Image default
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις και άνοιγμα σε νέες αγορές από τη Νιτσιάκος

Νέο κύκλο επενδύσεων προκειμένου αφενός να υποστηρίξει τις βασικές τις δραστηριότητες αλλά και να επεκταθεί σε νέους κλάδους προωθεί η εταιρία Νιτσιάκος.

Η εταιρία ολοκλήρωσε μέσα στο 2019 επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούσαν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λημμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Για την τριετία 2020-2022 η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ επιπλέον ενισχύοντας υφιστάμενους και νέους κλάδους δραστηριότητας. Σύμφωνα με την Μ. Νιτσιάκου, εμπορική διευθύντρια του ομίλου, το capacity στα σφαγεία και τυποποιητήρια λευκού κρέατος (κυρίως κότοπουλο) έχει εξαντληθεί. Σήμερα, η εταιρία παράγει 1 εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, αλλά και για τις εξαγωγές που πραγματοποιεί στην Ιταλία. Η ζήτηση μάλιστα από τη γείτονα αγορά υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνάμεις της Νιτσιάκος, η διοίκηση της οποίας εκτιμά ότι με τις νέες επενδύσεις θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες παραγγελίες και να καλύψει και την αγορά της Βόρειας Ιταλίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση δυναμικότητας στα 5.000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης στην κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Εκτός από το λευκό κρέας (κοτόπουλο- κουνέλι), η Νιτσιάκος σχεδιάζει την είσοδο της στην αγορά με προϊόντα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος. Ήδη μετά από διετή έρευνα έχει τα πρώτα αποτελέσματα όσον αφορά το αρνίσιο κρέας και προχωρά σε πιλοτική εκτροφή 150 βοοειδών. Σύμφωνα με την κ. Νιτσιάκου την προσεχή τριετία θα δημιουργηθούν μονάδες εκτροφής και τυποποιητήριο κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων.

Πέρα από τον κλάδο του τροφίμου ωστόσο (όπου σήμερα κατέχει το 35% της αγοράς όσον αφορά το λευκό κρέας) η Νιτσιάκος σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες και στον τομέα των ζωοτροφών, παράγοντας και προμηθεύοντας μεγάλες ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες με ιχθυάλευρα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Νιτσιάκος το 2019 κλείνει με κύκλο εργασιών της τάξης των 370 εκατ. ευρώ έναντι 345 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2020, δεδομένης της αύξησης της δυναμικότητας της παραγωγής της αλλά και της ένταξης σταδιακά νέων δραστηριοτήτων.

Σχετικα αρθρα

Κανείς ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό για έκταση της ΒΙΟΜΕ

admin

Καρέλιας: Πτώση περιθωρίων και κερδοφορίας

admin

Coca Cola HBC: Αύξηση 5% στα έσοδα από πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

admin

Energean: Επίσημο αίτημα στην Κύπρο για εισαγωγή αερίου από Ισραήλ

admin

Cenergy: Καθαρά κέρδη €4,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Πειραιώς: Στα 73 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το α’ εξάμηνο

admin

Σελόντα: Ελαβε πιστοποίηση «Fish from Greece»

admin

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

admin

Lamda: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ιδίων μετοχών στην Ορυμήλ

admin

Επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΛΒΕ Ενδυμάτων

admin

Μυτιληναίος: Σημαντικό ορόσημο η έκδοση του Eurobond

admin

Βαρβαρέσος: Υπεγράφη MoU για την αναδιάρθρωση των δανείων

admin

Κέρδη €€37,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Στις 4/9 η τακτική Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Σαράντης: Στα €13,65 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Νέο εστιατόριο McDonalds στη Βάρη

admin

Φιλανθρωπικές δράσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η Hard Rock

admin