Image default
Επιχειρήσεις

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

ην ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή σε μία εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα απένειμε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος αναγορεύτηκε σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο του Πειραιά, Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο τίτλος και η περιένδυση του κ. Mυτιληναίου με την τήβεννο του ακαδημαϊκού ιδρύματος συνοδεύτηκε από τους επαίνους του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Άγγελου Κότιου, ο οποίος εξήρε το «δημιουργικό και καινοτόμο επιχειρείν του Ευάγγελου Mυτιληναίου, ενός αυτοδημιούργητου Πειραιώτη επιχειρηματία», αλλά και το «πολυδιάστατο έργο και τη συνεισφορά στην κοινωνία και την οικονομία».

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Μιχαήλ Σφακιανάκης προσφωνώντας με τη σειρά του τον τιμώμενο επιχειρηματίας παρουσίασε δύο προσόντα του Ευάγγελου Mυτιληναίου: «Έχει την ικανότητα να διαβλέπει τις εξελίξεις και να επιδιώκει να πάρει θέση στην αγορά, ενώ δεν φοβήθηκε να αναλάβει ποτέ τον κίνδυνο των επιλογών του», υπογράμμισε ο Καθηγητής, αναφερόμενος στους χειρισμούς του κ. Mυτιληναίου για τη θωράκιση της Αλουμίνιον της Ελλάδας λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Στην επιχειρηματική πορεία του Ευάγγελου Mυτιληναίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων καθηγητή Αθανάσιος Κουρεμένος, ο οποίος μίλησε για «υπόδειγμα ανθρώπου και επιχειρηματία» ενώ σημείωσε ότι είναι «ένα σύμβολο της Ελλάδας που παράγει».

Εμφανώς και βαθιά συγκινημένος από την τιμή που του απένειμε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο επιχειρηματίας ευχαρίστησε τα μέλη της Συγκλήτου και το Πανεπιστήμιο για την «εξαιρετική τιμή».

«Δεν μπορούσα ποτέ στη ζωή μου να το φανταστώ», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Mυτιληναίος μιλώντας εκτός κειμένου θυμήθηκε την νεανική επαγγελματική του απασχόληση από τα 18 του χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση: «Όλη μου τη ζωή δουλεύω. Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο…» είπε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τη σημασία της πανεπιστημιακής γνώσης: «Κάθε πανεπιστήμιο έχει δύο καρδιές: Όσες και όσοι διδάσκουν και όσες και όσοι διδάσκονται τη γνώση. Όταν λειτουργούν συντονισμένα οι δύο καρδιές η γνώση διαχέεται», είπε χαρακτηριστικά.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές για την ανάγκη της αλλαγής κατεστημένων αντιλήψεων που δαιμονοποιούν την επιχειρηματικότητα. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι η αντίληψη αυτή παύει σταδιακά να κυριαρχεί. Μίλησε για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύουν οι επιχειρηματίες: «Αισθάνομαι την ευθύνη να επιστρέφω στην πατρίδα και την κοινωνία όσα μου προσέφεραν».

Έκανε λόγο για μία νέα σχέση του κράτους με την αγορά και την οικονομία, όπου το κράτος πρέπει να είναι συμπαραστάτης της επιχειρηματικότητας.

Τέλος ο κ. Mυτιληναίος απευθύνθηκε στους φοιτητές τονίζοντα: «Είστε το brain gain της Ελλάδας. Στα πρόσωπα σας βλέπω το μέλλον μίας Ελλάδας ανταγωνιστικής μίας Ελλάδας που δίνει προοπτική κι ελπίδα στα παιδιά της».

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο του Πειραιά έδωσε χθες το παρόν πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής, ακαδημαϊκής και οικονομικής σκηνής της χώρας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός κ.ά.

Σχετικα αρθρα

H MLS Innovation στη Βόρεια Μακεδονία

admin

Τουρκία-Κορονοϊός: 73 νεκροί και 3.135 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

admin

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πανδημία

admin

Νέα επένδυση στο Forfar της Σκωτίας από θυγατρική της Πλαστικά Θράκης σε μάσκες

admin

Ο Μπολσονάρου απέλυσε τον υπουργό Υγείας εν μέσω πανδημικής κρίσης

admin

Inform Λύκος: Στις 18/11 η ΓΣ για απόσχιση κλάδου και αύξηση κεφαλαίου

admin

ΕΛΠΕ: Συγκρίσιμα EBITDA 201 εκατ. ευρώ το H1

admin

Euromedica: Επειγόντως κεφαλαιακή και δανειακή αναδιάρθρωση! 

admin

ΕΤΕ: Πουλά «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια

admin

Κατά 35% μπορεί να μειωθεί το ΑΕΠ της Βρετανίας στο β’ τετράμηνο του έτους

admin

Ο πρόεδρος της Βιοιατρικής πέθανε στα 76 του από τον κορωνοιό – 109 οι νεκροί στην Ελλάδα

admin

Creta Farms: Στο 5,31% η έμμεση συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

SAS: Ο Γιάννης Παπατσίρος αναλαμβάνει Regional Lead για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία

admin

MLS: Στη βουλγαρική αγορά η πλατφόρμα MAIC

admin

Πρόστιμο €150.000 για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

admin

Από την Β.Σ. Καρούλιας η διανομή των προϊόντων του Κτήματος Σιγάλα

admin

Χατζηδάκης: Τα κέρδη της ΔΕΗ δείχνουν την πρόοδο που έχει γίνει- Η προσπάθεια συνεχίζεται

admin

Κορονοϊός: Σχεδόν οι μισοί ασθενείς με σοβαρή εξέλιξη της νόσου έχουν και νευρολογικά συμπτώματα

admin