Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η συμφωνία με Alter Ego

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του σήματος και της ταινιοθήκης του MEGA στην Alter Ego του Βαγγ. Μαρινάκη επηρεάζει και το χρονοδιάγραμμα της προωθούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες για την Forthnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες και η πλευρά Μαρινάκη θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για την Fοrthnet μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι πιστώτριες τράπεζες, μέσα από τη συμφωνία με τον όμιλο Μαρινάκη, θα κρατήσουν το 15% των μετοχών της Fοrthnet, ακόμη και σε περίπτωση πλήρους μετατροπής του ομολογιακού που έχουν συνάψει με την εταιρεία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να δρομολογηθούν και οι κινήσεις που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Forthnet για την είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μέσω της συμφωνίας με την Vodafone. Η Fοrthnet θα λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής (MVNO) με υποδομή το δίκτυο της Vodafone. Το σχέδιο της εταιρείας επηρεάζεται και από τις αλλαγές τιμών στη μετάδοση δεδομένων (data) στην κινητή μετά την πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Με βάση τα στοιχεία του εξαμήνου, η διοίκηση της Fοrthnet είχε τονίσει πως διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα, ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Στο τέλος Ιουνίου η εταιρεία διέθετε 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Forthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.

Σχετικα αρθρα

Βρούτσης: Πώς λειτουργεί η «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις – Αναλυτικά παραδείγματα

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διάκριση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής

admin

Paperpack: Από 11 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,50 ευρώ

admin

Οι περιορισμοί στα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ θα παραμείνουν για πολύ καιρό, δηλώνει ο Τριντό

admin

Ονδούρα: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά με… ασθενοφόρο, εκμεταλλευόμενη την καραντίνα

admin

Στάσιμα τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC

admin

Ινδία: Ανεπαρκές το πακέτο μέτρων για τον κορονοϊό – Εκατομμύρια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό, προειδοποιούν ειδικοί

admin

Συνεργασία της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ με την ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Πάνω από 107.000 οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο

admin

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το α’ τετράμηνο

admin

Πλαστικά Θράκης: Επένδυση 4,3 εκατ. λιρών για την παραγωγή μασκών

admin

Μητέρα: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για μαιευτήρες – γυναικολόγους

admin

Πουλάει τα δάνεια της ΑΝΕΚ η Εθνική

admin

«Περασμένα μεγαλεία» για τον όμιλο Κοντομηνά

admin

Τουρκία: Μέσα σε 24 ώρες πέθαναν 63 άτομα και νόσησαν από κορονοϊό 2.148

admin

Φάμελλος: Σε λίγο η Ελληνικός Χρυσός θα υπογράφει τις αδειοδοτήσεις!

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα €15,02 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2019

admin

Σελόντα: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Andromeda Seafood

admin