Image default
Επιχειρήσεις

Ποιοι διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική

Με ηχηρές απουσίες, αλλά και εκπλήξεις, ως προς την ποιότητα συμμετοχής private equity funds ξεκίνησε, πρακτικά, η νέα διαγωνιστική διαδικασία για την πώλησης τουλάχιστον του 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν χθες κυρίως private equity funds, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα, όπως η Lone Star και η CVC Capital. Προσφορά κατέθεσε και η “I3CP”, εταιρεία ειδικού σκοπού, που χρηματοδοτείται από την LCP.

Στον αντίποδα, εκτός διαδικασίας έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Fairfax. Εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί ήταν αναμενόμενη από την ασφαλιστική αγορά, καθώς θα ήταν δύσκολο να περάσει η Fairfax τον σκόπελο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαθέτοντας αποκλειστικές συμβάσεις διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων με τις δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που κράτησε, τελικώς, η Fosun, το επιτελείο της οποίας αμφιταλαντευόταν για το αν θα διεκδικήσουν ή όχι τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, λόγω του γεωπολιτικού ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ.

Η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr από την ποσότητα και την ποιότητα των μη δεσμευτικών προσφορών θα κριθεί αν συνεχισθεί η διαγωνιστική διαδικασία ή ενεργοποιηθεί το plan B της διάθεσης στο επενδυτικό κοινό -υφιστάμενων- μετοχών.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη, που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών, που κατέχει, σήμερα, η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Ποδαρικό με εκκίνηση του project Galaxy

admin

Creta Farms: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΝΙΚΑΣ: Αναπροσαρμογή τιμής και λόγου μετατροπής του ΜΟΔ

admin

Η Ελληνικά Καλώδια γιορτάζει τα εγκαίνια του έργου MOG της Elia

admin

Forthnet: Δέκατη τρίτη περίοδος εκτοκισμού ΜΟΔ

admin

ΑΔΜΗΕ: Στη Θεσσαλονίκη το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου ΝΑ Ευρώπης

admin

ΔΕΗ: Αντίστροφη μέτρηση για το business plan

admin

Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από την HSBC

admin

ΕΛΒΕ: Από 11/12 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,25 ευρώ/μετοχή

admin

Folli Follie: Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της 31ης Ιανουαρίου 2020

admin

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Συνεργασία Lamda Hellix με την China Telecom

admin

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο

admin

Αττικά Πολυκαταστήματα: Τα νέα κεφάλαια, τα ονόματα και το… Ελληνικό

admin

Εκλεισε η συμφωνία εξυγίανσης για τη ΧΑΡΤΕΛ

admin

Mytilineos: Θεμελιώνει την πρώτη μεγάλη επένδυση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα

admin

Αλουμύλ: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για συγχώνευση με Αλουφόντ

admin

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Τέλος στην ανομία των online εταιρειών

admin