Image default
Επιχειρήσεις

Γυρίζει σελίδα η Cosmote TV

Να αναχαιτίσει τον ανταγωνισμό από τις διεθνείς συνδρομητικές πλατφόρμες όπως η Netflix, η Apple TV , που αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά και να σπρώξει προς τα πάνω την ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης που έχει πλαφονάρει (μάλιστα βρίσκεται κάτω από τα ιστορικά υψηλά) επιχειρεί η διοίκηση του ΟΤΕ με τη νέα υπηρεσία Cosmote TV ΟΤΤ (Over The Top).

Με τη νέα υπηρεσία, που θα διατίθεται από τις 2 Δεκεμβρίου, η Cosmote TV θα είναι διαθέσιμη ανεξάρτητα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του πελάτη, δηλαδή ως εφαρμογή ή μέσω browser, όπως π.χ. το Netflix. Ταυτόχρονα θα παρέχονται πακέτα υπηρεσιών της μίας ημέρας, του μήνα, του εξαμήνου, κ.α. ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση και μικρότερη δέσμευση ενός συνδρομητή. Το κόστος της υπηρεσίας δεν ανακοινώθηκε και αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Στην Cosmote TV υποστηρίζουν πως “βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας, είναι ότι αποτελεί την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του”.  Επίσης, η OTT υπηρεσία της COSMOTE TV, “είναι η μόνη που προσφέρει premium περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες, σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, παιδικά, πρόγραμμα από ελεύθερα κανάλια κτλ)”.

Την Πέμπτη ο Γενικός Διευθυντής της Cosmote TV Δημήτρης Μιχελάκης υποστήριξε πως η αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα φτάνει τα 1.050.000 συνδρομητές, οι 550.000 από τους οποίους είναι πελάτες της Cosmote TV. Περίπου 200.000 πελάτες της τελευταίας χρησιμοποιούν υβριδικό αποκωδικοποιητή, δηλαδή τον έχουν συνδέσει με το Διαδίκτυο προκειμένου να έχουν υπηρεσίες On Demand. Τους περίπου 220.000 φτάνουν οι χρήστες του Cosmote TV GO που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή σε φορητές συσκευές (notebooks, tablets, κινητά τηλέφωνα, κ.α.).

Ο κ. Μιχελάκης εκτίμησε πως η αγορά θα είχε καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν υπήρχε το «Τέλος Συνδρομητιικής Τηλεόρασης» του 10% και η πειρατεία. Όπως είπε, οι πελάτες διαφόρων πειρατικών μεθόδων πρόσβασης στα συνδρομητικά κανάλια και των τεσσάρων εταιρειών φτάνουν τους 200.000!

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στις νέες επενδύσεις της Cosmote TV σε περιεχόμενο, όπως η συμμετοχή στη διεθνή συμπαραγωγή Tehran, οι νέες εκπομπές λόγου, οι συνεχείς νέες παραγωγές του Cosmote History, κ.ά. Εξήγησε πως η νέα υπηρεσία OTT θα είναι διαθέσιμη τόσο μέσω browser, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές, αλλά και εφαρμογής για συγκεκριμένα μοντέλα Smart TV (Samsung, LG και Sony). Θα είναι, όμως, διαθέσιμη και μέσω νέου αποκωδικοποιητή ο οποίος λύνει το γνωστό πρόβλημα σύνδεσης του router με τους σημερινούς αποκωδικοποιητές Cosmote TV. Ο νέος αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με τον router και έτσι απαλλάσσονται πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα καλώδια που χρησιμοποιούσαν σήμερα.

Οι συνδρομητές Cosmote TV OTT θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα περιεχόμενο σε δύο διαφορετικές συσκευές ενώ θα μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή σε τέσσερις συσκευές (π.χ. υπολογιστή, κινητό, Smart TV και tablet).

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Τρεις επενδυτές στη β’ φάση του project Neptune

admin

Euroxx: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για της 28/8 ΕΓΣ

admin

Intertech: Στις 22/10 η ΓΣ για μερική αλλαγή στην κατανομή αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Για τις 28/11 μετατέθηκε η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών

admin

Στο ερευνητικό έργο Composition συμμετέχει η Kleemann

admin

Creta Farms: Εκκληση εργαζομένων να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

admin

Πειραιώς Real Estate και Picar φωταγωγούν τη Βουκουρεστίου

admin

Συμβολή της Thales στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών υποδομών κβαντικής τεχνολογίας

admin

Creta Farms: Αμφισβητεί την πλειοψηφία του Εμμ. Δομαζάκι στη Γ.Σ. ο Κ. Δομαζάκης

admin

Έλαστρον: Στις €800 χιλ. οι ζημιές προ φόρων στο εξάμηνο

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Alpha Bank: Κινήσεις διευκόλυνσης δανειοληπτών για την προστασία α’ κατοικίας

admin

Folli-Follie: Αναβολή της Γενικής Συνέλευση για τις 31 Οκτωβρίου

admin

Πρωτοπορεί στην χειρουργική παγκρέατος ο όμιλος Υγεία

admin

Ψάρια: Η «επόμενη μέρα» για Νηρέα-Σελόντα

admin

Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ ο Αδωνις Γεωργιάδης

admin

BriQ: Δέσμευση από τους βασικούς μετόχους για την ΑΜΚ ως 50 εκατ.

admin

ΖενίΘ: Πλάνα για εξαγορά παρόχου και 500.000 πελάτες

admin