Image default
Επιχειρήσεις

Start-up γίνεται «κρυφό σχολειό» και παρέχει δωρεάν μαθήματα MBA

Ενα… ιδιότυπο εκπαιδευτικό κέντρο, στο Θησείο, με θέα την Ακρόπολη, αποτελούν τα γραφεία μίας ελληνικής start-up επιχείρησης. Κάποιες από τις εργάσιμες ώρες, τα γραφεία γίνονται ένα «κρυφό σχολειό» για τους εργαζόμενούς της, στους οποίους παρέχει δωρεάν μαθήματα mini-MBA.

Καθηγητές από διακεκριμένα ιδρύματα της Ελλάδας και στελέχη αγοράς παραδίδουν, μεταξύ άλλων, μαθήματα οικονομικών, επικοινωνίας, επιχειρηματικής στρατηγικής και ανάπτυξης και διοίκησης έργων, σε ένα πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί περίπου 6 μήνες.

Ο λόγος για τη Dialectica, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο εξωτερικό, παρέχοντας επιχειρηματικές συμβουλές σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες. «Αν υπάρχει ένα μυστικό επιτυχίας σε μια επιχείρηση, αυτή είναι η επένδυση στους ανθρώπους της. Αυτό κάνουμε κι εμείς, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της παιδείας», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Τσαρούχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της εταιρείας το επόμενο διάστημα είναι να εμπλουτισθεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα και με επιπλέον μαθήματα. Η Dialectica αποτελεί μια… «ιστορία επιτυχίας» στη σκηνή των start-ups της Ελλάδας. Από εταιρεία τεσσάρων ατόμων, πλέον απασχολεί περισσότερους από 140 εργαζόμενους.

Με γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο και σύντομα στις ΗΠΑ, αναπτύσσεται διαρκώς και προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της, προσλαμβάνει κάθε μήνα περίπου 10 νέους πτυχιούχους, που προέρχονται, σε συντριπτική πλειοψηφία, από ελληνικά ΑΕΙ.

«Η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματά στο πτυχίο, αλλά να αποτελεί μια διαρκής διαδικασία για κάθε πολίτη και φυσικά για κάθε εργαζόμενο. Γι’ αυτό, είναι καθήκον μιας επιχείρησης που σέβεται και επενδύει στους ανθρώπους της, να συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στη διαρκή εκπαίδευσή τους. Άλλωστε, είναι κάτι που αποδεδειγμένα έχει και θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα του εργαζόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Τσαρούχας.

Σχετικα αρθρα

Στάσσης: Δραματικά χειρότερη η εικόνα της ΔΕΗ

admin

Interamerican: Ενίσχυση των συνεργασιών για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

admin

Περσεύς: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Andromeda

admin

Αναβαθμίζεται η συνεργασία της ΕΑΣ με την LT-Pyrkal

admin

Γιατί η άδεια καζίνο στο Ελληνικό πάει για το… 2021

admin

Ελλάκτωρ: Αντλησε 70 εκατ. με νέα ομόλογα

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Π. Λαζαρίδου και Αθ. Σκορδάς νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Wind: Πρόγραμμα επιβράβευσης για τα παιδιά των εργαζομένων της

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο η Aegean

admin

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε Β- η S&P

admin

Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας από την Alpha Bank

admin

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

admin

Στις 3 Οκτωβρίου η εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

Η PayPal λανσάρει την υπηρεσία Money Pools στην Ελλάδα

admin

Audiovisual: Παρουσίαση πενταετούς πλάνου 2020- 2024

admin

Πουλάει τα δάνεια της ΑΝΕΚ η Εθνική

admin

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΥΑΘ

admin