Image default
Πολιτική

Ημερίδα ΕΛΚ και Κυμπουρόπουλου: Πώς συμβαδίζουν προστασία του περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με τη στήριξη του ΕΛΚ διοργάνωσε ειδική ημερίδα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Οι μετέχοντες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας

Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συνδυαστεί η προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική ημερίδα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουροπουλο, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, φορέων και του χρηματοπιστωτικού τομέα που έλαβαν μέρος, έδωσαν στη δημοσιότητα τις προτάσεις τους για τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Δημήτρης Οικονόμου ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μετάβαση όλων των τομέων της ελληνικής οικονομίας προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Το υπουργείο επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς στην ενεργειακή μετάβαση και την καταπολέμηση των αιτίων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Σημείωσε ότι πριν μερικές δεκαετίες η κοινή πεποίθηση ήταν ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορούν να συμβαδίσουν, ωστόσο τέτοιου είδους ιδεοληπτικές αντιλήψεις έχουν διαψευστεί.
Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο δήλωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Υπ. Εσωτερικών με την αναβάθμιση των δημοσίων κτηρίων.
Στο πάνελ των ομιλητών ο Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αιμ. Αυγουλέας σημείωσε ότι οι πόροι και τα ποσά που προτίθεται να διαθέσει η Ε.Ε. είναι ανεπαρκή και χρειάζεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου των Ελληνικών Τραπεζών, Γ. Χατζηνικολάου που δήλωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να χρηματοδοτήσει πράσινες επενδύσεις αρκεί να είναι βιώσιμες και να μπορούν να αποδώσουν.

Η κυρία Β. Λαζαρακου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην τοποθέτηση της τόνισε πως η Κεφαλαιαγορά διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία. Στόχος πρέπει να είναι η κυκλοφορία περισσότερων πράσινων ομόλογων. Ο Γενικός Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΔΕΗ, κ. Α. Οικονόμου ανέφερε ότι στις πράσινες επενδύσεις πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το δικαστικό ρίσκο τους και την πολυνομία. Το ΣΤΕ πρέπει να οριοθετήσει τη νομολογία του.
Ο κ. Χρήστος Κοντογεώργος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα δήλωσε πως η Τράπεζα θα διαθέσει 60 δις το χρόνο για πράσινες επενδύσεις. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι δράσεις και οι πόροι σε συνδυασμό με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ταμείο Υποδομών. Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, πρ. Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ε.Ε. δήλωσε πως είμαστε μια εξαρτημένη ενεργειακά χώρα και αυτό πρέπει να αλλάξει και το όραμα αλλαγής πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία.
Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος τέλος σημείωσε πως είναι η ευκαιρία που έχουμε σήμερα να δούμε την οικονομία μας να μετασχηματίζεται, στο εργασιακό περιβάλλον, στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, στην υγεία, στην καθημερινή μας ζωή, στο πως θα εφαρμόσουμε ένα δίκαιο διαγενεακό μέλλον.

Σχετικα αρθρα

Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη στη νοηματική, για την Διεθνή Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών

admin

Θεοδωρικάκος: Δεν έρχονται προφανώς απολύσεις στο Δημόσιο

admin

Παρέμβαση Τασούλα: Ζητεί από τη Νίνα Κασιμάτη να κατεβάσει το σχόλιό της για τους αστυνομικούς

admin

Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» οι τουρκικές καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά σε μετανάστες

admin

Θεοδωρικάκος: Να στηρίξουν και οι 300 βουλευτές το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

admin

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα εργασιακά δικαιώματα

admin

Αναστασιάδης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Απόλυτη βεβαιότητα για δημιουργική και καρποφόρα συνεργασία

admin

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας

admin

Με μάσκα σε σούπερ μάρκετ ο Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος αισχροκέρδησε έχει κάνει βαθιά ανήθικη πράξη

admin

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Μην ξεχάσει να πει στην Μέρκελ ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα

admin

Αυγενάκης: Δεν έχει γίνει κανένα λάθος με τη σύνθεση της ΕΕΑ

admin

Tο προσφυγικό στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ

admin

Διαματάρης: Σπούδασα στο Columbia αλλά δεν πήρα τίτλο

admin

Μαξίμου: Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα

admin

Έλενα Ράπτη: Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σύνορα, δεν εκβιάζεται

admin

ΚΚΕ: Δεν θα συμμετάσχουμε στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες των άλλων κομμάτων

admin

Σταϊκούρας: Ο Τσακαλώτος βρίσκεται σε διαρκή ιδεολογικοπολιτική σύγχυση

admin

Νέες απειλές Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο

admin