Image default
Οικονομία

Σχέδια για επέκταση της τουριστικής περιόδου το 2020

Τη στρατηγική σημασία του τουριστικού τομέα για την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Ο τουρισμός έχει αναγνωριστεί ότι διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ως πηγή εσόδων από εξαγωγές. Οι υψηλότερες επενδύσεις θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος, καθώς η χώρα ανακάμπτει από μια δεκάχρονη κρίση χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι ο τουριστικός τομέας ήταν ένα βασικό αντίβαρο που κατάφερε να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. «Είναι ο πρωταθλητής της Ελλάδας και ένας από τους λίγους κλάδους στην Ελλάδα, που κατάφερε να συνεχίσει να αναπτύσσεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε έργα τουριστικών ακινήτων, λέγοντας ότι «η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από την φυσική τους ομορφιά».

Στο σημείο αυτό στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση ενός φίλο-επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο λειτουργεί ως εχέγγυο για ανθεκτικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις.

«Εκτός από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η κυβέρνησή μας θέλει να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις και να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες το επόμενο έτος. Οι πολιτικές που σχεδιάζουμε ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης και στην επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας… Το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας φαίνεται πολύ ελπιδοφόρo, αντανακλώντας τις μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Η αυξανόμενη τάση του παγκόσμιου τουρισμού, σε συνδυασμό με το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση της τουριστικής περιόδου το 2020 μέσω του ανοίγματος σε νέες αγορές και της στρατηγικής διείσδυσης στον τομέα του αγροτουρισμού.

Σχετικα αρθρα

EuroWorking Group: Νέος πρόεδρος ο Φινλανδός Τόμας Σαρανχέιμο

admin

ΑΔΜΗΕ: Σύντομα η έναρξη του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττική – Κρήτη

admin

ΣΕΒ : Οι περιφέρειες με τις πιο εξωστρεφείς βιομηχανίες

admin

Εφορία: Δηλώστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας για να εισπράξετε επιστροφή φόρου

admin

Στον «αέρα» η προστασία της πρώτης κατοικίας

admin

Μητσοτάκης προς ξένους επενδυτές : Εκμεταλλευθείτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα

admin

Απίστευτες απάτες: Παίρνουν λεφτά από τους λογαριασμούς μας με ψηφιακά «κόλπα»

admin

Κάτω από τα 2 δισ. € οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο Δημόσιο

admin

Αύξηση φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

admin

Λεμέρ: Συμφωνήσαμε σε οικονομικό σχέδιο 1 τρις ευρώ

admin

Μητέρες : Πώς μπορούν να βγουν στη σύνταξη 12 χρόνια νωρίτερα

admin

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που έσπασε το φράγμα των $2 τρισ. σε αξία

admin

Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

admin

Κοινωνικό μέρισμα : Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

admin

Φοροελαφρύνσεις : Έρχεται νέα ανάσα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά

admin

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με πτώση 1,31%

admin

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη»

admin

H πανδημία επανέφερε τα τεφτέρια στην αγορά

admin