Image default
Οικονομία

Intrum: Η αγορά των κόκκινων δανείων θα φέρει επενδύσεις, θα στηρίξει την ανάπτυξη

Τη βεβαιότητά του ότι η αγορά των κόκκινων δανείων θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα στηρίξει ανάπτυξη και απασχόληση εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas. Όπως είπε η συμβολή του σχεδίου Ηρακλής θα είναι καθοριστική, ενώ οι ανεξάρτητοι διαχειριστές θα προσφέρουν επίσης στην αξιοπιστία της αγοράς.

«H αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το αναπτυξιακό στόρι των επόμενων ετών για την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, στην ετήσια εκδήλωση της Goldman Sachs (Annual Credit Management Day) στο Λονδίνο.

Ανέφερε πως η εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση συναλλαγών της τάξης των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία και η παρουσία στην αγορά μεγάλων ανεξάρτητων διαχειριστών  (και η Ιntrum Hellas είναι ο πρώτος που λειτουργεί στην εγχώρια αγορά) θα παράσχει την υποδομή που είναι αναγκαία για να στηρίξει την σωστή λειτουργία, τόσο της κύριας όσο και της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές, όπως η Intrum, θα προσφέρουν επίσης την διαφάνεια και την αξιοπιστία που η αγορά – επενδυτές, οίκοι αξιολόγησης, επίσημος τομέας – χρειάζονται» τονισε.

Ο κ.Γεωργακόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, τόσο σε τιτλοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις NPLs, λόγω του μεγάλου ύψους συναλλαγών. Παράλληλα, θα προκύψουν ευκαιρίες επενδύσεων από private equity funds, αλλά και κλασικής χρηματοδότησης προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναδιαρθρωθεί και πλέον χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους».

Επενδυτικές δυνατότητες, όπως επεσήμανε, επίσης, θα αναδειχθούν περαιτέρω και στον τομέα των REO (Real Estate Owned – ακίνητα περιουσιακά στοιχεία) τη διετία 2020-2022, και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, σε κατοικίες και σε εμπορικά ακίνητα. Όλες αυτές οι ευκαιρίες δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν δεν υπήρχε η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, με την ισχυροποίηση των μακροοικονομικών μεγεθών, την αναγκαία πολιτική σταθερότητα, όπως και την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς τους επενδυτές, ανέφερε διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, της ανεξάρτητης εταιρίας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, που δημιούργησαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum, μέσω της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας τους.

Σχετικα αρθρα

Τέλη κυκλοφορίας : Ποιες αλλαγές έρχονται από το 2021

admin

Επίδομα θέρμανσης : Βήμα – βήμα η διαδικασία για να το λάβετε

admin

Toorbee : Η πιο επιτυχημένη start-up της Κίνας είναι… ελληνική

admin

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Τα μέτρα που πήραμε είναι το κόστος του κ. Τσίπρα, το κόστος της αδιαφορίας

admin

Χρέη : Κλείδωσαν οι 24 και 48 δόσεις από το 2020 για

admin

Οι επαφές του Χρήστου Σταϊκούρα στο περιθώριο του Eurogroup

admin

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για το πρώτο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων

admin

Αποκαλυπτική έρευνα ΑΑΔΕ: Απίστευτης έκτασης φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και rooms to let

admin

Φορολοταρία Αυγούστου : Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ

admin

«Ανάσα» για τους χαμηλοσυνταξιούχους: Προβλέπεται μόνιμος μηχανισμός στήριξής τους

admin

Κόκκινα δάνεια : Πώς θα ελέγχουν οι τράπεζες τους κακοπληρωτές

admin

Πτωχευτικό δίκαιο : Οι αλλαγές που έρχονται στα νοικοκυριά

admin

Χρεώσεις : Τι αλλαγές έρχονται στα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας

admin

Παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

admin

Κοροναϊός : «Αιμορραγεί» η παγκόσμια οικονομία

admin

15ετές ομόλογο: Οι προσφορές άγγιξαν τα 19 δισ! Το 80% σε μακροπρόθεσμους επενδυτές

admin

Ανάπτυξη 2,4% για το 2020 και 2,5% για το 2021 προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος

admin

H Fed θα αρχίσει και πάλι αγορές βραχυπρόθεσμων ομολόγων

admin