Image default
Οικονομία

Θεοχάρης : Roadshow σε Νέα Υόρκη και Βοστώνη

Σειρά επαφών με ξένους επενδυτές, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, παράγοντες του τουριστικού κλάδου αλλά και με εκπαιδευτικά ιδρύματα είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο 21ο Capital Link Invest in Greece Forum, αναφέρθηκε στις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο.

Στο περιθώριο του forum ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με φορείς του Τουρισμού, επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών αλλά και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Τουρισμού συμμετείχε, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στο “Closing Bell”, δηλαδή στη λήξη των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο κ. Θεοχάρης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αντικείμενο των επαφών ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες για ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ελλάδας και της Βορείου Αμερικής με απευθείας πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επαφές για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είχε ο κ. Θεοχάρης και με τους εκπροσώπους του διεθνούς αεροδρομίου της Βοστώνης.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και καταγράφηκε η ανάγκη αύξησης των πτήσεων, δεδομένου ότι το «ρεύμα» του εισερχομένου τουρισμού από την Αμερική προς την Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή άνοδο.

Στη Βοστώνη ο Υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρύτανη του School of Hospitality, στο Boston University και με καθηγητές του Harvard και άλλων επιφανών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα εκπαίδευσης με έμφαση στον Τουρισμό.

Ο κ. Θεοχάρης είχε επίσης συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των κορυφαίων διαδικτυακών εταιρειών κρατήσεων Kayak και Trip Advisor με τα οποία εξέτασε τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, ο κ. Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συναντήσει επενδυτές, στελέχη τουριστικών πρακτορείων που ειδικεύονται στον θεματικό τουρισμό και εκπροσώπους της ομογένειας.

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Κάθετη πτώση στην Γουόλ Στριτ, η χειρότερη των τελευταίων τριών μηνών

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ – Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ελεύθερη πτώση» 12,24% – Κάτω από τις 500 μονάδες η αγορά

admin

Πεκίνο (G20) : Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή αστάθειας παγκοσμίως

admin

Spiegel: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί επενδύσεις, όχι χάρες

admin

Folli Follie: Ξήλωμα της διοίησης αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αθηνών -Το νέο προσωρινό ΔΣ

admin

Πλεόνασμα 3,5% και ανάπτυξη 2,1% για το 2020 βλέπει ο ΟΟΣΑ

admin

Τα 4 βήματα για να δηλώσετε τα ξεχασμένα τετραγωνικά

admin

Ελληνικό: Συμφωνία του ΥΠΟΙΚ, ΤΑΙΠΕΔ και Lamda για τα ακίνητα

admin

«Νέα εποχή για τις ελληνικές εξαγωγές μετά την πλήρη άρση των Capital Controls»

admin

Διεθνής διαγωνισμός για τον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου

admin

Σε εφαρμογή από σήμερα οι δασμοί των ΗΠΑ σε αγαθά εισαγόμενα από την ΕΕ

admin

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα

admin

Φορολογικό : Η κλίμακα για τα εισοδήματα και τα αφορολόγητα όρια

admin

Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ελληνικό ομόλογο

admin

Επιδότηση ενοικίου : Σε ισχύ από σήμερα η πρόσκληση μέσω του ΕΣΠΑ

admin

Μπαράζ εξόδων στις αγορές το 2020 – Εκδοση και 30τούς ομολόγου

admin

Γουίλμπουρ Ρος: Στόχος μας μια σωστή εμπορική συμφωνία

admin