Image default
Επιχειρήσεις

Το «Orange Grove» με «Ημέρα Επιχειρηματικότητας» στην Interamerican

Στις 14 Νοεμβρίου, η INTERAMERICAN φιλοξένησε στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων την Ολλανδική Πρεσβεία και το «Orange Grove», που οργάνωσαν την εκδήλωση «Entrepreneurs’ Day – Sharing Business Stories», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η εκδήλωση έφερε στο προσκήνιο τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα, ζητώντας από τους προσκεκλημένους ομιλητές-entrepreneurs να μοιραστούν με το κοινό τόσο στιγμές επιτυχίας όσο και πιθανά λάθη και αποτυχίες, που αντιμετώπισαν στην πορεία τους. Επιχειρηματίες, start-ups και πρωτοβουλίες, μέσα από τη σημαντική εμπειρία που διαθέτουν, ανέδειξαν τις προκλήσεις, αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο COO της INTERAMERICAN, Vincent Teekens και ακολούθησε η πρέσβης της Ολλανδίας, Stella Ronner-Grubačić, η οποία τόνισε ότι η επιτυχία δεν είναι δεδομένη και προϋποθέτει εντατική δουλειά. Στις ξεχωριστές στιγμές της «Ημέρας Επιχειρηματικότητας» συγκαταλέγεται η συζήτηση μεταξύ του Πήτερ Οικονομίδη, διεθνούς εμβέλειας brand strategist και του προέδρου του «Orange Grove», Γιάννη Κανελλόπουλου, με θέμα το branding και την επιχειρηματικότητα. Σε πάνελ συζήτησης μεταξύ τεσσάρων start-ups του «Orange Grove»: της Big Olive, της Clio Muse, της Lia Premium Olive Oil και της Kids in the Kitchen, παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματά τους αλλά και τα εμπόδια που συνάντησαν, ξεκινώντας την επιχείρηση.

H καινοτομία αποτελεί για την INTERAMERICAN στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα στον δρόμο της προς τον μετασχηματισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζεται με το πρόγραμμα «Imagine», που αναδεικνύει στο εσωτερικό της αξιόλογες ιδέες και εντάσσει τις καλύτερες, μέσα από στάδια επεξεργασίας, στις λειτουργίες της και στα προϊόντα της. Το πρόγραμμα από πέρυσι έχει πλέον, ανοίξει και εκτός της εταιρείας, με τη συνεργασία του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN υποστηρίζει από το ξεκίνημα το «Orange Grove», που αποτελεί μια πλατφόρμα καινοτομίας και βέλτιστων πρακτικών προσφέροντας, από το 2013, εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring, συμβουλευτική και πρόσβαση στο διεθνές δίκτυό του όπως και σε αυτό της Ολλανδικής Πρεσβείας. Πρόσφατα, το βάρος της δραστηριότητας του «Orange Grove» μεταφέρθηκε στην περιφέρεια για την ενίσχυση νεοφυών και μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Αγροτεχνολογίας και της Διατροφής, καθώς και του Τουρισμού, της Υγείας και της Πληροφορικής.

Σχετικα αρθρα

Αύξηση πωλήσεων κατά 22% για την Παπαστράτος

admin

Αυξημένη αισιοδοξία των Ελλήνων CFOs

admin

Deloitte: Νέος principal συμβουλευτικών υπηρεσιών ο Βασίλης Δημακάκος

admin

Σε επενδυτική βαθμίδα αναβάθμισε τον ΟΤΕ η S&P

admin

Στη Λάρισα το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Hard Rock: Επένδυση άνω του 1 δισ. αν πάρουμε το καζίνο Ελληνικού

admin

Εκλεισε η συμφωνία εξυγίανσης για τη ΧΑΡΤΕΛ

admin

Διπλή χρυσή βράβευση του Ομίλου Ηρακλής στα Manufacturing Excellence Awards 2019

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

ΥΠΕΝ: Τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ

admin

Ανακατατάξεις στο δίκτυο παραγωγής της Πλαστικά Θράκης

admin

Παπάζογλου (ΕΥ): Σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

admin

Δεκατέσσερα νέα δρομολόγια στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Ryanair

admin

FG Europe: Με ποσοστό 97,54% η Silaner μετά τη Δημόσια Πρόταση

admin

Εκλεισε η συμφωνία Hines-Pasal για το Athens Heart

admin

Alpha Trust: Πόσο ωφελείται από την πιθανή πώληση των ιδίων μετοχών της

admin

Prodea Investments: Στα 127,5 εκατ. τα κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Τρία νέα έργα, αξίας 740 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η ΑΒΑΞ

admin