Image default
Πολιτική

Κυπριακό: Η Λευκωσία θεωρεί ευκαιρία την τριμερή στο Βερολίνο

Ο Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην τριμερή τη Δευτέρα έχοντας την πολιτική βούληση για να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις – Η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί εφικτό να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βλέπει τη τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο σαν μια ευκαιρία, ενώ μεταβαίνει έχοντας την πολιτική βούληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Είπε επίσης ότι η θέση της ελληνοκυπριακης πλευράς είναι ότι είναι εφικτή η συνομολόγηση των όρων αναφοράς, αλλά και η σύγκληση άτυπης διάσκεψης, τύπου Κραν Μοντάνα, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει τη συνάντηση της Δευτέρας, στο Βερολίνο, σαν μια ευκαιρία, όπου ο ΓΓ του ΟΗΕ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες πως μπορούμε να προχωρήσουμε και ποια είναι τα επόμενα βήματα.
Η θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι είναι εφικτό να έχουμε αυτό που ονομάστηκε «όροι αναφοράς» δηλαδή το κατάλληλο έδαφος για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, είπε. Συνέχισε, λέγοντας ότι ελληνοκυπριακη θέση είναι ότι μπορούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και την άτυπη συνάντηση που εξετάζεται να γίνει, με τη σύνθεση της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα.
«Εναπόκειται πλέον στη συνάντηση της Δευτέρας στο Βερολίνο να δούμε πως θα προχωρήσουν τα πράγματα» είπε ο κ. Προδρόμου.
Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «πάει με την πολιτική βούληση, όχι απλώς να δώσουμε συνέχεια, αλλά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο. Αυτή είναι η επιδίωξη του Προέδρου από την επαύριο του ναυαγίου στο Κραν Μοντάνα».
Ερωτηθείς αν άλλαξε κάτι σε σχέση με τις προσδοκίες της Λευκωσίας από τη συνάντηση του Βερολίνου και αν έχει ανέβει ο πήχης, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στην «καθαρή θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», ο οποίος «διατυπώνοντας την ετοιμότητά του, έχει πολύ σωστά διευκρινίσει ότι βεβαίως, εξαρτάται και από την άλλη πλευρά».
«Είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πολιτική θέση την οποία θα καταθέσει τη Δευτέρα και σε αυτή τη συνάντηση, όπως κατ’ επανάληψη την έχει καταθέσει και στον ΓΓ και στα Ηνωμένα Έθνη» συμπλήρωσε.
Εξέφρασε τέλος της ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα για να έχουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Σχετικα αρθρα

Παναγιώτης Νίκας: Πολύ σημαντικές οι συναντήσεις των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό

admin

Ξημεροβραδιάζονται στο Μαξίμου για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

admin

Επερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγορά Forthnet από την Alter Ego

admin

Σύνοδος Κορυφής: Δεύτερη μέρα με τρία «καυτά» θέματα στην ατζέντα

admin

Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin

Μητσοτάκης: Το προσφυγικό δεν είναι λογικό να αφορά ορισμένες μόνο χώρες

admin

Δένδιας: Η ΕΕ μίλησε σταθερά και καθαρά για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

admin

Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία

admin

Χατζηδάκης: Ξεκάθαρο σχέδιο στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin

Αναστασιάδης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα συνεργασία

admin

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ είναι πολιτικά ελκυστικό επειδή έχει ρόλο ρυθμιστή

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Βεστάγκερ για το θέμα Θάνου

admin

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο πρέσβη: Στο επίκεντρο το προσφυγικό

admin

Τσίπρας: Μέχρι το τέλος του μήνα η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης – Καθαρίσθηκε το «οικόπεδο- βόμβα»

admin

ΚΚΕ: Ο αυταρχισμός δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα για δημόσια Υγεία

admin

Παναγιωτόπουλος: Να υπάρξει μεταφορά κάποιων προσφύγων στην ενδοχώρα

admin

Πολάκης για εξαίρεση από προανακριτική Novartis: Χουντικής έμπνευσης απόφαση

admin