Image default
Επιχειρήσεις

NP Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 10% στο εννιάμηνο

Με έντονα ανοδικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η αύξηση μεγεθών της “NP Ασφαλιστική” και στο Γ’ τρίμηνο 2019, με αποτέλεσμα η παραγωγή 9μηνου να καταγράφει άνοδο 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 9μηνο και να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον μέσο όρο αύξησης της αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι Αποζημιώσεις που κατέβαλλε στο 9μηνο η Εταιρία ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ, το Ενεργητικό ξεπέρασε τα 105,7 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στα 35,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο, με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. (IFRS) διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ καταγράφοντας θεαματική αύξηση κατά 361% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) να σκαρφαλώνει στο 213% και τον MCR στο 849%.

Καλά τεχνικά αποτελέσματα και κέρδη από επενδύσεις

Η πορεία της Εταιρίας σε ό,τι αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα είναι καλύτερη από τους στόχους που είχαν τεθεί και δείχνει ότι πραγματοποιεί σημαντικά κέρδη από τις ασφαλιστικές εργασίες. Τα καλά τεχνικά αποτελέσματα της Εταιρίας αποδίδονται στο εξαιρετικό underwriting και στην ορθολογική τιμολόγηση όλων των προϊόντων της Εταιρίας.

Ταυτόχρονα, η εξαιρετική πορεία των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στο 9μηνο 2019, απέφερε σημαντικά κέρδη επενδύσεων στην NP Ασφαλιστική, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της αποδεικνύει σταθερά και έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία.

Νέα ασφαλιστικά προϊόντα Από το Α’ εξάμηνο, η NP Ασφαλιστική ξεκίνησε μία μεγάλη προϊοντική αναβάθμιση παρουσιάζοντας νέα προϊόντα Γενικών Ασφαλίσεων που καλύπτουν κάθε ανάγκη των ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα εμπλούτισε τα παλαιά προϊόντα με νέες καλύψεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στη ζήτηση και στις προσδοκίες των πελατών της .

Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νέα ασφαλιστικά προϊόντα κατά το Γ’ τρίμηνο ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους της Εταιρίας και έχουν τονώσει το ασφαλιστικό ενδιαφέρον των συνεργατών της, καθώς η αύξηση της παραγωγής του δικτύου της NP στους Κλάδους Γενικών Ασφαλειών συμπεριλαμβανομένου του Αυτοκινήτου, της Περιουσίας των Αστικών και Επαγγελματικών Ευθυνών, του Ατυχήματος, των Μεταφορών και των Σκαφών, είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια σε ποσοστό αύξησης από την αύξηση του συνόλου της αγοράς.

Σχετικα αρθρα

Creta Farms: Αλλαγη διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Πώς έγινε η κατανομή στο «πράσινο» ομόλογο

admin

Εξοδο στις αγορές με ευρωομόλογο ετοιμάζει η Ελλάκτωρ

admin

Επιστρέφει στους μηχανικούς η Τράπεζα Αττικής

admin

Forthnet: Δέκατη τρίτη περίοδος εκτοκισμού ΜΟΔ

admin

Η Inform Λύκος προκρίθηκε στο διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς

admin

Καρέλιας: Με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο έκλεισε το 2019

admin

Συνάντηση Κούγια με στελέχη της PwC για το θέμα της Folli Follie

admin

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

admin

Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας

admin

Quest: Επιστροφή κεφαλαίου €0,14/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

BriQ: Στο €1,1 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για τα Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο

admin

Cosmote: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

admin

Μυτιληναίος: Εκτίναξη τζίρου 42,7% στο εννεάμηνο

admin

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Τέλος στην ανομία των online εταιρειών

admin

Η BriQ Properties αγοράζει ακίνητο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

admin

Praxia Bank: Στα «σκαριά» αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ

admin