Image default
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

Επενδύσεις για την ανάπτυξη του φυσικού δικτύου καταστημάτων με το σήμα Γαλαξίας αλλά και για την ψηφιακή αναβάθμιση της αλυσίδας προχωρά η εταιρεία Πέντε Α.Ε. 

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πουρσανίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, δρομολογείται η δημιουργία δέκα νέων σημείων, εκ των οποίων το ένα θα είναι ” μίνι mall” αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων Γαλαξίας στα 170 έως το 2021.

Κατά τον σχεδιασμό της εταιρείας, εκτιμάται ότι στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η κατασκευή του μίνι mall – 12.000 τ.μ. σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων με ορίζοντα λειτουργίας τα μέσα του 2021. Πρόκειται για επένδυση 30 εκατ.ευρώ, που πέραν των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 εμπορικά καταστήματα. 

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα εννέα νέα σημεία, τα οικόπεδα ήδη έχουν αποκτηθεί και εκτιμάται ότι έκαστο κατάστημα θα απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως του 1,5 -2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του. Ήδη, μέσα στο Δεκέμβριο  αναμένεται η έναρξη λειτουργίας ενός νέου καταστήματος στα Μέγαρα και την άνοιξη του 2020 ενός ακόμα στο Μεγάλο Πεύκο.

Το παραπάνω επενδυτικό πρόγραμμα θα εξυπηρετηθεί κατά κύριο λόγο με ίδια κεφάλαια της εταιρείας, η οποία βάση της στρατηγικής της αναπτύσσεται σε ιδιόκτητα ακίνητα, εγγράφοντας στον ισολογισμό της σημαντικές αξίες από τα ακίνητα της. Η εταιρεία εξετάζει επιπλέον τη δημιουργία νέων κεντρικών αποθηκών αλλά και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Πέραν των παραπάνω η Πέντε ΑΕ, δημιούργησε ένα νέο σύστημα loyalty με ομώνυμη κάρτα πιστότητας η οποία θα προσφέρει επιβράβευση, πόντους αλλά και συνέργειες με άλλες εμπορικές επιχειρήσεις. 

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις το 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ.Πουρσανίδη ο κύκλος εργασιών αναμένεται να κλείσει οριακά θετικός. Σημειώνεται ότι το 2018 η Πέντε εμφάνισε μείωση πωλήσεων κατά 6,7% στα 449,9 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 30% στα 12,8 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι  αλυσίδα αριθμεί σήμερα 160 σημεία, εκ των οποίων τα 80 είναι ιδιόκτητα.

Σχετικα αρθρα

Attica Group: Δημοσίευσε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2018

admin

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική:  Βράβευση στο διαγωνισμό Mobile Excellence Awards

admin

Κοντά στα 2,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

admin

Αύξηση πωλήσεων κατά 22% για την Παπαστράτος

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από ELTRAK CP

admin

ΕΥ: Υπηρεσίες διασφάλισης στο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

admin

Ανανεώθηκε η θητεία του Kamil Ziegler στον ΟΠΑΠ

admin

Διάκριση για την εφαρμογή της ACS για κινητά

admin

ΕΧΑΕ: Στα €5,9 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερή δόση για πάντα

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Νίκας

admin

Πωλητήριο μόνο από το δημόσιο για τα ΕΛΠΕ

admin

Prodea Investments: Στα 127,5 εκατ. τα κέρδη στο εννεάμηνο

admin

SATO: Στα €2,7 εκατ. τα μικτά κέρδη εξαμήνου

admin

Η ΤτΕ στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων

admin

Vidavo: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για αγορά έως 20.000 ιδίων μετοχών

admin

Ποιες κατηγορίες ακινήτων είναι στο στόχαστρο της BriQ

admin

Διπλή διάκριση για Δωδώνη στα φετινά Greek Export Awards

admin