Image default
Επιχειρήσεις

Telecoms: Διπλό χτύπημα με… ελληνικό ενδιαφέρον από BC Partners

Όχι μία αλλά δύο κινήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος ετοιμάζει, κατά πληροφορίες, ο Νίκος Σταθόπουλος, Partner και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της βρετανικής εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners, που ηγείται του τομέα επενδύσεων σε ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες και media. 

Η BC Partners ενδιαφέρεται, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, για την Wind Hellas στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΟΤΕ (και τη μητρική Deutsche Telekom) για την εξαγορά της Telekom Romania.

Οι νέες επενδύσεις προωθούνται με «όχημα» την United Group, που αποκτήθηκε στις αρχές του έτους από την BC Partners, με στόχο τη δημιουργία ενός πανίσχυρου τοπικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου που θα έχει παρουσία σε όλες τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, αλλά και συνδρομητική τηλεόραση ή άλλες υπηρεσίες περιεχομένου.

Η United Group αποκτήθηκε από την KKR με επιχειρησιακή αξία (enterprise value) περί τα 2,6 δισ. ευρώ στις αρχές Μαρτίου, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ευρύτερη περιοχή. Η United Group είναι όμιλος τηλεπικοινωνιών και media (συνδρομητικής τηλεόρασης) με παρουσία στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη καθώς και Βόρεια Μακεδονία).

Μέσω της United Group, η BC Partners συμφώνησε πριν από λίγες ημέρες να αποκτήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας την Vivacom. Η τελευταία είχε έρθει στην επικαιρότητα όταν συμφώνησε με τον ΟΤΕ να αποκτήσει την Telekom Albania πριν από λίγους μήνες.

Πριν συμφωνήσει για την εξαγορά της Vivacom, η ομάδα του Νίκου Σταθόπουλου είχε προχωρήσει σε μια ακόμα επένδυση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πάλι με “όχημα” την United Group είχε αγοράσει τον τρίτο παίκτη στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Κροατίας, την Tele2 έναντι 220 εκατ. ευρώ (245 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους).

Οι πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Ρουμανία, μέσω Wind Hellas και Telekom Romania, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των κινήσεων της BC Partners, ώστε να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπος στην Ρουμανία με έναν άλλο γνωστό στην Ελλάδα επιχειρηματία, τον Τσέχο Jiří Šmejc που ελέγχει το PPF Group το οποίο μέχρι πρόσφατα συμμετείχε στον ΟΠΑΠ.

Το PPF Group είχε αγοράσει τις θυγατρικές της νορβηγικής Telenor σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Σερβία), με enterprise value που άγγιζε τα 2,8 δισ. ευρώ, και τώρα εμφανίζεται ως διεκδικητής και της Telekom Romania.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Στο 31,71% κατήλθε το ποσοστό της Fairfax

admin

Στις 31 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους

admin

Εργο στο Καμερούν ανέλαβε η Intracom Telecom

admin

Ικτίνος: Πού οφείλεται η πτώση των επιδόσεων 6μήνου

admin

Τι έγινε στη μάχη Mediterranean Foods – ΕΛΑΙΣ για τη διαφήμιση της Hellmann’s

admin

Creta Farms: Αλλαγη διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

admin

Coca Cola HBC: Αύξηση 5% στα έσοδα από πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

admin

Μεγάλη αύξηση της αγοράς μεταχειρισμένων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Τη διερεύνηση αναδιάρθρωσης της δομής του Ομίλου ενέκρινε η ΓΣ

admin

Creta Farms: Δεν εμπλεκόμαστε σε γραφικότητες

admin

ΕΛΠΕ: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα

admin

Στον όμιλο Hellenic Healthcare η Creta Interclinic

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Alpha: Αποχωρεί ο επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου Αθ. Αθανασόπουλος

admin

Πειραιώς: Σήμερα η μεταβίβαση του 80% της AFS στην Intrum

admin

Creta Farms: Στο 30,59% η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη

admin

ΙΑΣΩ: Πράσινο φως στην Oaktree για διενέργεια συναλλαγών

admin