατότητα να διατηρήσουν μέρος του περιθωρίου ανόδου από τη μείωση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs, αναφέρει πως η τράπεζα, με το τριετές της στρατηγικό σχέδιο, φέρνει μπροστά τις προσπάθειες μείωσης των NPEs μέσω μιας μεγάλης τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων έως 12 δισ. ευρώ, και φέρνοντας τον προηγούμενο στόχο της για NPEs 7 δις. ευρώ στην Ελλάδα κατά 1 χρόνο, το 2020. Επίσης, χαρακτηρίζει «καλά» τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το γ’ τρίμηνο.

Σχετικα αρθρα

Morgan Stanley: Τα κέρδη αυξήθηκαν 2,3% το τρίτο τρίμηνο

admin

Ποιες εταιρείες διαχείρισης διεκδικούν μέρος από την πίτα των κόκκινων δανείων

admin

Επανεξετάζονται οι τραπεζικές χρεώσεις μετά το ραντεβού στο Μαξίμου

admin

Αλλάζουν χέρια 142.000 δάνεια πρώτης κατοικίας

admin

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στη Βουλή ο νόμος για το APS

admin

Κυπριακή Βουλή: Θα πάρουν 5-6 σεντ ανά ευρώ πίσω οι καταθέτες της Λαϊκής

admin

Νέες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από Morgan Stanley

admin

Δάνεια 20,1 δισ. στις εταιρείες διαχείρισης NPEs

admin

«Ηρακλής»: Το πρώτο crash test των ειδικών και η επόμενη μέρα

admin

Βουτιά 18% στα καθαρά κέρδη της Santander το δεύτερο τρίμηνο

admin

Κόκκινα δάνεια €60 δισ. θα αναλάβουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων

admin

Alpha Bank: Μειώνει τα NPEs κατά 12 δισ. με 2 δισ. κόστος

admin

Αναλυτικά: Οι χρεώσεις σε ΑΤΜ, γκισέ και e-banking

admin

Μ. Σάλλας: Δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε για τα κόκκινα δάνεια

admin

JP Morgan: Πολλά υποσχόμενος ο Ηρακλής για τις τράπεζες

admin

Οικονομικός διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει ο Χ. Χριστοδούλου

admin

UBS: «Τσεκούρι» 500 θέσεων εργασίας στη μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής

admin

Αύξηση 1 δισ. ευρώ στις καταθέσεις ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο

admin