Image default
Οικονομία

Επαφές Χ. Θεοχάρη με ξένους επενδυτές και παράγοντες του τουριστικού κλάδου στις ΗΠΑ

Σειρά επαφών με ξένους επενδυτές, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, παράγοντες του τουριστικού κλάδου αλλά και με εκπαιδευτικά ιδρύματα είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο 21ο Capital Link Invest in Greece Forum, αναφέρθηκε στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο. Στο περιθώριο του forum ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών αλλά και διεθνών ΜΜΕ.

Συμμετείχε επίσης ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο “Closing Bell”, δηλαδή στη λήξη των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ και του Καναδά. Αντικείμενο των επαφών ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες για ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βορείου Αμερικής με απευθείας πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επαφές για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είχε ο κ. Θεοχάρης και με τους εκπροσώπους του διεθνούς αεροδρομίου της Βοστώνης. Οι συναντήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και καταγράφηκε η ανάγκη αύξησης των πτήσεων, δεδομένου ότι το «ρεύμα» του εισερχομένου τουρισμού από την Αμερική προς την Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή άνοδο.

Στη Βοστώνη ο υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρύτανη του School of Hospitality, στο Boston University και με καθηγητές του Harvard και άλλων επιφανών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα εκπαίδευσης με έμφαση στον τουρισμό.

Ο κ. Θεοχάρης είχε επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των διαδικτυακών εταιρειών κρατήσεων Kayak και Trip Advisor με τα οποία εξέτασε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει επενδυτές, στελέχη τουριστικών πρακτορείων που ειδικεύονται στον θεματικό τουρισμό και εκπροσώπους της ομογένειας.

Σχετικα αρθρα

ΣΕΒΚ: Ζητά μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις

admin

Airbnb : Στη Ευρώπη η «τύχη» της ψηφιακής πλατφόρμας

admin

Φορολοταρία : Οι λαχνοί του Σεπτέμβρη που κερδίζουν από 1.000 ευρώ

admin

Thomas Cook: Ποιος θα πληρώσει το κόστος των ξενοδοχείων

admin

Πάγωσε η κτηματαγορά – Μπλακ άουτ στις μεταβιβάσεις ακινήτων

admin

Προειδοποίηση εμπόρων για κίνδυνο νέας φούσκας στα μισθώματα της Ερμού

admin

ΣΕΒ : Ικανοποίηση για το θέμα ασφάλισης των μελών ΔΣ ανώνυμων εταιρειών

admin

Φορολοταρία Αυγούστου : Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 0,5% του δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο

admin

Air China: Δυναμικά βήματα στην Ελλάδα – καθιερώνεται η 3η πτήση Αθήνα-Πεκίνο

admin

Φορολοταρία : Ποιες αλλαγές έρχονται

admin

Μηταράκης: Δεν κινδυνεύει να κοπεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις

admin

Κτηματολόγιο: «Fast track» επίλυση για τις δικαστικές διαμάχες των ιδιοκτητών

admin

Μεντβέντεφ : Ρωσικά εγκαίνια στην πρώτη γεώτρηση πετρελαίου της Κούβας

admin

Αναδρομικά : Για την καταβολή τους δεσμεύτηκε ο Μηταράκης

admin

Εισφορά αλληλεγγύης : Ποιοι ωφελούνται από την μείωσή της

admin

Κοροναϊός : Νέοι δικαιούχοι στη λίστα για τα 800 ευρώ

admin

Σε χαμηλό τριετίας η ισοτιμία της στερλίνας

admin