Image default
Οικονομία

Στο Μόναχο η πλατφόρμα της ενεργειακής βιομηχανίας “The smarter E Europe”

Οι ριζικές αλλαγές, που υφίστανται παγκοσμίως η ενεργειακή βιομηχανία, η ψηφιοποίηση και η αποκέντρωση, που αλλάζουν συνεχώς τον κλάδο της ενέργειας, αποτελούν ορισμένα από τα θέματα, που παρουσιάζονται στην “The smarter E Europe”, η οποία διοργανώνεται από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, από την Solar Promotion GmbH, την οποία το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η “The smarter E Europe” κατέχει τον τίτλο της κορυφαίας πλατφόρμας της ενεργειακής βιομηχανίας στην Ευρώπη και αποτελεί την “ομπρέλα” των επιτυχημένων εκθέσεων Intersolar, ees, ΕM-Power και Power2Drive.

Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Έκθεση Ηλιακής Ενέργειας και Φ/Β, Intersolar Europe, εστιάζει στους τομείς των φωτοβολταϊκών, της τεχνολογίας κατασκευής φ/β και της ηλιοθερμίας και έχει καθιερωθεί από την ίδρυσή της, ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική πλατφόρμα ανάμεσα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, χονδρεμπόρους και φορείς παροχής υπηρεσιών.

Η ees Europe εστιάζει σε τομείς, όπως η αποθήκευση ενέργειας, οι συσσωρευτές, τα υλικά, τα εξαρτήματα, η ανακύκλωση, η διαχείριση και τα συστήματα μπαταριών, οι δοκιμές μπαταριών, τα συστήματα ελέγχου κ.α.

Η EM-Power και Power2Drive, ενημερώνουν το κοινό για τις ευφυείς χρήσεις της ενέργειας στη βιομηχανία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις τεχνολογίες φόρτισης, αντίστοιχα.

Το 2019, συνολικά στην έκθεση “Τhe smarter E Europe”, έλαβαν μέρος 1,354 εκθέτες (15% αύξηση), ανάμεσά τους και 10 Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε μια έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων (16% αύξηση). Την έκθεση παρακολούθησαν 50.000 επισκέπτες (8% αύξηση) από 162 χώρες και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μέσα στις top 20 χώρες διεθνώς από πλευράς επισκεπτών στην Intersolar Europe.

Φέτος, ήδη 8 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κινήσει τις διαδικασίες συμμετοχής τους στην επερχόμενη έκθεση. Πιο αναλυτικά, 6 θα λάβουν μέρος στην Intersolar Europe 2020 και συγκεκριμένα οι: Alumil S.A., ECO//SUN EPE, Elvan S.A., ILVIEF S.A., Inaccess S.A. και Profilodomi και δύο στην ees Europe 2020, οι: Leoch Europe S.A. και Systems Sunlight S.A.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Solar Promotion GmbH, διοργανώνει αντίστοιχες εκθέσεις, συνέδρια και summits σε περισσότερες χώρες και ηπείρους, με κυριότερες διοργανώσεις αυτές στην Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Ντουμπάι και το Μεξικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις διοργανώσεις της Solar Promotion GmbH, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο, στο τηλ. 210 64 19 037, ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.thesmartere.de.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,9% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2019

admin

Θεοχάρης : Ψήφος εμπιστοσύνης της γερμανικής αγοράς στον ελληνικό Τουρισμό

admin

Πτώχευση της Thomas Cook: Πάνω από 3.000 τουρίστες «κόλλησαν» στην Κέρκυρα

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Χανς Βίλμπριφ

admin

Ηλεκτρονικές αποδείξεις : Ποιοι εξαιρούνται από το 30% του εισοδήματος

admin

Μιχάλης Τσαμάζ: Το μήνυμα στους εργαζομένους του ΟΤΕ, τι αποκαλύπτει για το μέλλον

admin

Κοροναϊός – Ακτοπλοΐα : Μείωση δρομολογίων και προσωπικού – Ζητούνται ενέσεις ρευστότητας

admin

Πώς ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας «βύθισε» το πετρέλαιο

admin

Airbnb : Οι πέντε παγίδες που θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

admin

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική

admin

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Αύγουστο σε σχέση με το 2018

admin

Κοροναϊός: Άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων

admin

Ανοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο με άρωμα… Κίνας

admin

Χρηματιστήριο : Άνοιγμα με ήπιες πτωτικές τάσεις

admin

Οφειλές ιδιωτών και «κόκκινα» δάνεια οι «πρωταγωνιστές» της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης

admin

Δεκαετές ομόλογα: Η απόδοσή τους μειώθηκε σήμερα σε νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ

admin

Σε Χάρη Κυριαζή και Σπύρο Τζίτζο τα ηνία της Λάρκο

admin

Κοροναϊός – ΔΝΤ : Σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, αλλά προσωρινές

admin