Image default
Πρώτο Θέμα

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχωρούν καθώς οι εντάσεις των ΗΠΑ-Κίνας εξαπλώνονται και πάλι

Η νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία απειλεί τις κυρώσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιδιώκει να διαφυλάξει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, ώθησε την Κίνα να προειδοποιήσει για «αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης».

«Οι κινήσεις κινδύνου αντικατοπτρίζουν σαφώς μια ανησυχία που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στη συμφωνία εμπορίου «Φάσης 1», η οποία είναι πλέον ευρέως αναμενόμενη», δήλωσε ο Adam Cole, της RBC Capital Markets.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη μέρα την Τετάρτη, αν και σε χαμηλή ρευστότητα πριν από τις διακοπές των Ευχαριστιών, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο και οι καταναλωτικές δαπάνες είχε αυξηθεί.

Αλλού, ωστόσο, οι προοπτικές για την ανάπτυξη φαίνονται λιγότερο ρόδινες. Τα ιαπωνικά στοιχεία για το λιανικό εμπόριο υποχώρησαν περισσότερο από το  2015 ως αύξηση των φόρων επί των πωλήσεων στην οικονομία, επιδεινώνοντας την επιβράδυνση που προκάλεσε η επιβράδυνση των εξαγωγών και της μεταποίησης.

Οι μετοχές της ασιατικής αγοράς εκτός Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 0,2% O Nikkei  της Ιαπωνίας , το Χονγκ Κονγκ Hang Seng  και το μπλε τσιπ της Σαγκάης  200 έκλεισαν όλα αδύναμα. Ένας πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε 0,2% χαμηλότερα, που οδήγησε σε τομείς ευαίσθητους στο εμπόριο όπως τα αυτοκίνητα και τα τεχνολογικά

O δείκτης παγκόσμιου μετοχικού κεφαλαίου της MSCI παρέμεινε σταθερός, αφού πλησίασε το ρεκόρ που έφθασε τον Ιανουάριο 2018.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιαστούν στην λανθασμένη πλευρά», δήλωσε ο Geoff Yu, επικεφαλής του γραφείου επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην UBS Wealth Management. “Δεν αντικατοπτρίζει ότι υπάρχουν μετρητά στο περιθώριο. Εάν μπορείτε να επεκτείνετε τη θετική αφήγηση, αν το ζήτημα του εμπορίου είναι προς το παρόν αδύνατο, θα μπορούσαμε να δούμε μια ζήτηση. »

Η βρετανική λίρα αυξήθηκε την Τετάρτη μετά από ένα μοντέλο για τους δημοσκόπους YouGov, το οποίο προέβλεψε με ακρίβεια τις εκλογές 2017, δήλωσε Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην πορεία να κερδίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σχετικα αρθρα

Οι πιστωτές της Ελλάδας σε αδιέξοδο για τους όρους της διάσωσης

admin

O Ζούκερμπεγκ κέρδισε μόνο τη μισή μάχη στις Βρυξέλλες

admin

Οι πεινασμένες για αποδόσεις αγορές θα καλωσορίσουν το νέο ελληνικό ομόλογο

admin

Ευνοϊκές οι προθέσεις προσλήψεων στην Ελλάδα

admin

Έκτακτο… δελτίο θυέλλης στις σχέσεις με τρόικα!

admin

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με ένα πιο μοναχικό μέλλον

admin

Η Μαδρίτη πρέπει να δώσει στην πειθώ μία ακόμη ευκαιρία

admin

14 δράσεις προτείνει ο ΣΕΒ για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση

admin

Η μάχη για τη Βρετανία

admin

Die Welt: Το ΔΝΤ ζητά κούρεμα χρέους 100 δισ. ευρώ για την Αθήνα

admin

Η ΕΚΤ αποφασίζει στις 26 Ιουλίου για την ελληνική έξοδο στην αγορά!

admin

Η γηρασμένη κοινωνία της Ευρώπης εμπόδιο για την ανάπτυξη

admin

Η Λαγκάρντ εδραιώνει την ηγεσία του ΔΝΤ με την ένταξη του γιουάν

admin

Ελλάδα:Σε κάθε 100 ευρώ που ξοδεύονται τα 72 ευρώ πάνε σε μισθούς!

admin

To City του Λονδίνου θέλει και την πίτα του Brexit ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο

admin

Συντάξεις: Κίνδυνος… τρακαρίσματος με ΔΝΤ – αγορές!

admin

«Αίμα και… δάκρυα» σε Χ.Α. και ομόλογα

admin

PwC : Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε, αλλά δεν μεταρρυθμίστηκε

admin