Image default
Οικονομία

«Καθολικό το μήνυμα ότι η ευκαιρία για επενδύσεις είναι τώρα»

Το ηχηρό και καθολικό μήνυμα ότι «τώρα είναι ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα» εκπέμπουν όλοι, με την κυβέρνηση να δίνει ιδιαίτερα θετικό τόνο, διαπίστωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, όπως τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων.

Ο επικεφαλής του Ταμείου περιέγραψε μέσω του Alpha 989 το καλό κλίμα που επικράτησε και στο πρόσφατο συνέδριο Capital Link στη Νέα Υόρκη, στο οποίο μετείχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου, Ριχάρδο Λαμπίρη, με κεντρική προσέγγιση τις επενδυτικές δυνατότητες σε μια Ελλάδα που αλλάζει σελίδα και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο.

Ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι οι τομείς της ενέργειας και των υποδομών προσελκύουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως επίσης και ο κλάδος των ακινήτων. Ωστόσο, αυτό που ζητάνε πάντα οι επενδυτές είναι συνέπεια στις δεσμεύσεις, διαφάνεια και περιορισμένες και όχι δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι άνθρωποι, η τεχνογνωσία και η τεχνοκρατική προσέγγιση μπορεί να κάνουν διάφορα. Εάν υπάρχει δέσμευση από τους φορείς που εμπλέκονται μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο ένα θετικό αποτύπωμα όχι μόνο για τα οικονομικά του κράτους και τη διαγραφή του χρέους που συνοδεύει την δραστηριότητα μας, όσο κυρίως γιατί κοινωνικό αποτύπωμα και την προοπτική ανάπτυξης που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα», σχολίασε για τη σημασία του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πορεία του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ Υποδομών που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, θα προσελκύσει αρκετά σημαντικό ενδιαφέρον τόσο από στρατηγικούς επενδυτές όσο και από επενδυτικά funds, τα οποία επενδύουν στο χώρο των υποδομών.

«Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο, επειδή είναι ρυθμιζόμενο, δίνει και μια ασφάλεια ως προς το προσδοκώμενο έσοδο και το αποτέλεσμα. Αυτό προσφέρει και μια ευχέρεια στους επενδυτές να μπορούν να αποτιμήσουν τον κίνδυνο και να προσέλθουν με καλά τιμήματα στο τέλος της μέρας», ανέφερε σχετικά.

Ο ίδιος τοποθέτησε χρονικά μετά τις γιορτές την ανακοίνωση των προεπιλεγέντων επενδυτικών σχημάτων για τη Β’ φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 30% του ΔΑΑ και προς το τέλος Ιανουαρίου την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Μέσα στο νέο έτος θα εκκινήσουν επίσης, οι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά λιμάνια, μαρίνες όπως αυτές της Καλαμαριάς (Αρετσού), της Ρόδου, της Ζακύνθου και του Αργοστολίου. Ακόμη, αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, ένα πολύ μεγάλο ακίνητο με ιδιαίτερη χρήση.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Βουτιά και στις εξαγωγές

admin

Κοροναϊός : Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι

admin

Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους καταστηματάρχες – Φοβούνται μόνιμο λουκέτο

admin

Κοροναϊός: Πρωτοφανής κατρακύλα κυκλοφορίας στα ισπανικά αεροδρόμια

admin

Σταϊκούρας για Eurogroup: Αποφασίστηκε η αποδέσμευση των 767 εκατ. ευρώ

admin

Σκέρτσος: Πιθανή η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων και το 2021

admin

«Αντίδοτο» για τον κορονοϊό αναζητά και το Eurogroup

admin

Αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών τον Σεπτέμβριο

admin

ΦΠΑ : Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ζητούν τα νησιά του Ν. Αιγαίου

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Δεν πείθονται Ολλανδία, Σουηδία και Φινλανδία

admin

Αυτοκίνητα : Τέλος στα ρυπογόνα μεταχειρισμένα ΙΧ

admin

Κοροναϊός : Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας

admin

ΙΟΒΕ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

admin

Λευκός καπνός στο Eurogroup : Συμφωνία για πακέτο 500 δισ. ευρώ ενάντια στο κοροναϊό

admin

Ήπια πτώση κατέγραψε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

admin

Η eBay παρουσίασε το πρόγραμμα Export Revival στην Αθήνα

admin

Πώς θα πάρετε τα 800 ευρώ του… κοροναϊού – Τα μυστικά και οι παγίδες

admin

Αύξηση 1,5% του μισθολογικού κόστους στο β’ τρίμηνο του 2019

admin