Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις 13,5 εκατ. ευρώ από το Αττικό Θεματικό Πάρκο

Μετά από 20 συναπτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, μια επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, και με περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες από την έναρξή λειτουργίας του, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει ένα πλήρες υπερτοπικό πόλο ανάπτυξης στην περιοχή των Σπατών ανακοίνωσε η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε., η εταιρεία που διαχειρίζεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σημείωσε: «Εδώ και 20 χρόνια είμαστε ένας πόλος έλξης για τις οικογένειες. Με γνώμονα αυτό προχωρούμε στα επόμενά μας βήματα, θέλοντας να καταστήσουμε την περιοχή σε συνδυασμό και με τα γειτονικά εμπορικά κέντρα σε έναν υπερτοπικό πόλο έλξης για τους πολίτες της χώρας μας αλλά και το τουριστικό κοινό, και πιο ειδικά σε αυτούς που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά».

Aquapolis, ένα πρότυπο waterpark στην Αττική

H υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ξεκινάει με την έναρξη λειτουργίας του Aquapolis, ενός ξεχωριστού για την σχεδίασή του και μοναδικού πιστοποιημένου για την ασφάλειά του waterpark, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Μάιο του 2020. Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των πάρκων με νεροτσουλήθρες, η επένδυση ύψους 3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με τη δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Hotel Βοtanico, ένα butterfly boutique ξενοδοχείο

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021. Η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες αλλά και Ελληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κόντα στο αεροδρόμιο, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που θα το συνδέει και με το Ζωολογικό Πάρκο είναι η ειδική διαμόρφωση του lobby του σε χώρο που θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες, καθιστώντας το μοναδικό του είδους ξενοδοχείο στη χώρα.

Ωκεανόπολη, το πρότυπο ενυδρείο

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου σε επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2022 το πλάνο δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου θεματικού πόλου που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω επενδύσεις συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εντυπωσιακά εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους, έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ, σε μια επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, επενδύοντας ακόμα 0,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της συλλογής των ζώων του Πάρκου με τα εμβληματικά γιγαντιαία panda να είναι πρωταρχικός στόχος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές με την κινέζικη πλευρά, ενώ σχετικό αίτημα υποστήριξης καθότι απαιτείται κυβερνητική απόφαση από πλευράς Κίνας, έχει γίνει στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αντίστοιχα.

Σχετικα αρθρα

Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ: Η Επ.Αντ. να ελέγξει την εξαγορά Forthnet/Nova από την Alter Ego

admin

Eργο διαμεταφοράς προϊόντων της ΦΑΓΕ ανέλαβε ο Oμιλος FDL

admin

H Allianz λανσάρει το Target4Life

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στις 4/12 η ΕΓΣ για εκλογή μελών του ΔΣ

admin

Inform Λύκος: Οι μεγάλες αλλαγές και το μετοχικό ράλι

admin

Foodlink: Χωρίς δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου από 17/9

admin

Μυλωνάς: Προτεραιότητα για την Εθνική η κανονιστική συμμόρφωση

admin

Συμβιβασμός Αττικής Οδού – υπ. Υποδομών για τα διόδια

admin

Η Bayer Ελλάς στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

admin

Στρατηγική συνεργασία Accor με την Aegean Airlines

admin

Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους

admin

Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του περιπτέρου της Φυσικό Αέριο στη ΔΕΘ

admin

Νέα χρηματοδότηση στο IRC από το ίδρυμα Citi

admin

Creta Farms: Μέσα Οκτωβρίου η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106

admin

Alpha Bank: Τελειώνει η «μάχη» για το project Neptune

admin

ΟΛΠ: 140 εκατ. ευρώ για έργα που θα μεταμορφώσουν το λιμάνι του Πειραιά

admin

Ενημερωτική εκδήλωση της Globaltraining και του ACCA

admin

Στη Notos Com οι μάρκες Shiseido και Dolce & Gabbana

admin