Image default
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις και άνοιγμα σε νέες αγορές από τη Νιτσιάκος

Νέο κύκλο επενδύσεων προκειμένου αφενός να υποστηρίξει τις βασικές τις δραστηριότητες αλλά και να επεκταθεί σε νέους κλάδους προωθεί η εταιρία Νιτσιάκος.

Η εταιρία ολοκλήρωσε μέσα στο 2019 επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούσαν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λημμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Για την τριετία 2020-2022 η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ενισχύοντας υφιστάμενους και νέους κλάδους δραστηριότητας. Σύμφωνα με την Μ. Νιτσιάκου, εμπορική διευθύντρια του ομίλου, το capacity στα σφαγεία και τυποποιητήρια λευκού κρέατος (κυρίως κότοπουλο) έχει εξαντληθεί. Σήμερα, η εταιρία παράγει 1 εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αλλά και για τις εξαγωγές που πραγματοποιεί στην Ιταλία. Η ζήτηση μάλιστα από τη γείτονα αγορά υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνάμεις της Νιτσιάκος, η διοίκηση της οποίας εκτιμά ότι με τις νέες επενδύσεις θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες παραγγελίες και να καλύψει και την αγορά της Βόρειας Ιταλίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση δυναμικότητας στα 5.000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης στην κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Εκτός από το λευκό κρέας (κοτόπουλο- κουνέλι), η Νιτσιάκος σχεδιάζει την είσοδο της στην αγορά με προϊόντα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος. Ήδη μετά από διετή έρευνα έχει τα πρώτα αποτελέσματα όσον αφορά το αρνίσιο κρέας και προχωρά σε πιλοτική εκτροφή 150 βοοειδών. Σύμφωνα με την κ. Νιτσιάκου την προσεχή τριετία θα δημιουργηθούν μονάδες εκτροφής και τυποποιητήριο κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων.

Πέρα από τον κλάδο του τροφίμου ωστόσο (όπου σήμερα κατέχει το 35% της αγοράς όσον αφορά το λευκό κρέας) η Νιτσιάκος σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες και στον τομέα των ζωοτροφών, παράγοντας και προμηθεύοντας μεγάλες ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες με ιχθυάλευρα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Νιτσιάκος το 2019 κλείνει με κύκλο εργασιών της τάξης των 370 εκατ. ευρώ έναντι 345 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2020, δεδομένης της αύξησης της δυναμικότητας της παραγωγής της αλλά και της ένταξης σταδιακά νέων δραστηριοτήτων.

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust: Χωρίς δικαίωμα για την επιστροφή κεφαλαίου από 31/12

admin

Η Coco-Mat επενδύει στη SoftOne για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

admin

Νέο Εξελιγμένο Σύστημα Ενδοεπικοινωνίας WiSPR της ΙDE στην DSEi 2019

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Κτίριο-τοπόσημο ετοιμάζει η ΔΕΗ στο στρατόπεδο «Πλέσσα»

admin

Μιχαηλίδης (ΕΤΕ): Είμαστε ικανοί και θα πετύχουμε

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Επιστροφή ασφαλίστρων για το πρόγραμμα Ασφαλιστικός Γονέας

admin

Οι ηγέτες της G7 θα συνεδριάσουν την Πέμπτη

admin

ΟΛΘ: Στα €8,04 εκατ. μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

ΕΤΕ: Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες ρυθμίσεις δανείων

admin

Σκληροί όροι των Βρυξελλών για τη διάσωση €9 δισ. της Lufthansa

admin

Εξατομικευμένα online ασφαλιστικά πακέτα για ΙΧ από Eurobank και Eurolife

admin

Συμμετοχή των εργαζόμενων της Ευρωπαϊκής Πίστης στο «Greece Race For The Cure»

admin

Πρόγραμμα υποτροφιών του Ομίλου Quest για εκμάθηση κώδικα

admin

Ακρίτας: Ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 20,4 εκατ.

admin

Σαράντης: Στα 9,84 εκατ. τα EBITDA στο α’ τρίμηνο του 2020 – Στα 86,94 εκατ. ο τζίρος

admin

Ερντογάν: Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορονοϊού είναι η απαισιοδοξία

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil

admin