Image default
Επιχειρήσεις

«Τρέχει» διαδικασία για την πώληση της Praxia

Σε αναζήτηση αγοραστή για τη Praxia προχώρησε η Altas Merchant Capital, μετά την άκαρπη διερεύνηση, τόσο των αγορών για αύξηση κεφαλαίου, την οποία θα κάλυπταν τρίτοι επενδυτές, όσο και του ενδεχομένου απευθείας συγχώνευσης με εγχώρια τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Atlas Merchant ανέθεσε στην UBS, που λειτουργεί εδώ και μήνες ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση αγοραστή. Ήδη, έχει ανοίξει Virtual Data Room (VRD) και μεταξύ των αρχικώς ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται private equity funds, η Εθνική Tράπεζα και η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Viva.

Το ενδιαφέρον της Εθνικής ακούγεται ότι είναι «χλιαρό», σε αντίθεση με αυτό της Viva, ενώ αστάθμητος παράγοντας παραμένει η στάση των private equity funds. Σύμφωνα με πληροφορίες η Atlas θα επιθυμούσε να αποτιμηθεί το 100% της Praxia στα 40 με 50 εκατ. ευρώ με δεδομένο ότι η τράπεζα θα χρειασθεί σημαντικά κεφάλαια για να υλοποιήσει το υφιστάμενο business plan ή κάποιο τροποποιημένο.

Υπενθυμίζεται ότι η Atlas Merchant είχε αναθέσει προ μηνών στην UBS, τη διερεύνηση των αγορών προκειμένου να βρει επενδυτές πρόθυμους να βάλουν κεφάλαια ως 200 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία η Atlas θα εισέφερε το 100% της Praxia.

H διερεύνηση δεν απέδωσε με αποτέλεσμα η Atlas να στραφεί στο plan B εισφοράς της Praxia σε κάποια από τις εγχώριες τράπεζες. Οι διερευνητικού τύπου συναντήσεις του επικεφαλής της Atlas για τις ευρωπαϊκές επενδύσεις με τις διοικήσεις εγχώριων τραπεζών δεν είχαν απτό αποτέλεσμα.

Έτσι ενώπιον του κινδύνου να κλείσει η τράπεζα, εξέλιξη που δεν θα έθετε μεν θέμα συστημικής ευστάθειας, αλλά θα προκαλούσε αρνητικό αντίκτυπο, αποφασίστηκε να τρέξει άτυπη διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση αγοραστή, με τις ευλογίες του επόπτη.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα μετά τις δύο αυξήσεις κεφαλαίου που διενήργησε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ύψους 20 50 εκατ. ευρώ (σ.σ. τις κάλυψε εξ ολοκλήρου η Atlas) διέθετε τον Μάιο του 2019 μετοχικό κεφάλαιο 118,7 εκατ. ευρώ και υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Σχετικα αρθρα

Attica Group: Τη διανομή €0,05/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Creta Farms: Αλλαγή ΔΣ με την ψήφο των τραπεζών

admin

Μυτιληναίος: «Αλμα» τζίρου στα 990 εκατ. στο εξάμηνο

admin

Στην ετήσια τελετή αποφοίτησης του LSE ο Β. Αποστολόπουλος

admin

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το «ΟΠΑΠ Forward»

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Εγκρίθηκε η στρατηγική επένδυση του ξενοδοχείου «Blue Ιris» στη Μύκονο

admin

Ελληνικά Καλώδια: Ανέλαβε έργο για τη σκωτσέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας SSEN

admin

Κοντά στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη η Hines

admin

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τα Salus Index Awards από την New Times Publishing

admin

ΟΤΕ: Αύξηση προσαρμοσμένων EBITDA στα 355,9 εκατ. το Q4

admin

Επιτάχυνε η άνοδος της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ

admin

Ναυπηγεία Σύρου: Ξεκίνησε η εξόφληση των εργαζομένων

admin

Ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ για την Φουρλής το 1ο εξάμηνο

admin

«Πράσινο φως» από ΕΕΕΠ για το καζίνο Φλώρινας

admin

Νέο κανονισμό πωλήσεων υιοθέτησε η Interamerican

admin

Ως Prodea Investments από 22/10 στο ταμπλό η Εθνική Πανγαία

admin

Entersoft: «Γερό» πρόγραμμα εξαγορών για την επόμενη τριετία

admin