Image default
Επιχειρήσεις

Το public cloud της IBM υιοθετεί η Aegean

Η IBM ανακοίνωσε σήμερα την σύναψη συμφωνίας με την AEGEAN – τη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία και μέλος της Star Alliance – για την αξιοποίηση του IBM public cloud με στόχο το μετασχηματισμό των εσωτερικών επιχειρησιακών διαδικασιών και την περαιτέρω ενίσχυση της εξυπηρέτησης των επιβατών της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συνεργασία αποτελεί συνέχεια της πολυετούς συμφωνίας των δυο εταιρειών για την υλοποίηση κρίσιμων εφαρμογών και την παροχή Cloud Hosting και Μanaged Υπηρεσιών από την ΙΒΜ με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της AEGEAN.

Με τη χρήση των υπηρεσιών public cloud της IBM, η AEGEAN στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας των διαδικασιών της, στη στήριξη της ανάπτυξης της εταιρείας με μειωμένο λειτουργικό κόστος και στην προώθηση της καινοτομίας μέσω της υιοθέτησης τεχνολογιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Η AEGEAN θα συνεργαστεί με την IBM στη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων δυνατοτήτων επιχειρηματικής ανάλυσης που επιτρέπουν την τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων. Με τη χρήση του public cloud της IBM, η AEGEAN είναι σε θέση να εντάξει την Τεχνητή Νοημοσύνη στα συστήματα υποστήριξης λήψης αποφάσεών της και να αξιοποιήσει τις λύσεις IBM Watson Studio και IBM Watson Machine Learning για να αποκτήσει βαθύτερη επιχειρηματική γνώση, εντοπίζοντας βελτιώσεις στη λειτουργία του οργανισμού και υποστηρίζοντας το δίκτυο και την τιμολογιακή της πολιτική.

Αξιοποιώντας τη δυναμική των υπηρεσιών της IBM, τα προηγμένα εργαλεία ανάλυσης και την τεχνογνωσία του κλάδου, η AEGEAN επιδιώκει τη βελτίωση των επιχειρησιακών της λειτουργιών μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών της μέσα σε ένα αξιόπιστο, επεκτάσιμο και ευέλικτο περιβάλλον.

O Chief Information Officer του Ομίλου AEGEAN, Αριστείδης Καμβύσης, δήλωσε σχετικά: «Eίμαστε πεπεισμένοι ότι η IBM είναι ο στρατηγικός συνεργάτης που θα υποστηρίξει την αποφασιστικότητα και την προθυμία μας να καινοτομήσουμε και να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο οργανωτικών όσο και επιχειρηματικών διαδικασιών. Αξιοποιώντας τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες της IBM, όπως το cloud και την Τεχνητή Νοημοσύνη, την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία στον κλάδο και την ισχυρή εταιρική κουλτούρα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία και προοπτικές στους επιβάτες, εργαζομένους και μετόχους μας.»

«Οι πελάτες μας στρέφονται προς το cloud για να συνεχίσουν να καινοτομούν, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Η AEGEAN θα αξιοποιήσει την εμπειρία της IBM στον κλάδο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Watson στο IBM Pubic Cloud προκειμένου να διαφοροποιήσει την εμπειρία των επιβατών της και να ηγηθεί στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού», δήλωσε ο Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ για Ελλάδα και Κύπρο.

Σχετικα αρθρα

Κορονοϊός: Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με σοβαρή εξέλιξη της νόσου έχουν και νευρολογικά συμπτώματα

admin

Honeywell: Δανειοδοτική συμφωνία $6 δισ. με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας

admin

Δρομέας: Ανοδικές επιδόσεις, αλλά και προειδοποίηση για μεταφορά έδρας

admin

Ελληνοϊταλική σύμπραξη κερδίζει βραβείο αποθεώνοντας με ήχο και εικόνα την Ιαπωνική κουλτούρα

admin

Άρχισαν οι εθελούσιες στις αεροπορικές με αντάλλαγμα ασφαλιστικά και ταξιδιωτικά οφέλη

admin

Hard Rock: Υπό εξέταση από την ΑΕΠΠ η προσφυγή για το καζίνο Ελληνικού

admin

Κομισιόν: Εισαγάγει “εργαλειοθήκη” για την ιχνηλάτηση της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ευρώπη

admin

Κέρδη και αύξηση τζίρου στο εξάμηνο για τη Βιοκαρπέτ

admin

Ισπανία: 674 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, πτώση για τρίτη συνεχή ημέρα

admin

Intralot: Συμβόλαιο με την κρατική λοταρία της Ολλανδίας

admin

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων υποβάλει ο ΟΤΕ

admin

Ζοοm: Εσοδα ρεκόρ, $8,5 δισ. η περιουσία του Εric Yuan που από μια ιδέα έγινε κροίσος

admin

Πόσο χρεώνουν την κιλοβατώρα ΔΕΗ και ανταγωνισμός

admin

Η ακτινογραφία του deal Eurobank- Fortress

admin

Creta Farms: Τα βαρίδια στις κινήσεις αναδιάρθρωσης

admin

Η δύσκολη αναδιάρθρωση της Deutsche Bank

admin

Στη Westnet οι λύσεις της Check Point για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

admin

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έδωσε 200.000 αιγυπτιακές λίρες στην Αίγυπτο

admin