Image default
Επιχειρήσεις

Lamda: Μέσα στον Δεκέμβριο η αύξηση κεφαλαίου

Για «την εκκίνηση των εργασιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού εντός του πρώτου τριμήνου του 2020» προετοιμάζεται η διοίκηση της Lamda Development, όπως υποστήριξε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου.

Στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης ο κ. Αθανασίου ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η εταιρεία η οποία προωθεί ως γνωστόν μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ, καθώς και έκδοση ομολογιακού δανείου 850 εκατ. ευρώ, με στόχο να προωθήσει το πρώτο στάδιο της επένδυσης.

Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε πως η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, με την επιφύλαξη πως και για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης απαιτείται σειρά εγκρίσεων. Πρόσθεσε πως «υπάρχει πολύ καλό κλίμα» για την υλοποίηση του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develοpment ρωτήθηκε και για τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας καζίνο στο Ελληνικό που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο (είναι μία από τις λεγόμενες αναβλητικές αιρέσεις) ώστε να υπογραφεί η τελική σύμβαση για την αξιοποίηση της έκτασης και να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός φαίνεται πως οδεύει προς σημαντική καθυστέρηση, αφού όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις για το πρώτο στάδιο, την εξέταση των νομιμοποιητικών εγγράφων από την οποία θα κριθεί η παραμονή ή όχι ενός υποψηφίου, πάνε για τον Δεκέμβριο.

Σε ερώτηση για τυχόν καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως «εμείς προετοιμαζόμαστε ώστε να ξεκινήσουμε το έργο με βάση το πλάνο. Προσφυγές υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπάρχουν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα υπάρχουν. Για να ξεκινήσουμε το έργο υπάρχουν οι αναβλητικές αιρέσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, αυτό λέμε εξ’ αρχής και αυτό λέμε και τώρα. Θεωρούμε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι».

Χθες έγιναν γνωστοί οι όροι της αύξησης κεφαλαίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Develοpment να υποστηρίζει πως εντός της ημέρας είχε προγραμματιστεί η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου και πως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο των 850 εκατ. ευρώ είναι «θέμα ωρών».

Ο Οδ. Αθανασίου είπε, επίσης, χθες πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου (πιθανώς στις 12 του επόμενου μήνα) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το υπόλοιπο τμήμα του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).

Στο ένα τμήμα του πρώην IBC λειτουργεί πλέον το εμπορικό κέντρο Golden Hall και η Lamda Develοpment προωθεί επένδυση 25 εκατ. για την αναβάθμιση και του υπολοίπου με χώρους ψυχαγωγίας, κ.α.. Το τελευταίο τμήμα του κτιρίου, στο οποίο θα λειτουργεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων υπολογίζεται να ανοίξει γύρω στο Πάσχα του 2020.

Σχετικα αρθρα

Εκπαιδευτική ημερίδα της Limra στην Εθνική Ασφαλιστική

admin

Κατά 35% μπορεί να μειωθεί το ΑΕΠ της Βρετανίας στο β’ τετράμηνο του έτους

admin

Αυξημένες επιδόσεις για την ElvalHalcor

admin

Ακόμα 403 νεκροί από κορονοϊό στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες

admin

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης ύψους 100 εκατ. δολαρίων για τον COVID-19

admin

Στη Royal Sugar μισθώθηκαν τα εργοστάσια της ΕΒΖ

admin

Το βρετανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει την “ψηφιακή” επιστροφή του

admin

Euromedica: Επειγόντως κεφαλαιακή και δανειακή αναδιάρθρωση! 

admin

Vergos Auctions: Ταξίδι στην Ελλάδα του 18ου αιώνα με Simone Pomardi και Du Moncel

admin

Διακρίσεις για Sunlight στα φετινά Manufacturing Excellence Awards

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για το ομόλογο των 500 εκ. ευρώ.

admin

Η AEGEAN αυξάνει σταδιακά τις συχνότητες στις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου

admin

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

admin

EasyJet: Αντλησε 418,6 εκατ. στερλίνες μέσω διάθεσης μετοχών

admin

Ρωσική εταιρεία υπό αμερικανικές κυρώσεις έφτιαξε τις μάσκες που εστάλησαν στις ΗΠΑ

admin

Το εμπόριο μπορεί να καταρρεύσει σε ποσοστό 13% – 32% σε παγκόσμιο επίπεδο

admin

Alpha Bank: O Φώντας Αυλωνίτης νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής

admin

ΑΔΜΗΕ: Να συντονιστούν οι διαχειριστές για επιτυχή ενεργειακή μετάβαση

admin