Image default
Επιχειρήσεις

Ποιες κατηγορίες ακινήτων είναι στο στόχαστρο της BriQ

Εκτός από το προσύμφωνο για την απόκτηση του κτιρίου επί της οδού Αιόλου 67 έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της BriQ ΑΕΕΑΠ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ακινήτων (κυρίως γραφείων, χώρων μικτής χρήσης στην περιοχή της Αττικής και ξενοδοχείων σε νησιωτικές περιοχές) συνολικής αξίας περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα και με το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 50 εκατ. ευρώ, για τα ακίνητα αυτά υφίστανται μη δεσμευτικές συμφωνίες απόκτησης και η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ενδελεχή νομικό και τεχνικό έλεγχο. Οι νέες επενδύσεις θα ενισχύσουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, η συνολική καθαρή αξία ενεργητικού της οποίας ήταν κοντά στα 31 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό, την 30.06.2019 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ αποτελείτο από δεκαέξι  ακίνητα συνολικής επιφάνειας 51.978, 9 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων) και συνολικής εκτιμηθείσας αξίας €43.842 χιλ, όπως αποτιμήθηκε από τους ανεξάρτητους εκτιμητές των εταιρειών «ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ε.Π.Ε.» και «HVS – HOSPITALITY CONSULTING SERVICES Α.Ε.» (με ημερομηνία εκτίμησης 30.06.2019).

Το χαρτοφυλάκιο συνοπτικά, «αποτελείται από 6 κτίρια γραφείων, 1 κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα (μικτής χρήσης), 4 κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics), 1 κατάστημα, 2 ξενοδοχεία, 1 κτίριο κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ειδικής χρήσης) και 1 οικόπεδο. Όλα τα ακίνητα τις εταιρείας βρίσκονται στην περιφέρεια τoυ νομού Αττικής, με εξαίρεση τα δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του νομού Κυκλάδων, και συγκεκριμένα στην Πάρο και την Τήνο».

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ έχει υψηλό ποσοστό πληρότητας (ορίζεται ως το σύνολο των μισθωμένων χώρων δια του συνόλου της εκμισθώσιμης επιφάνειας). Συγκεκριμένα στις 30.06.2019 το ποσοστό πληρότητας ανήλθε σε 95,0% και τα συνολικά ετησιοποιημένα μισθώματα ανήλθαν σε 2,79 εκατ. ευρώ.

Μισθωτές αποτελούν κυρίως οι εταιρείες του ομίλου Quest, ο ξενοδοχειακός όμιλος Hotel Brain, καθώς επίσης και εταιρείες όπως η Pharmaserve – Lilly, ELPEDISON, Τειρεσίας Α.Ε., αλλά και ιδιώτες.

Η σταθμισμένη μέση διάρκεια των μισθωτικών συμβάσεων («Weighted Average Unexpired Lease Term – WAULT») της εταιρείας κατά την 30.06.2019 είναι 8,6 έτη, ενώ διαμορφώθηκε σε 8,9 έτη κατά την 31.08.2019, οπότε και υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για το ακίνητο επί της Ι. Γενναδίου 4, Αθήνα, Ν. Αττικής (ακίνητο επ’ αριθμόν 13 κατωτέρω).

Η εταιρεία έχει το 100% της πλήρους κυριότητας επί του συνόλου των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

Σχετικα αρθρα

Σαράντης: Στις 9/12 η ΓΣ για την απορρόφηση της DR Sarantis Cyprus

admin

ΚΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

admin

Συνάντηση Κούγια με στελέχη της PwC για το θέμα της Folli Follie

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

Αύξηση 55% στα κέρδη εξαμήνου της Τέρνα Ενεργειακή

admin

Quest: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ ζητούν οι μέτοχοι της ΕΛΤΡΑΚ

admin

Η κοινοπραξία Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον τελικό για το καζίνο Ελληνικού

admin

Συνεχίζεται η ανάκαμψη για το πετρέλαιο – Στο +11% το αμερικανικό WTI

admin

NotosCom: Σε εξέλιξη οι επαφές τραπεζών-Pillarstone με την M&G

admin

Πετρέλαιο: Νέα βύθιση στα 12,78 δολάρια – Χρυσός: Πτώση στα 1.723,80 δολ

admin

Πώς πείθει η ΔΕΗ τον ορκωτό για την έκθεση βιωσιμότητας

admin

Η Ιουλία Χαϊδά της ΙΚΤΙΝΟΣ «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» 2019 στα βραβεία της ΕΥ

admin

Νέο κατάστημα Nova στο Βόλο

admin

Κορονοϊός: 108.252 οι θάνατοι και 1,7 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

admin

Συνεργασία ΠΑΕ ΑΕΚ με Mega Brokers

admin

O ΟΠΑΠ προχωρά στην ενίσχυση της επένδυσης στο Stoiximan -Ελέγχει το 85,49%

admin

Q&R: Στις 9/9 η Γενική Συνέλευση για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin