Image default
Οικονομία

Νέα αμοιβαία κεφάλαια από την HSBC στην Ελλάδα

H HSBC, η μοναδική ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην χώρα μας στον τομέα λιανικής με δίκτυο καταστημάτων, προσφέρει νέα αμοιβαία κεφάλαια εισοδήματος από κορυφαίους επενδυτικούς οίκους.

Τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια  δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στο λογαριασμό τους, ανάλογα με την επιλογή του προϊόντος, το μέρισμα διανέμεται ανά μήνα ή τρίμηνο.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα αμοιβαία κεφάλαια Εισοδήματος αποσκοπούν στην επίτευξη υψηλής μερισματικής απόδοσης και διατίθενται σε ευρώ, λίρα Αγγλίας, αμερικάνικο δολάριο και αυστραλιανό δολάριο. Προσφέρουν πολλές επιλογές και μεγάλη διασπορά καθώς καλύπτουν κατηγορίες επενδύσεων όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα σε πολλές γεωγραφικές περιοχές (Αμερική, Ευρώπη, Ασία). Μία ομάδα έμπειρων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων ανά τον κόσμο παρακολουθεί στενά τις επενδύσεις αυτές και τις χειρίζεται λαμβάνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 3.000 ευρώ.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marekting της HSBC Ελλάδας, ανέφερε ότι διανύουμε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων και αυτό αναπόφευκτα περιορίζει τα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους καταθέσεων και ομόλογα.

«Σε αυτό το περιβάλλον, κατανοούμε την ανάγκη των πελατών μας να διασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα από τις επενδύσεις τους και για αυτό προσφέρουμε τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια. Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν εκείνα τα αμοιβαία κεφάλαια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον χρονικό τους ορίζοντα, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα είσπραξης εισοδήματος και ενδεχομένως υπεραξίας», πρόσθεσε.

Έμφαση στην στεγαστική πίστη

Την ίδια στιγμή η HSBC δίνει έμφαση στην προώθηση στεγαστικών δανείων που ξεκίνησε να διαθέτει στην ελληνική αγορά από το Απρίλιου του 2019 για πρώτη φορά από το 2011 που είχαν σταματήσει να χορηγούνται όλα αυτά τα χρόνια. Τα στεγαστικά δάνεια της τράπεζας παρέχουν χρηματοδότηση για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ανακαίνιση και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Από τις αρχές του νέου έτους όπως ανέφεραν στελέχη της Τράπεζας θα επανεξεταστούν όροι που σχετίζονται με τη διάρκεια του δανείου κλπ.

Η HSBC Holdings plc, μητρική εταιρεία του Ομίλου HSBC, έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Ο Όμιλος εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο σε 65 χώρες και γεωγραφικές περιοχές στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρειο και Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με ενεργητικό που ξεπέρασε τα 2.728 δις δολάρια ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, η HSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο Όμιλος HSBC δραστηριοποιείται από το 1981 με παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες αλλά και σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες.

Σχετικα αρθρα

ΣΕΒΚ: Ζητά μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις

admin

Εργάνη : Ένας στους πέντε εργαζομένους με μισθό κάτω των 500 ευρώ

admin

Τραμπ: Επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Κίνα

admin

Βορίδης: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

admin

Οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

admin

Σχέδιο «Ηρακλής» : Σε αγώνα δρόμου οι τράπεζες

admin

Τα περιθώρια για νέες μειώσεις φόρων – εισφορών υπολογίζουν οι θεσμοί

admin

ΕΚΤ: Πρόστιμο 5,1 εκατομμυρίων σε ελληνική τράπεζα

admin

Επίδομα θέρμανσης 2019: 78 εκατ. ευρώ σε τουλάχιστον 500.000 νοικοκυριά

admin

ΟΟΣΑ: Ρίχνει πάλι τον πήχη για την παγκόσμια ανάπτυξη, στέλνει αυστηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις

admin

Telegraph : Πώς θα πατάξει η Ελλάδα τη φοροδιαφυγή

admin

Κομισιόν: «Πρωτοφανής» οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

admin

Ηλεκτρικό : Η Ελλάδα η χώρα με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη

admin

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οι τέσσερις κατηγορίες των δικαιούχων και τα κριτήρια

admin

IHS Markit: Σε τέλμα η Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, παρά τα νέα μέτρα της ΕΚΤ

admin

Στρατηγική συμφωνία Πειραιώς – Intrum για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων

admin

ΕΒΕΠ: Θετικό πρόσημο φέρουν οι ελαφρύνσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα

admin

Άνοδο κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

admin