Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις 13,5 εκατ. ευρώ από το Αττικό Θεματικό Πάρκο

Μετά από 20 συναπτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, μια επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, και με περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες από την έναρξή λειτουργίας του, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει ένα πλήρες υπερτοπικό πόλο ανάπτυξης στην περιοχή των Σπατών ανακοίνωσε η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε., η εταιρεία που διαχειρίζεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σημείωσε: «Εδώ και 20 χρόνια είμαστε ένας πόλος έλξης για τις οικογένειες. Με γνώμονα αυτό προχωρούμε στα επόμενά μας βήματα, θέλοντας να καταστήσουμε την περιοχή σε συνδυασμό και με τα γειτονικά εμπορικά κέντρα σε έναν υπερτοπικό πόλο έλξης για τους πολίτες της χώρας μας αλλά και το τουριστικό κοινό, και πιο ειδικά σε αυτούς που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά».

Aquapolis, ένα πρότυπο waterpark στην Αττική

H υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ξεκινάει με την έναρξη λειτουργίας του Aquapolis, ενός ξεχωριστού για την σχεδίασή του και μοναδικού πιστοποιημένου για την ασφάλειά του waterpark, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Μάιο του 2020. Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των πάρκων με νεροτσουλήθρες, η επένδυση ύψους 3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τη δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Hotel Βοtanico, ένα butterfly boutique ξενοδοχείο

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021. Η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες αλλά και Ελληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κόντα στο αεροδρόμιο, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που θα το συνδέει και με το Ζωολογικό Πάρκο είναι η ειδική διαμόρφωση του lobby του σε χώρο που θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες, καθιστώντας το μοναδικό του είδους ξενοδοχείο στη χώρα.

Ωκεανόπολη, το πρότυπο ενυδρείο

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου σε επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2022 το πλάνο δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεματικού πόλου που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω επενδύσεις συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εντυπωσιακά εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους, έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ, σε μια επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, επενδύοντας ακόμα 0,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της συλλογής των ζώων του Πάρκου με τα εμβληματικά γιγαντιαία panda να είναι πρωταρχικός στόχος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές με την κινέζικη πλευρά, ενώ σχετικό αίτημα υποστήριξης καθότι απαιτείται κυβερνητική απόφαση από πλευράς Κίνας, έχει γίνει στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αντίστοιχα.

Σχετικα αρθρα

Στην ΕΛΚΑ η σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Ørsted

admin

Νίκας: Πράσινο φως στις αλλαγές για την ΑΜΚ από τη Γενική Συνέλευση

admin

Μινωικές: Στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

admin

Eurobond 500 εκατ. ευρώ σηκώνει η Μυτιληναίος

admin

Wind: Πρόγραμμα επιβράβευσης για τα παιδιά των εργαζομένων της

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Παραμένω βασικός μέτοχος, είχα ενημέρωση την ΕΚ

admin

Πρεμιέρα σήμερα για τη συμφωνία Public – MediaMarkt

admin

Creta Farms: Τα βαρίδια στις κινήσεις αναδιάρθρωσης

admin

ANEK: Μερική μετατροπή του ΜΟΔ από τις τράπεζες

admin

Διάκριση για Κρι Κρι στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας «Κούρος 2019»

admin

Γ. Στάσσης: Νωρίτερα το λουκέτο στις λιγνιτικές μονάδες

admin

«True Leader» η Interamerican Ζωής

admin

Στην online διανομή προϊόντων κάνναβης ο Στ. Χατζηιωάννου

admin

«Τρέχει» διαδικασία για την πώληση της Praxia

admin

Ανακαλεί μοντέλα Honda η «Αδελφοί Σαρακάκη»

admin

British American Tobacco: Επενδύσεις 20 εκατ. για το glo

admin

Folli Follie: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

admin

Δύο Ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα European Business Awards

admin