Image default
Οικονομία

Intrum: Η αγορά των κόκκινων δανείων θα φέρει επενδύσεις, θα στηρίξει την ανάπτυξη

Τη βεβαιότητά του ότι η αγορά των κόκκινων δανείων θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα στηρίξει ανάπτυξη και απασχόληση εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas. Όπως είπε η συμβολή του σχεδίου Ηρακλής θα είναι καθοριστική, ενώ οι ανεξάρτητοι διαχειριστές θα προσφέρουν επίσης στην αξιοπιστία της αγοράς.

«H αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το αναπτυξιακό στόρι των επόμενων ετών για την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, στην ετήσια εκδήλωση της Goldman Sachs (Annual Credit Management Day) στο Λονδίνο.

Ανέφερε πως η εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση συναλλαγών της τάξης των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία και η παρουσία στην αγορά μεγάλων ανεξάρτητων διαχειριστών  (και η Ιntrum Hellas είναι ο πρώτος που λειτουργεί στην εγχώρια αγορά) θα παράσχει την υποδομή που είναι αναγκαία για να στηρίξει την σωστή λειτουργία, τόσο της κύριας όσο και της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές, όπως η Intrum, θα προσφέρουν επίσης την διαφάνεια και την αξιοπιστία που η αγορά – επενδυτές, οίκοι αξιολόγησης, επίσημος τομέας – χρειάζονται» τονισε.

Ο κ.Γεωργακόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, τόσο σε τιτλοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις NPLs, λόγω του μεγάλου ύψους συναλλαγών. Παράλληλα, θα προκύψουν ευκαιρίες επενδύσεων από private equity funds, αλλά και κλασικής χρηματοδότησης προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναδιαρθρωθεί και πλέον χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους».

Επενδυτικές δυνατότητες, όπως επεσήμανε, επίσης, θα αναδειχθούν περαιτέρω και στον τομέα των REO (Real Estate Owned – ακίνητα περιουσιακά στοιχεία) τη διετία 2020-2022, και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, σε κατοικίες και σε εμπορικά ακίνητα. Όλες αυτές οι ευκαιρίες δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν δεν υπήρχε η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, με την ισχυροποίηση των μακροοικονομικών μεγεθών, την αναγκαία πολιτική σταθερότητα, όπως και την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς τους επενδυτές, ανέφερε διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, της ανεξάρτητης εταιρίας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, που δημιούργησαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum, μέσω της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας τους.

Σχετικα αρθρα

ΕΦΚΑ : Κλείδωσε η προπληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου – Πότε καταβάλλονται

admin

Βρετανία : Βάζει φρένο στις εξαγορές εταιρειών λόγω Κίνας

admin

Κατάρρευση στο Χρηματιστήριο, με απώλειες 21% κλείνει τον Φεβρουάριο

admin

ΕΦΚΑ: Ποιες συναλλαγές των ασφαλισμένων θα γίνονται ηλεκτρονικά

admin

Αντιδρούν οι οινοποιοί – Ζητούν μείωση ΦΠΑ και στο κρασί

admin

Η σκληρή γραμμή του ευρωπαϊκού μπλοκ απέναντι στο Libra του Facebook

admin

Σχοινάς : Μεγάλη μέρα για την Ευρώπη, η Ελλάδα κέρδισε ένα δεύτερο ΕΣΠΑ

admin

Κοροναϊός : Ποια προϊόντα εξαφανίζονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

admin

Ελεύθερη πτώση στα Χρηματιστήρια : Πτώση 4,29% στο ΧΑ, η χειρότερη πτώση τριών μηνών στην ΕΕ

admin

Η Φινλανδία δεν θα γίνει το πέμπτο μέλος των «φειδωλών» της Ε.Ε., διαμηνύει ο ΥΠΟΙΚ

admin

«Θέλουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο»

admin

Παπαστράτος : Το IQOS αδειοδοτήθηκε από τον FDA ως Προϊόν Καπνού Διαφοροποιημένου Κινδύνου

admin

Ο Ερντογάν θα μπορούσε να αποφύγει την αγκαλιά του ΔΝΤ

admin

Κοροναϊός : Νέα έκτακτα μέτρα από τη Fed – Ρίχνει στην αγορά 300 δισ. δολ.

admin

Αναδρομικά : Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα

admin

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας – Τι συζήτησε με τον Μητσοτάκη

admin

Νέο ρεκόρ για το παλλάδιο : Ξεπέρασε τα 2.500 δολ./ουγγιά

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin