Image default
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

Χωρίς το δικαίωμα λήψης του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019 θα είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ οι μετοχές της Motor Oil από τις 10 Δεκεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται πως η το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε στις 13/11 τη διανομή προσωρινού μερίσματος 0,35 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2019, ποσό που μετά την παρακράτηση του προβλεπόμενου φόρου διαμορφώνεται στα 0,315 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 (record date)

Η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 από την πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. – με τους παρακάτω τρόπους:

-Μέσω των χειριστών του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), ήτοι Τράπεζες και  Χρηματιστηριακές Εταιρείες, για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.

-Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) τον οποίο έχει δηλώσει ο μέτοχος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμό 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των χειριστή/των του. Αφορά μόνο τους μετόχους που έχουν δηλώσει IBAN στην πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

-Για τους μετόχους που έχουν ζητήσει εξαίρεση από το Χειριστή τους στο Σύστημα Αυλων Τίτλων η είσπραξη θα πραγματοποιείται μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Η είσπραξη του προσωρινού μερίσματος μέσω οιουδήποτε καταστήματος του δικτύου της πληρώτριας τράπεζας αφορά και τους μετόχους της περίπτωσης 2 οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει IBAN στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

-Για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη του προσωρινού μερίσματος από την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Α.Ε.

Για τις περιπτώσεις 3 και 4 οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα είσπραξης αυτοπροσώπως ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους για το διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025 με την προσκόμιση του αντίγραφου με τα στοιχεία που τηρούν στο Σύστημα Αυλων Τίτλων και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σχετικα αρθρα

Restart της οικονομίας με μοχλό κατασκευές και μεγάλα έργα – Μητσοτάκης σε Ομίλους: Βάλτε στοπ στις ενστάσεις μεταξύ σας

admin

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

admin

ΠΕΡΣΕΥΣ: Οι Λεωνίδας Κολιούλης και Δημήτριος Δημητρίου νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Η Ιρλανδία προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων στο 5%

admin

Κόντρα easyJet – Χατζηιωάννου: με τοποθέτηση μετοχών η διοίκηση απομείωσε το ποσοστό του Sir Stelios κάτω του 30%

admin

Αυξήθηκαν οι εισροές από αμοιβαία κεφάλαια στην Ε.Ε

admin

Handelsblatt: Το καλοκαίρι της απογοήτευσης

admin

Τέλος στις αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου – Εκλεισε λόγω υπερκάλυψης

admin

Η κοινοπραξία EBRD-Dimand-Prodea προσωρινός ανάδοχος για τον Πύργο Πειραιά

admin

Trastor: Στα 163,6 εκατ. η αποτίμηση των ακινήτων το α’ εξάμηνο

admin

Νέα εικόνα για την Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig

admin

Ντι Κάπριο, Apple και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους για το America’s Food Fund στη μάχη κατά του κορονοϊού

admin

Στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών το 2019 η φέτα ΠΟΠ Δωδώνη

admin

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin

Intersys: Νέος εμπορικός διευθυντής ο Στάθης Κυριακόπουλος

admin

Σερβία: 425 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

admin

Sunlight: Κέρδη προ φόρων €6,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin