Image default
Τράπεζες

Συνεργασία Παγκρήτιας-Finastra για τη διαχείριση κινδύνου

Tην πλατφόρμα Fusion Risk της Finastra επέλεξε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και των εποπτικών της υποχρεώσεων που επιβάλουν αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και αυτοματοποίηση των εργασιών. Η επιλογή αφορά μία εταιρεία διεθνούς κύρους που παρέχει παγκοσμίως ένα ευρύ φάσμα λογισμικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, μέσω της συνεργασίας αυτής, η τράπεζα επικεντρώνεται στην αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Η πλατφόρμα Fusion Risk, επιτρέπει στους χρήστες της να διαμορφώνουν ακριβέστερη και ταχύτερη εικόνα των στοιχείων του ισολογισμού της τράπεζας, διευκολύνοντας τη λήψη αποφάσεων σε θέματα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και εξυγίανσης του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της τράπεζας Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, «στην Παγκρήτια Τράπεζα επικεντρωνόμαστε στην ικανοποίηση των τραπεζικών αναγκών της σύγχρονης μικρομεσαίας επιχείρησης, υποστηρίζοντας δυναμικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για την τράπεζα να έχει στη διάθεσή της ένα δυνατό και αξιόπιστο εργαλείο που συνεπικουρεί τις επιχειρηματικές της αποφάσεις. Η βελτιστοποίηση επομένως της διαχείρισης των κινδύνων και της κανονιστικής συμμόρφωσης είναι θεμελιώδης, καθώς η τράπεζα αναπτύσσεται και εξελίσσει τα προϊόντα της».

Ως προς τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, ο Νικόλαος Ροδουσάκης Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της τράπεζας ανέφερε: «Αναζητούσαμε ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη σύνταξη των κανονιστικών αναφορών. Η πλατφόρμα καλύπτει τις ανάγκες μας για τον υπολογισμό των προβλέψεων σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Χρηματοπιστωτικής Αναφοράς 9 – IFRS 9, τον υπολογισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τον Πιστωτικό, τον Λειτουργικό και τον κίνδυνο Αγοράς, τη διαχείριση ενεργητικού-παθητικού (ALM) και τη διαχείριση του κινδύνου ρευστότητας και επιτοκίου (IRRBB)».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Finastra σε θέματα κινδύνων Arnaud Picut τόνισε ότι «η αυτοματοποίηση που παρέχει η πλατφόρμα Fusion Risk στηρίζει τους μελλοντικούς αναπτυξιακούς στόχους της τράπεζας σε επίπεδο καταθέσεων, δικτύου και επέκτασης σε νέες αγορές».

Η υλοποίηση της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Neoflex που αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη της Finastra. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας Anton Sparinapti «η Neoflex διαθέτει μια έμπειρη ομάδα στελεχών που υλοποιούν σύνθετα πληροφοριακά συστήματα. Η ισχυρή συνεργασία μας με τη Finastra αποδεικνύει ότι κατέχουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα Fusion Risk και να υλοποιούμε, με ταχύτητα, έργα σε όλο τον κόσμο».

Σχετικα αρθρα

Μειώθηκαν 2 δισ. οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο

admin

Morgan Stanley: Απολύει traders που έκρυψαν ζημίες έως $140 εκατ.

admin

Πειραιώς: Ανοδικό περιθώριο στην τιμή-στόχο βλέπει η JP Morgan

admin

Εσοδα-ρεκόρ χτυπάει η Citigroup στο Χονγκ Κονγκ

admin

Αυστραλία: Μείωσε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1%

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εικόνα μετά την ολοκλήρωση του deal με Intrum

admin

Goldman Sachs: Δεν αναμένει αύξηση εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ

admin

Alpha Bank: Πουλά επιχειρηματικά δάνεια 1,8 δισ. ευρώ

admin

Το μυστηριώδες ράλι της Finansbank

admin

Μικρή μείωση καταθέσεων στα 139,5 δισ. το Νοέμβριο

admin

Goldman Sachs: Εσοδα υψηλότερα από τις προσδοκίες το Q4

admin

Προσεκτικά αισιόδοξη η ΕΚΤ πριν από τον κορωνοϊό

admin

Εντονο ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τον «Ηρακλή»

admin

Καλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Ελλάδα η Citi

admin

ΕΤΕ: Ωθηση στην οικονομία από τις ΜμΕ που καινοτομούν

admin

Ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Η ΕΕ πιέζει τη Μάλτα για τα «χρυσά διαβατήρια» της Bank of Valletta

admin

Ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

admin