Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η συμφωνία με Alter Ego

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του σήματος και της ταινιοθήκης του MEGA στην Alter Ego του Βαγγ. Μαρινάκη επηρεάζει και το χρονοδιάγραμμα της προωθούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες για την Forthnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες και η πλευρά Μαρινάκη θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για την Fοrthnet μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι πιστώτριες τράπεζες, μέσα από τη συμφωνία με τον όμιλο Μαρινάκη, θα κρατήσουν το 15% των μετοχών της Fοrthnet, ακόμη και σε περίπτωση πλήρους μετατροπής του ομολογιακού που έχουν συνάψει με την εταιρεία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να δρομολογηθούν και οι κινήσεις που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Forthnet για την είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μέσω της συμφωνίας με την Vodafone. Η Fοrthnet θα λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής (MVNO) με υποδομή το δίκτυο της Vodafone. Το σχέδιο της εταιρείας επηρεάζεται και από τις αλλαγές τιμών στη μετάδοση δεδομένων (data) στην κινητή μετά την πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Με βάση τα στοιχεία του εξαμήνου, η διοίκηση της Fοrthnet είχε τονίσει πως διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα, ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Στο τέλος Ιουνίου η εταιρεία διέθετε 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Forthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.

Σχετικα αρθρα

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

admin

Trastor: Προχωρά στην έκδοση ΜΟΔ έως 41,08 εκατ. ευρώ

admin

Folli Follie: Επιβεβαίωσε την πρόσκληση στους ομολογιούχους

admin

Από Λονδίνο τα νεότερα για τις πλατφόρμες τύπου Beat

admin

Συμφωνία ΔΕΠΑ-ΕΤΕπ για κατασκευή πλοίου τροφοδοσίας LNG

admin

Διευθύνων ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι υπάλληλοι ήταν στη θέση τους

admin

Άνοδο 51% στις πωλήσεις της το 2019 στην Ελλάδα πέτυχε η Audi

admin

Νηρέας: Στα €51 εκατ. το τίμημα από την πώληση παραγωγικών εγκαταστάσεων

admin

Μπουτάρης: Μετατροπή ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Στο Μαρούσι το 25ο εστιατόριο McDonalds στην Ελλάδα

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

Praxia: Πιθανή παράταση για υποβολή προσφορών

admin

Η Εθνική στηρίζει τον κορυφαίο Παραολυμπιονίκη στίβου Μιχάλη Σεϊτη

admin

Εξαντλήσαμε τις επιλογές διαμηνύει η Πειραιώς στην ΟΤΟΕ

admin

Διάκριση για Koullias Hotels στο Treasures of Greek Tourism 2019

admin

Διαρροή αερίου σε βανοστάσιο της ΕΔΑ στην Καλλιθέα

admin

Πιστοποίηση ISO στη διαχείριση ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

Στη Notos Com οι μάρκες Shiseido και Dolce & Gabbana

admin