Image default
Τράπεζες

Πρόστιμο-ρεκόρ $56,3 εκατ. στη Citi από την Τράπεζα της Αγγλίας

Πρόστιμο 43,9 εκατ. στερλίνες (56,3 εκατ. δολάρια) επέβαλε στη βρετανική μονάδα της Citigroup η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) – το μεγαλύτερο στην ιστορία της – αναφέροντας ότι έκανε «σημαντικά λάθη» στα στοιχεία που ανακοίνωσε σχετικά με το κεφάλαιο και τη ρευστότητά της, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με την ΒοΕ, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα που χρησιμοποιούσαν για να αναφέρουν χρηματοοικονομικές πληροφορίες στις ρυθμιστικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, υπήρχαν έξι ουσιαστικά λάθη που είχαν σημαντική ή δυνητικά σημαντική επίπτωση στις αποδόσεις.

Η Citi δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις διακυβέρνησης και εποπτείας όπως θα περιμέναμε από μία συστημικά σημαντική τράπεζα, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

H απάντηση της Citi για το πρόστιμο από την Τράπεζα της Αγγλία

Η Citi έχει αποκαταστήσει πλήρως τα προηγούμενα ρυθμιστικά θέματα που αναφέρθηκαν από την PRA και έχει διευθετήσει αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα απαντά ο αμερικανικός οίκος. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της PRA, τα ζητήματα που εντοπίστηκαν σχετίζονται με τη διαδικασία υποβολής εκθέσεων και, καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου, οι σχετικές οντότητες της Citi του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμειναν σε πλεόνασμα στις ανάγκες ρευστότητας και κεφαλαίου τους ανά πάσα στιγμή.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνεται ότι η Citi δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην εκπλήρωση των κανονιστικών της απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων και έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους στη χρηματοοικονομική πληροφόρηση του Ηνωμένου Βασιλείου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση της PRA. Η PRA αναγνωρίζει ότι η Citi έχει πραγματοποιήσει ουσιαστικές στρατηγικές βελτιώσεις στην κανονιστική της υποδομή υποβολής εκθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και προέβη επίσης σε ανασκόπηση των συστημάτων και των ελέγχων που υποστηρίζουν το κανονιστικό πλαίσιο αναφοράς.

Η Citi συνεργάστηκε πλήρως με την PRA καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και το 2019 μια κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία λογιστικής και ελέγχου επιβεβαίωσε ότι η Citi είχε αποκαταστήσει τα ουσιώδη ζητήματα που εντοπίστηκαν.

Σχετικα αρθρα

Η ατζέντα Αδ. Γεωργιάδη-τραπεζιτών για ασυλία, POS και χρηματοδότηση

admin

Η ΕΕ πιέζει τη Μάλτα για τα «χρυσά διαβατήρια» της Bank of Valletta

admin

Eurobank: Δάνεια 84.000 ιδιωτών σε Pillar και Cairo

admin

Την αποχώρηση του CEO της ανακοίνωσε η HSBC

admin

Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς

admin

Τι συζήτησε η Πειραιώς με τους επενδυτές στο Λονδίνο

admin

Ντράγκι: Σημαντικές δράσεις στήριξης είναι ακόμη απαραίτητες

admin

RBS: Άλμα 130% στα κέρδη α’ εξαμήνου

admin

Επανεξετάζονται οι τραπεζικές χρεώσεις μετά το ραντεβού στο Μαξίμου

admin

Eurobank: Παραμένει αρνητική η αποταμίευση των νοικοκυριών

admin

Πανούσης: Οι τράπεζες δεν μπορούν να κυνηγούν κόκκινα δάνεια

admin

Εθνική Τράπεζα: Θα εξετάσουμε τις προτάσεις του ΤΧΣ

admin

Στα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις των διεθνών funds για τα ελληνικά NPEs

admin

Υπό την εποπτεία Σταϊκούρα το σχέδιο «Ηρακλής»

admin

Νέα δημοπρασία ακινήτων από την Πειραιώς

admin

Σταϊκούρας: Τα οφέλη για το Δημόσιο από το swap ομολόγων με την Εθνική

admin

DB: Υψηλότερες τιμές στόχοι για Πειραιώς και Alpha Bank

admin

Στουρνάρας: Παραμένει ισχυρή και επεκτείνεται η ελληνική ναυτιλία

admin