Image default
Επιχειρήσεις

NP Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 10% στο εννιάμηνο

Με έντονα ανοδικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η αύξηση μεγεθών της “NP Ασφαλιστική” και στο Γ’ τρίμηνο 2019, με αποτέλεσμα η παραγωγή 9μηνου να καταγράφει άνοδο 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 9μηνο και να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον μέσο όρο αύξησης της αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι Αποζημιώσεις που κατέβαλλε στο 9μηνο η Εταιρία ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ, το Ενεργητικό ξεπέρασε τα 105,7 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στα 35,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο, με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. (IFRS) διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ καταγράφοντας θεαματική αύξηση κατά 361% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) να σκαρφαλώνει στο 213% και τον MCR στο 849%.

Καλά τεχνικά αποτελέσματα και κέρδη από επενδύσεις

Η πορεία της Εταιρίας σε ό,τι αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα είναι καλύτερη από τους στόχους που είχαν τεθεί και δείχνει ότι πραγματοποιεί σημαντικά κέρδη από τις ασφαλιστικές εργασίες. Τα καλά τεχνικά αποτελέσματα της Εταιρίας αποδίδονται στο εξαιρετικό underwriting και στην ορθολογική τιμολόγηση όλων των προϊόντων της Εταιρίας.

Ταυτόχρονα, η εξαιρετική πορεία των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στο 9μηνο 2019, απέφερε σημαντικά κέρδη επενδύσεων στην NP Ασφαλιστική, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της αποδεικνύει σταθερά και έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία.

Νέα ασφαλιστικά προϊόντα Από το Α’ εξάμηνο, η NP Ασφαλιστική ξεκίνησε μία μεγάλη προϊοντική αναβάθμιση παρουσιάζοντας νέα προϊόντα Γενικών Ασφαλίσεων που καλύπτουν κάθε ανάγκη των ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα εμπλούτισε τα παλαιά προϊόντα με νέες καλύψεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στη ζήτηση και στις προσδοκίες των πελατών της .

Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νέα ασφαλιστικά προϊόντα κατά το Γ’ τρίμηνο ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους της Εταιρίας και έχουν τονώσει το ασφαλιστικό ενδιαφέρον των συνεργατών της, καθώς η αύξηση της παραγωγής του δικτύου της NP στους Κλάδους Γενικών Ασφαλειών συμπεριλαμβανομένου του Αυτοκινήτου, της Περιουσίας των Αστικών και Επαγγελματικών Ευθυνών, του Ατυχήματος, των Μεταφορών και των Σκαφών, είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια σε ποσοστό αύξησης από την αύξηση του συνόλου της αγοράς.

Σχετικα αρθρα

Γκεοργίεβα (ΔΝΤ): “Πολύ χειρότερη” από του 2008 η κρίση του κορονοϊού

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Αττικά Πολυκαταστήματα: Στους βασικούς μετόχους το ποσοστό της Picar

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Ντόμινο καθυστερήσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

admin

Συμμετοχή στον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου αποκτά η ΔΕΠΑ

admin

Μιχαηλίδης (ΕΤΕ): Είμαστε ικανοί και θα πετύχουμε

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Στις 5/3 η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Τι ρώτησαν τα funds στους Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

admin

Νέες επενδύσεις έως το 2022 από την Agrino

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

Pernod Ricard Hellas: Αύξηση πωλήσεων 2,1% το 2019

admin

Creta Farms: Τα επόμενα στάδια της συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Inform Λύκος: Στις 18/11 η ΓΣ για απόσχιση κλάδου και αύξηση κεφαλαίου

admin

Δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες από την Cosmote

admin

MLS: Δεν υπάρχει σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής

admin

Μύλοι Λούλη: Στη δημοσιότητα η 5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

admin

ΟΤΕ: Στα 650 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις για το 2019

admin