Image default
Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ σημειώνει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα έως ότου διαπιστώσει ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό συγκλίνουν σθεναρά προς επίπεδο πλησίον, σε επαρκή βαθμό, αλλά κάτω του 2%, εντός του χρονικού ορίζοντα προβολής που εξετάζει και ότι αυτή η σύγκλιση αντανακλάται κατά τρόπο συνεπή στη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού».

«Oι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη παραμένουν υποτονικές», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ωστόσο ότι παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου, η κα Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι δεδομένου του υποτονικού πληθωριστικού περιβάλλοντος συνεχίζει να είναι απαραίτητη μια εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική πολιτική.

Η ίδια τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εφόσον χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα παραμένει δεσμευμένη στη συμμετρία.

Στο μεταξύ, στις κάλπες προσέρχονται οι Βρετανοί σήμερα, αποφασίζοντας αν θα δώσουν εντολή στον Μπόρις Τζόνσον για να «υλοποιήσει το Brexit» όπως επανειλημμένα ο ίδιος έχει δεσμευτεί ή αν θα στείλουν στη Ντάουνινγκ Στριτ τον Τζέρεμι Κόρμπιν, για να ακολουθήσει τη ριζοσπαστική ατζέντα της ανακατανομής του πλούτου και τις κρατικοποιήσεις.

Οπως μεταδίδει το -, στόχος είναι οι 650 μονοεδρικές περιφέρειες. Λόγω του συστήματος, ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις θα μπορούσε να κερδίσει με διαφορά, όσον αφορά τα ποσοστά, αλλά να μην εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αρνητικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, όπως και αναμενόταν.

Οπως μεταδίδει το -, η παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ υποχώρησε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 2,2% σε ετήσια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν 0,5% μηνιαία πτώση και 2,3% ετήσια.

Επιπλέον, ο δείκτης τιμών της Γερμανίας, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υποχώρησε κατά 0,8% τον Νοέμβριο, από τον Οκτώβριο.

Οπως μεταδίδει το -, ήταν 1,2% υψηλότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο πληθωρισμός επίσης επιβεβαιώθηκε, στο 1,1% σε ετήσια βάση και στο -0,8% σε μηνιαία.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,34% στις 407 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,98% στις 7.287 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,57% στις 13.221 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,4% στις 5.884 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,9% στα 59,31 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,2% στα 1.471 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1114 από 1,1131 την προηγούμενη μέρα.

Σχετικα αρθρα

«Βουτάει» κάτω από το 3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

admin

Επιφυλακτικότητα και οριακή άνοδος στη Wall Street

admin

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

admin

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Νέο χαμηλό ρεκόρ για το ελληνικό 10ετές

admin

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Κινήσεις σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές

admin

Σε ανοδική τροχιά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Κοντά σε υψηλό τετραετίας οι ευρωπαϊκές μετοχές

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Υποτονική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed

admin

Σε ιστορικό υψηλό οι ευρωπαϊκές μετοχές με το βλέμμα στο εμπόριο

admin

Στο 1,46% διατηρείται το ελληνικό 10ετές

admin

Κραχ στο Τόκιο – «Βουτιά» για το μπρεντ

admin

Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές με ώθηση από τις τηλεπικοινωνίες

admin

Τρίτη μέρα ανόδου στις ευρωαγορές

admin

Δεύτερη μέρα ρευστοποιήσεων στις ευρωαγορές

admin