Image default
Οικονομία

Συμφωνία συνεργασίας ΟΑΕΔ και Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας


Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν οι διοικήσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ), βάσει της οποίας στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Χαλκίδας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσει ειδικότητα Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών για την κάλυψη των αναγκών της ΕΑΒ ΑΕ σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η συμφωνία μεταξύ του ΟΑΕΔ και της ΕΑΒ ΑΕ είναι αποτέλεσμα της άμεσης συνεργασίας μεταξύ του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη και του προέδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Ζαχαρία Γκίκα, κατόπιν της πρόσφατης επίσκεψης του διοικητή στη Χαλκίδα. Ομάδα εργασίας των δύο φορέων από έμπειρα στελέχη ανέλαβε να εξετάσει τις ανάγκες της ΕΑΒ για εξειδικευμένο προσωπικό και, στη συνέχεια, υπέβαλε τις σχετικές προτάσεις προς τις διοικήσεις, οι οποίες συμφώνησαν στη λειτουργία της ειδικότητας Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών στην ΕΠΑΣ Χαλκίδας του ΟΑΕΔ.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ΕΑΒ ΑΕ, δήλωσε: «Ο νέος ΟΑΕΔ θέλει να είναι πιο κοντά και πιο συντονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αυτή η συμφωνία είναι ένα απλό παράδειγμα των πολλαπλών προοπτικών που υπάρχουν για συμπράξεις και συνεργασίες ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και σε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις. Όπου υπάρχει πρόβλημα ή ανάγκη, θέλουμε να βρίσκουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας. Ο ΟΑΕΔ, με στόχο την σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, αναβαθμίζει το ρόλο της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ούτως ώστε, μέσα από διαρκή επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, να συμβάλουν ακόμη πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση ειδικοτήτων ικανών να καλύψουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ OIKONOMIA.GR

Σχετικα αρθρα

ΟΠΕΚΑ: Πότε κλείνει η πλατφόρμα Α21 για την τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού

admin

Η καινοτομία της Fraport Greece στην Έκθεση Θεσσαλονίκης

admin

Airbnb : «Καμπάνες» για τα αδήλωτα εισοδήματα

admin

Στουρνάρας: Στο 2,5% η ανάπτυξη το 2020, αισιόδοξος για την πορεία της χώρας

admin

Spiegel: Μεγάλος συνωστισμός στις ελληνικές παραλίες

admin

ΤτΕ: Οριακή αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

admin

Πλήθος καταγγελιών για προβλήματα σε διαδικτυακές αγορές

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σκηνικό κραχ στο άνοιγμα της αγοράς

admin

Μητσοτάκης: Σαρώνουμε τα αντικίνητρα για τις επενδύσεις

admin

Περαιτέρω μείωση στα επιτόκια των καταθέσεων το 2019

admin

Air China: Δυναμικά βήματα στην Ελλάδα – καθιερώνεται η 3η πτήση Αθήνα-Πεκίνο

admin

Δικαστική νίκη για την Airbnb

admin

Κορωνοϊός: Πτώση 9% το χρηματιστήριο στη Κίνα- Το Twitter διέγραψε λογαριασμό ιστοσελίδας με χρηματοοικονομικές ειδήσεις

admin

Το Ιράν αύξησε κατά 50% την τιμή της βενζίνης

admin

Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του 10ετους ομολόγου – Παρέμβαση του ESM μελετά η ΕΕ

admin

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Creta Farms

admin

Στους 30.000 οι γονείς που θα μπορούν να πάρουν φέτος σύνταξη

admin

Αξιολόγηση : Στο μικροσκόπιο πλειστηριασμοί και κόκκινα δάνεια

admin