Image default
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Επιστρέφει σε μετόχους επιπλέον €0,0175

Η Motor Oil γνωστοποίησε οτι ο συντελεστής παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων μειώθηκε σε 10% έναντι 15% που ήταν ο συντελεστής ο οποίος ίσχυε κατά την πληρωμή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2018 της Εταιρείας και για τον λόγο αυτό θα επιστρέψει στους δικαιούχους το επιπλέον ποσό στις 20 Δεκεμβρίου. 

Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2018 της Εταιρείας ήταν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 (record date) για τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.  ενώ η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2018 πραγματοποιήθηκε από την πληρώτρια τράπεζα -ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. – τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 (ημερομηνία έναρξης καταβολής).

Λόγω της κατά τα ανωτέρω μείωσης του συντελεστή παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων, ποσό Ευρώ 0,0175 ανά μετοχή οφείλεται σε εκείνους τους μετόχους της Εταιρείας οι οποίοι, σύμφωνα με το αρχείο δικαιούχων, φορολογήθηκαν με συντελεστή 15% αντί του χαμηλότερου συντελεστή 10%.

Το ποσό των Ευρώ 0,0175 ανά μετοχή αντιστοιχεί στον επιπλέον φόρο που παρακρατήθηκε κατά τη διανομή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2018 της Εταιρείας (ήτοι 5% επί 0,35 Ευρώ που ήταν το μικτό ποσό προσωρινού μερίσματος ανά μετοχή) και θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους μέσω της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. – την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Μέσω των χειριστών του Σ.Α.Τ., ήτοι Τράπεζες και  Χρηματιστηριακές Εταιρείες, για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.
  2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) τον οποίο έχει δηλώσει ο μέτοχος, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμό 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, εφόσον δεν επιθυμεί την είσπραξη μέσω του/των χειριστή/των του. Αφορά μόνο τους μετόχους που έχουν δηλώσει IBAN στην πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
  3. Για τους μετόχους που έχουν ζητήσει εξαίρεση από το Χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. η είσπραξη θα πραγματοποιείται μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Η είσπραξη του επιπλέον παρακρατηθέντος φόρου μέσω οιουδήποτε καταστήματος του δικτύου της πληρώτριας τράπεζας αφορά και τους μετόχους της περίπτωσης 2 οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει IBAN στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
  4. Για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη του επιπλέον παρακρατηθέντος φόρου από την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Α.Ε.

Για τις περιπτώσεις 3 και 4 οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα είσπραξης αυτοπροσώπως ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους για το διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024 με την προσκόμιση του αντίγραφου με τα στοιχεία που τηρούν στο Σ.Α.Τ. και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σχετικα αρθρα

Στη ζώνη 4,25 – 4,5% το επιτόκιο για το ομόλογο της Wind

admin

Πειραιώς: Χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις το πρόστιμο της ΕΚΤ

admin

Αλουμύλ: Προφορική συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση

admin

Κορονοϊός: Καθολικό Πάσχα σε άδειες εκκλησίες και έρημες πλατείες

admin

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

admin

Inform Λύκος: Στις 18/11 η ΓΣ για απόσχιση κλάδου και αύξηση κεφαλαίου

admin

H μεγαλύτερη διάκριση για την Εταιρική Υπευθυνότητα της WIND

admin

Η Ρωσική Πρεσβεία τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

admin

Rolls Royce: Ερχονται 9.000 απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων

admin

Συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού από τη Βαρβαρέσος

admin

Ελλάκτωρ: Έσοδα 225 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2020

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Πώς έγινε η κατανομή στο «πράσινο» ομόλογο

admin

Bild: Το σχέδιο της Ελλάδας για τις διακοπές των Γερμανών στις παραλίες

admin

Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Από τον Μάιο η επανεκκίνηση της οικονομίας – Τα μέτρα που εξετάζονται

admin

Η Deloitte Ελλάδος βάζει στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς της στην εποχή του covid 19

admin

Ιταλία: Κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων

admin

Ιρλανδία: 263 συνολικά οι θάνατοι από κορονοϊό – Πάνω από 6.500 τα κρούσματα

admin

Ισπανία: 674 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, μειώθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα

admin