Image default
Οικονομία

ΟΑΕΔ: 1.000 προσλήψεις σε ένα μήνα μέσω των νέων προγραμμάτων

Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, υποβλήθηκαν περίπου 4.000 νέες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 προσλήψεις ανέργων, ενώ αναμένονται – έως το τέλος του έτους – περισσότερες από 1.000 επιπλέον τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας, από τις νέες αυτές αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, έχουν τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού Απασχόλησης (στην κατηγορία «Προγράμματα ανοικτά προς την υποβολή αιτήσεων») να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και να εκδηλώσουν εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής, πριν συμπληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

«Η πρωτοβουλία που λάβαμε πριν από περίπου ένα μήνα, για να προχωρήσουμε στη δυναμική και ευρεία δημοσιοποίηση των ανοικτών προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης, έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις (δεδομένου ότι ξεκάθαρος στόχος μου είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα) και οι άνεργοι, έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτό φαίνεται από το σύνολο των επιπλέον αιτήσεων και των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019», τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Προσέθεσε δ, ότι «θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, τόσο τις δράσεις απασχόλησης, όσο και το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις, οι εργοδότες και φυσικά οι άνεργοι, τους οποίους θέλουμε να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, να γνωρίζουν πώς μπορούν να ωφεληθούν».

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης,  «καθημερινά οι δράσεις που βρίσκονται σε ισχύ αξιολογούνται και όπως έχω κάνει γνωστό, όσες εξ αυτών κριθούν ότι δεν έχουν τα απαιτούμενα για εμάς αποτελέσματα, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος – και αφού προηγουμένως υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση – θα κλείσουν, για να πάρουν τη θέση τους νέα, πιο αποτελεσματικά προγράμματα».

«Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, καθημερινά να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία πολιτών στην απασχόληση», κατέληξε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σχετικα αρθρα

Τέλη κυκλοφορίας 2020 : Διορία μέχρι 31 Δεκεμβρίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

admin

Τράπεζες : Έτσι έγινε η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

admin

ΕΚΤ: Αναθεώρηση προς τα κάτω για ρυθμό ανάπτυξης και πληθωρισμό Ευρωζώνης

admin

Τραμπ : Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα ίσως μετατεθεί για μετά τις εκλογές του 2020

admin

Κατάρρευση Thomas Cook: Επιχείρηση επαναπατρισμού χιλιάδων τουριστών – 20.000 είναι στην Κρήτη

admin

Τράπεζες: Ο σχεδιασμός ενόψει «Ηρακλή» και των τεστ αντοχής

admin

Μοσκοβισί: Αν ήταν άλλος επίτροπος κι όχι εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Ήρθαν περισσότεροι τουρίστες φέτος, αλλά έμειναν λιγότερο

admin

Handelsblatt: Στην Ελλάδα φοβούνται το επιχειρείν

admin

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

admin

Μαξίμου: Αυτά είναι τα 7 μέτρα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης

admin

Κατασχέσεις : Περί τα 5 δισ. ευρώ τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα

admin

Ποιες επιχειρήσεις θα μοιραστούν 150 εκατ. ευρώ

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές : Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό

admin

Προς 3μηνη παράταση η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admin

Πάτησε τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

admin

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις 120 δόσεις – Άνοιξε η πλατφόρμα

admin

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με ασθενή άνοδο

admin