Image default
Επιχειρήσεις

Νέα χρηματοδότηση στο IRC από το ίδρυμα Citi

Τα τελευταία τρία χρόνια με το πρόγραμμα Rescuing Futures, το Ίδρυμα Citi έχει αναλάβει σημαντική και ουσιαστική δράση στη διαχείριση της παγκόσμιας μεταναστευτικής πρόκλησης.

H νέα δωρεά 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος της πρωτοβουλίας Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi, σε συνεργασία με την International Rescue Committee υποστηρίζει με προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και απασχολησιμότητας νεαρούς/ές πρόσφυγες, μετανάστες και άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε Ελλάδα, Ιορδανία, Νιγηρία, Γερμανία, Καμερούν και Λιβανό να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία και ευημερία.

Στην Αθήνα, Έλληνες πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες έχουν την ευκαιρία να καταρτισθούν κατάλληλα για να βρουν εργασία, να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, να γίνουν οικονομικά ενεργοί και να ενσωματωθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Στη νέα φάση του, σε συνεργασία με την IRC, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προσφορά υπηρεσιών απασχόλησης και αυτο-απασχόλησης σε 180 νέους και νέες, ενώ στη λήξη του οι συμμετέχοντες που θα διακριθούν θα λάβουν συμβολικό ποσό που θα επενδύσουν για την έναρξη της επιχείρησής τους. Οι υπηρεσίες απασχόλησης περιλαμβάνουν ατομική εργασιακή συμβουλευτική, εργαστήρια απασχολησιμότητας για ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η συγγραφή βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία συνεντεύξεων, χρηματοοικονομική κατάρτιση, ενημέρωση για βασικά εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις και εξοικείωση με τον πολιτισμό της χώρας.

Το πρόγραμμα ενισχύεται με τη συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece που προσφέρει επιχειρηματική κατάρτιση και καθοδήγηση σε νέους και νέες ως προετοιμασία για την αυτοαπασχόληση. Συγκεκριμένα, το Alba αναλαμβάνει την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης επιχειρηματικότητας και εξατομικευμένης υποστήριξης από εξειδικευμένους συμβούλους.

Σύμφωνα με τον κο Αιμίλιο Κυριάκου, Διευθύνοντα Σύμβουλο Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου, «Με τη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία του Ιδρύματος Citi και την ουσιαστική συμβολή των εθελοντών μας, στηρίζουμε τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στο Rescuing Futures, είτε είναι Έλληνες είτε πρόσφυγες και μετανάστες, να φτιάξουν τη ζωή τους σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και να εργασθούν για το εισόδημά τους. Είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ενταχθούν δημιουργικά στην Ελληνική κοινωνία και να συμβάλουν με αξιοπρέπεια στην τοπική οικονομία.»

«Το πρόγραμμα θα πλαισιώσει και θα αναδείξει τις δεξιότητες 180 νέων προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα να μπουν στην αγορά εργασίας και να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες. Προσβλέπουμε σε αυτό με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς έρχεται να συμβάλει στην κάλυψη μιας σημαντικής ανάγκης στη χώρα μας» δήλωσε η κυρία Δήμητρα Καλογεροπούλου, Διευθύντρια της IRC Hellas.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγου, Πρύτανης του Alba Graduate Business School, The American College of Greece δήλωσε: «Το Alba συμμετέχει σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα με την τεχνογνωσία που διαθέτει στην υποστήριξη και εκπαίδευση επιχειρηματιών. Η συνεργασία με την IRC μας δίνει την δυνατότητα να επεκτείνουμε τη δράση μας και να γίνει το Alba προσβάσιμο σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους.»

Η ανανέωση της συνεργασίας του Ιδρύματος Citi και της IRC ενισχύει περαιτέρω το πρόγραμμα των τελευταίων τριών ετών που υποστήριξε 1.000 νέους και νέες με επιχειρηματική κατάρτιση, καθοδήγηση και μικρές επιχορηγήσεις στην Αθήνα, το Αμμάν της Ιορδανίας και τη Γιόλα στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Ειδικότερα, στην Αθήνα στο διάστημα 2017-2019, το Citi Foundation με την IRC σε συνεργασία με το Solidarity Now και τη Knowl έδωσαν τη δυνατότητα σε 350 άτομα ηλικίας 18-35 ετών να εκπαιδευτούν σε βασικές αρχές επιχειρηματικότητας ενώ εκείνοι που επέδειξαν ιδιαίτερη πρόοδο έλαβαν εξατομικευμένη υποστήριξη από μέντορες καθώς και ένα συμβολικό ποσό για την κάλυψη των πρώτων λειτουργικών εξόδων της επιχείρησής τους.

Σχετικα αρθρα

BriQ: Αγορά έως 1 εκατ. ιδίων μετοχών μέχρι τις 30/3/2022

admin

Πώς η Ευρώπη υπνοβάτησε προς την πανδημία του κορονοϊού

admin

Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων

admin

Νέες επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ από την Grecotel

admin

Αύξηση 55,8% στα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 9μηνο

admin

Επίδομα 125 εκατ. ευρώ δίνει η Αίγυπτος για όσους εργάζονται στον τομέα υγείας

admin

Καταργείται το πλαφόν του 0,75% στη φορολογία των ΑΕΕΑΠ

admin

H FG Europe και το χρονικό μιας… άσφαιρης 20ετίας

admin

Πειραιώς: Μόνη εναπομείνασα επιλογή η απόλυση των 24 εργαζομένων

admin

Κλινική Ρέα: Σε κερδοφορία, παρά την υποχώρηση των πωλήσεων

admin

Δικαστική προστασία για το σήμα Nammos

admin

Νέα δρομολόγια της Lufthansa προς Ρόδο και Ζάκυνθο

admin

ΕΛΠΕ: Συγκρίσιμα EBITDA 201 εκατ. ευρώ το H1

admin

Αύξηση παραγωγής και 200 θέσεις εργασίας από τη Sunlight

admin

Τουρκία: Μέσα σε 24 ώρες πέθαναν 63 άτομα και νόσησαν από κορονοϊό 2.148

admin

Viva: Και με τη… βούλα, στρατηγικός επενδυτής το fund Hedosophia

admin

Πώς πνίγηκε η ΕΥΔΑΠ με τα έργα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής

admin

Eurobank: Πώς δομείται το Project Cairo

admin