Image default
Επιχειρήσεις

Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

Τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία υποκατάστασης της Pillarstone από το επενδυτικό fund M&G Investments ως στρατηγικού επενδυτή στον εμπορικό όμιλο της Notos Com δεν διακυβεύεται εκφράζουν πηγές προσκείμενες στην ελληνική εταιρεία. 

Μετά τη δημοσιοποίηση προβλημάτων ρευστότητας σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας του M&G Fund, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Euro2day.gr πως η διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας τόσο με την Pillarstone όσο και με τις εγχώριες πιστώτριες τράπεζες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κατ’άλλες πληροφορίες σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του M&G fund με τα υπεύθυνα τμήματα των ελληνικών τραπεζών στην Αθήνα στο πλαίσιο της διαδικασίας της τυπικής ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Notos Com η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2020, οπότε και θα «ξεκλειδώσει» η ενδιάμεση χρηματοδότηση εκ μέρους του M&G Fund, η οποία αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Έως τότε ο εμπορικός όμιλος κινείται με τις ταμειακές ροές που παράγει, ακολουθώντας το πλαίσιο αναδιάρθρωσης που ήδη είχε συμφωνηθεί κατά την πρώτη και αποτυχημένη συμφωνία με την Pillarstone.

Υπενθυμίζεται ότι το M&G Investment Fund (επενδυτικός βραχίονας της Prudential) είχε αποκλειστική διαπραγμάτευση με την Pillarstone προκειμένου να την υποκαταστήσει στο project αναδιάρθρωσης της Notos Com.

Σε ότι αφορά την τελευταία επίσημη οικονομική απεικόνιση των μεγεθών του ομίλου, στην χρήση του 2018 πέτυχε οριακή αύξηση κύκλου εργασιών κατά 1,57% στα 122,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε οριακά θετικό έδαφος στο 1,8 εκατ. ευρώ από 390 χιλ. ευρώ το 2017, ενώ τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα έναντι των 37,5 εκατ. ευρώ ζημιές το 2017. 

Οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες, χωρίς την επιρροή από έκτακτες προβλέψεις για παρελθούσες χρήσεις διαμορφώθηκαν στο ποσό των 54,621 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 51,905 εκατ. ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,23%, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους μισθοδοσίας και των μισθωμάτων λόγω της ανάπτυξης των καταστημάτων της American Eagle. Επί πλέον κατά το 2018 αυξήθηκαν οι δαπάνες για προωθητικές ενέργειες (κατά 9,6%) ενώ περιορίστηκαν οι εκπτώσεις με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 0,6 της μονάδας τα περιθώρια μικτών κερδών του ομίλου σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Και κατά το 2018 ωστόσο ο όμιλος συνέχισε να εφαρμόζει πρόγραμμα μειωμένης απασχόλησης του προσωπικού (part time), το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, μετά τη λήξη της εκ περιτροπής απασχόλησης. Σε συνεργασία με το προσωπικό, υπεγράφησαν με το σύνολο αυτού νέες ατομικές συμβάσεις, με βάση τις οποίες μειώθηκαν οι αποδοχές των υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης κατά 15% – 25%, για δε τους υπολοίπους υπαλλήλους περιορίσθηκαν οι ώρες απασχόλησης κατά 20% εβδομαδιαίως, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, με σκοπό να διατηρηθεί το κόστος εργασίας ανά υπάλληλο στα προηγούμενα της εκ περιτροπής εργασίας επίπεδα.  

Ο καθαρός δανεισμός (τραπεζικές υποχρεώσεις μείον διαθέσιμα) αυξήθηκε κατά 1,984 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στο ποσό των 157,5 εκατ. ευρώ έναντι 155,5 εκατ. ευρώ το 2017  κυρίως λόγω της κεφαλαιοποίησης μέρους των τόκων ύψους 6,3 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τη μείωση της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης έναντι επιταγών κατά 5,6 εκατ. ευρώ περίπου. 

Το παραπάνω ποσό υπόκειται σε απομείωση εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία M&G – Τραπεζών, οι οποίες θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» απαιτήσεων και την κατοχύρωση εξασφαλίσεων.

Σχετικα αρθρα

«Αποκλειστικές» προσφορές από την ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Creta Farms: Εμπόδια πριν την τελική ευθεία για το σχέδιο εξυγίανσης

admin

ΝΙΚΑΣ: Αναπροσαρμογή τιμής και λόγου μετατροπής του ΜΟΔ

admin

Εθνική Πανγαία: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός 10 μηνών αποφάσισε η ΓΣ

admin

Σελόντα: Στα 4,2 εκατ. το αντίτιμο πώλησης εγκαταστάσεων στην Ιχθ. Κεφαλλονιάς

admin

Πώς πνίγηκε η ΕΥΔΑΠ με τα έργα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής

admin

Καράτζης: Βελτίωση επιδόσεων στο Η1

admin

Δυο νέα καταστήματα Γερμανός σε Βριλήσσια και Αγία Παρασκευή

admin

Επένδυση €100 εκατ. ξεκινά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της CPI

admin

Δυο τιτλοποιήσεις 3 δισ. ευρώ από την Πειραιώς

admin

Creta Farms: Στο 9,98% μειώθηκε το ποσοστό του Εμ Δομαζάκι

admin

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά για προληπτικές εξετάσεις προστάτη

admin

Cosmote: Δωρεάν WiFi σε 1 εκατομμύριο σημεία σε όλη την Ελλάδα

admin

ΥΠΕΝ: Τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ

admin

ΕΤΕ: Πιλοτικό πρόγραμμα για διαχείριση «κόκκινων» στεγαστικών

admin

Από 26/11 με τη νέα ονομαστική αξία στο ταμπλό οι μετοχές της Euroxx

admin