Image default
Επιχειρήσεις

IDEAL: Μετοχική «αποχώρηση» του πρώην CEO

Από το 59,23% στο 67,64% αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην IDEAL ο βασικός της μέτοχος (Όμιλος Δαυίδ-Λεβέντη), καθώς απέκτησε ένα επιπλέον 8,41% των τίτλων της εισηγμένης από τον κ. Δαυίδ Σαμουήλ (το 5,73%) και συγγενικά του πρόσωπα.

Ο κ. Σαμουήλ ανήκε επί σειρά ετών στο ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της εισηγμένης και είχε παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2017.

Θέμα δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας δεν τίθεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η IDEAL δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (cyber security) στο χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών και στις πωλήσεις ειδών πληροφορικής.

Τα οικονομικά της στοιχεία χαρακτηρίζονται από το θετικό καθαρό της ταμείο (net cash) καθώς έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και μεγάλο ύψος διαθεσίμων.

Ειδικότερα με δύο χρηματιστηριακές ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί η εταιρία OMIΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Truad Verwaltungs A.G., μέσω των ελεγχόμενων από αυτήν εταιριών, ανήλθε σε 67,64% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (το οποίο αντιστοιχεί σε 5.613.337 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρίας) από ποσοστό 59,23% που κατείχε προ της ως άνω ημερομηνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Thrush Investment Holdings Limited, ελεγχόμενη από την Truad Verwaltungs AG (μέσω της κατωτέρω αλυσίδας επιχειρήσεων), απέκτησε στις 6.12.2019, 698.420 κοινές, ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας στις οποίες αντιστοιχούν ισάριθμα δικαιώματα ψήφου.

Tα ως άνω δικαιώματα ψήφου κατέχονται από το Εμπίστευμα μέσω μίας αλυσίδας ελεγχόμενων εταιριών, ήτοι η Truad, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια του Εμπιστεύματος, ελέγχει τα ως άνω δικαιώματα ψήφου μέσω του ελέγχου του συνόλου των μετοχών της Torval Investment Corp., η οποία ελέγχει την 100% θυγατρική της, Lavonos Ltd., η οποία με τη σειρά της ελέγχει:

α) την 100% θυγατρική της, Thrush Investment Holdings Limited., η οποία ελέγχει άμεσα 5.295.258 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 63,81% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας,

β) την 100% θυγατρική της, Tinola Holding S.a.r.l., η οποία ελέγχει άμεσα 280.400 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,38% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας,

γ) την 100% θυγατρική της, Patella Finance Ltd., η οποία ελέγχει άμεσα 37.679 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,45% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την ως άνω γνωστοποίηση, η Truad Verwaltungs A.G. ελέγχει και ασκεί τα ως άνω δικαιώματα ψήφου κατά τη διακριτική της ευχέρεια χωρίς να λαμβάνει οδηγίες ή εντολές από τους δικαιούχους του Εμπιστεύματος ή οπιοδήποτε άλλο πρόσωπο και δεν υφίσταται πρόσωπο που να ελέγχει την Truad Verwaltungs A.G. σύμφωνα με την έννοια του Ν. 3556/2007.

Επιπλέον, η εταιρία OMIΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ ανακοινώνει ότι ο κος Δ. Σαμουήλ διέθεσε στις 06.12.2019, 475.752 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας στις οποίες αντιστοιχούν ισάριθμα δικαιώματα ψήφου.

Το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο κος Σαμουήλ κατήλθε σε 0% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου από ποσοστό 5,73% που κατείχε προ της ως άνω ημερομηνίας.

Σχετικα αρθρα

Καρέλιας: Πτώση περιθωρίων και κερδοφορίας

admin

Entersoft: «Λεφτά υπάρχουν» για νέες εξαγορές

admin

Nέος κύκλος χρηματοδότησης για την Mint Property Management

admin

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Δυο νέα καταστήματα Γερμανός σε Βριλήσσια και Αγία Παρασκευή

admin

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Μεγάλη επένδυση της DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

Euroxx: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της «Αττικές Επενδύσεις» από τη ΓΣ

admin

Quest: Επιστροφή κεφαλαίου €0,14/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

ΕΤΕ: Ορατά τα αποτελέσματα του προγράμματος μετασχηματισμού

admin

CNL Capital: Ξεκινά εκ νέου τις αγορές ιδίων μετοχών

admin

Αυξήθηκαν τα ποσοστά Πειραιώς και Eurobank στην Creta Farms

admin

Πτώση πωλήσεων και EBITDA για τα ΚΑΕ

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Η απεργία και οι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων

admin

Στις 30/8 η Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής

admin

Νέες επενδύσεις από την ΑΗΒ Γκρουπ για το μεταλλικό νερό Θεόνη

admin