Image default
Οικονομία

ΟΑΕΔ: 1.000 προσλήψεις σε ένα μήνα μέσω των νέων προγραμμάτων

Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, υποβλήθηκαν περίπου 4.000 νέες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 προσλήψεις ανέργων, ενώ αναμένονται – έως το τέλος του έτους – περισσότερες από 1.000 επιπλέον τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας, από τις νέες αυτές αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, έχουν τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού Απασχόλησης (στην κατηγορία «Προγράμματα ανοικτά προς την υποβολή αιτήσεων») να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και να εκδηλώσουν εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής, πριν συμπληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

«Η πρωτοβουλία που λάβαμε πριν από περίπου ένα μήνα, για να προχωρήσουμε στη δυναμική και ευρεία δημοσιοποίηση των ανοικτών προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης, έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις (δεδομένου ότι ξεκάθαρος στόχος μου είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα) και οι άνεργοι, έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτό φαίνεται από το σύνολο των επιπλέον αιτήσεων και των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019», τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Προσέθεσε δ, ότι «θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, τόσο τις δράσεις απασχόλησης, όσο και το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και φυσικά οι άνεργοι, τους οποίους θέλουμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, να γνωρίζουν πώς μπορούν να ωφεληθούν».

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης,  «καθημερινά οι δράσεις που βρίσκονται σε ισχύ αξιολογούνται και όπως έχω κάνει γνωστό, όσες εξ αυτών κριθούν ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα για εμάς αποτελέσματα, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος – και αφού προηγουμένως υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση – θα κλείσουν, για να πάρουν τη θέση τους νέα, πιο αποτελεσματικά προγράμματα».

«Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, καθημερινά να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία πολιτών στην απασχόληση», κατέληξε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σχετικα αρθρα

Η Ελλάδα ξεχωρίζει και πάλι στα European Business Awards

admin

EKT: Μειωμένες επιβαρύνσεις στις τράπεζες χάρη στους νέους κανονισμούς εποπτικών τελών

admin

Το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό που προτείνει το ΚΙΝΑΛ

admin

Αποδείξεις : Ποια επαγγέλματα πρέπει να προσέξουν

admin

Βρούτσης : Αυξήσεις έως 252 ευρώ σε 1 εκατ. συντάξεις

admin

ΘΕΣγάλα: «Πράσινο φως» για τη συμφωνία εξυγίανσης

admin

Εφορία : Διαγραφή χρεών για οφειλέτες – Ποιους αφορά

admin

Πτώση στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα μετά τις πιέσεις στις τράπεζες

admin

Morgan Stanley: «Βασικό σενάριο» η παγκόσμια ύφεση λόγω κορωνοϊού -Μεγάλο σοκ

admin

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

admin

Φέτα και ούζο στα προστατευόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα : Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ – Κίνας

admin

Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτοί είναι οι 4 άξονες του νέου πλαισίου

admin

Credit Suisse:5 λόγοι για να αγοράσετε μετοχές

admin

ΔΕΗ: Κόβονται οι εκπτώσεις για τους εργαζομένους

admin

Πέτσας: Νέα μέτρα ανάσα για ανέργους, φορολογουμένους και επιχειρήσεις

admin

Τι είδαν οι επενδυτές που έκαναν «ραντεβού» στην Αθήνα με κυβέρνηση και τράπεζες

admin

Ένταξη βρεφικών ενδυμάτων και υποδημάτων σε ΦΠΑ 13% ζητά ο ΣΕΠΕΕ

admin

«Μαύρη» Δευτέρα για τα ομόλογα -Ισχυρές πιέσεις, κοντά στο 3% το περιθώριο

admin