Image default
Πρώτο Θέμα

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχωρούν καθώς οι εντάσεις των ΗΠΑ-Κίνας εξαπλώνονται και πάλι

Η νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία απειλεί τις κυρώσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιδιώκει να διαφυλάξει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, ώθησε την Κίνα να προειδοποιήσει για «αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης».

«Οι κινήσεις κινδύνου αντικατοπτρίζουν σαφώς μια ανησυχία που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη συμφωνία εμπορίου «Φάσης 1», η οποία είναι πλέον ευρέως αναμενόμενη», δήλωσε ο Adam Cole, της RBC Capital Markets.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη μέρα την Τετάρτη, αν και σε χαμηλή ρευστότητα πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο και οι καταναλωτικές δαπάνες είχε αυξηθεί.

Αλλού, ωστόσο, οι προοπτικές για την ανάπτυξη φαίνονται λιγότερο ρόδινες. Τα ιαπωνικά στοιχεία για το λιανικό εμπόριο υποχώρησαν περισσότερο από το  2015 ως αύξηση των φόρων επί των πωλήσεων στην οικονομία, επιδεινώνοντας την επιβράδυνση που προκάλεσε η επιβράδυνση των εξαγωγών και της μεταποίησης.

Οι μετοχές της ασιατικής αγοράς εκτός Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 0,2% O Nikkei  της Ιαπωνίας , το Χονγκ Κονγκ Hang Seng  και το μπλε τσιπ της Σαγκάης  200 έκλεισαν όλα αδύναμα. Ένας πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε 0,2% χαμηλότερα, που οδήγησε σε τομείς ευαίσθητους στο εμπόριο όπως τα αυτοκίνητα και τα τεχνολογικά

O δείκτης παγκόσμιου μετοχικού κεφαλαίου της MSCI παρέμεινε σταθερός, αφού πλησίασε το ρεκόρ που έφθασε τον Ιανουάριο 2018.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιαστούν στην λανθασμένη πλευρά», δήλωσε ο Geoff Yu, επικεφαλής του γραφείου επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην UBS Wealth Management. “Δεν αντικατοπτρίζει ότι υπάρχουν μετρητά στο περιθώριο. Εάν μπορείτε να επεκτείνετε τη θετική αφήγηση, αν το ζήτημα του εμπορίου είναι προς το παρόν αδύνατο, θα μπορούσαμε να δούμε μια ζήτηση. »

Η βρετανική λίρα αυξήθηκε την Τετάρτη μετά από ένα μοντέλο για τους δημοσκόπους YouGov, το οποίο προέβλεψε με ακρίβεια τις εκλογές 2017, δήλωσε Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην πορεία να κερδίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σχετικα αρθρα

Μια ασταθής Μέρκελ σημαίνει πιο αδύναμη Ευρώπη

admin

ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκε το κλίμα στη βιομηχανία το Νοέμβριο

admin

Το φιλόδοξο όραμα της Ευρώπης συναντά εμπόδια

admin

Γιατί δε θα υπάρξει Brexit

admin

Φρένο στα λουκέτα της βαριάς βιομηχανίας θέλει να βάλει η κυβέρνηση

admin

Τα ανοιχτά μέτωπα του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Το forex είναι σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει το έγκλημα

admin

Süddeutsche Zeitung: Στροφή της Γερμανίας για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

admin

Μια χρονιά κρατικών χρεοκοπιών;

admin

Αναπόφευκτος ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ;

admin

ΗΠΑ: Η κρίση τελείωσε… H νέα κρίση έρχεται…

admin

Διασώζοντας τις ανελεύθερες δημοκρατίες της Ευρώπης

admin

Κάτω από το 5% υποχώρησε το spread των 10ετών ομολόγων

admin

Ρωγμές εμφανίζονται στις γερμανικές υποδομές

admin

Η κλιμακούμενη στεγαστική κρίση της Ευρώπης

admin

H διπλή επέτειος της Μπούντεσταγκ

admin

Μπορεί ένας αρχαίος Έλληνας να κερδίσει τον πόλεμο της Αμερικής;

admin

Η «τέχνη της ανάλυσης» και η «τέχνη της κερδοσκοπίας»

admin