Image default
Πολιτική

Λαφαζάνης: «Να το κάνουμε όπως η Βρετανία, αλλά με προοδευτικό πρόσημο»

«Ο θρίαμβος του Brexit αντιπροσωπεύει ένα συντριπτικό πλήγμα για την ΕΕ, η οποία χωρίς την Βρετανία είναι σχεδόν αδιανόητο να υπάρξει» δηλώνει ο Πάνος Λαφαζάνης, με αφορμή τις βρετανικές εκλογές.
Ταυτόχρονα, προτείνει να προχωρήσει και η Ελλάδα στο δικό της Grexit, «αν θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά της νεοαποικιοκρατίας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της χώρας, της αέναης λιτότητας, της τελικής παραγωγικής αποδιάρθρωσης και των κινδύνων εθνικού ακρωτηριασμού».
Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
«Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό σεισμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις βρετανικές εκλογές δεν νίκησε τόσο ο Τζόνσον και το συντηρητικό πρόγραμμά του όσο θριάμβευσε η αποφασιστική επιθυμία του βρετανικού λαού να απαλλαγεί από την δεσποτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών και την Γερμανική Ευρώπη με άμεση και καθαρή έξοδο από την ολοκληρωτική Ε.Ε.
Η μεγάλη ήττα του Τζ. Κόρμπιν και των Εργατικών δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τόσο την απόρριψη του οικονομικοκοινωνικού προγράμματος τους όσο την αποδοκιμασία της ερμαφρόδιτης και δυσνόητης στάσης τους στο Brexit.
Η ηγεσία του Εργατικού κόμματος διέπραξε τεράστιο σφάλμα που άφησε τον Τζόνσον και τους Συντηρητικούς να οικειοποιηθούν το Brexit και να εκμεταλλευθούν τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα του βρετανικού λαού ο οποίος έβλεπε ότι οι επιλογές των Βρυξελλών και η Γερμανική επικυριαρχία πνίγουν την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη στην Ε.Ε.
Τα πρώτα πολιτικά οικονομικά μηνύματα για την μετά Brexit πορεία της Βρετανίας φαίνεται να διαψεύδουν τους γνωστούς καταστροφολογικούς κύκλους που προέβλεπαν για την οικονομία της λιμούς, σεισμούς και καταστροφές με μια οριστική απόφαση εξόδου από την Ε.Ε. Αντίθετα, για την εκτός Ε.Ε Βρετανία μπορούν να ανοίξουν νέοι οικονομικοί και εμπορικοί ορίζοντες, οι οποίοι αν μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κατάλληλες στρατηγικές επιλογές, θα βοηθούσαν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, στην ευημερία του βρετανικού λαού και στην κοινωνική δικαιοσύνη, κάτι που θα ήταν αδύνατον εντός της Ε.Ε.
Ο θρίαμβος του Brexit αντιπροσωπεύει ένα συντριπτικό πλήγμα για την Ε.Ε, η οποία χωρίς την Βρετανία είναι, σχεδόν, αδιανόητο να υπάρξει.
Η πρόβλεψη ότι η έξοδος της Βρετανίας μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για την ψευδεπίγραφη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εκτός πραγματικότητας, πολύ περισσότερο που η Ε.Ε αντιμετωπίζει βαθύτατη κρίση και βαθιές διαιρέσεις, μακρόχρονη οικονομική καχεξία, μεγάλες οικονομικές αποκλίσεις και ανισότητες, αδιαφανείς ολοκληρωτικές επιλογές, σκληρή λιτότητα, σκληρό νεοφιλελευθερισμό και την καταθλιπτική γερμανική επικυριαρχία.
Το μήνυμα του Brexit για την Ελλάδα είναι καθοριστικό.
Η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει στο δρόμο του δικού της Grexit αν θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά της νεοαποικιοκρατίας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της χώρας, της αέναης λιτότητας, της τελικής παραγωγικής αποδιάρθρωσης και των κινδύνων εθνικού ακρωτηριασμού με την Ε.Ε να περιορίζεται στα λόγια, ενώ στην πράξη θα κάνει τον “Πόντιο Πιλάτο” στο νεοτουρκικό επεκτατισμό.
Για όσους καταφεύγουν τώρα στο επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν είναι Βρετανία, τους απαντάμε.
Αν ο βρετανικός λαός αισθάνεται μια φορά την ανάγκη του Brexit, για τον ελληνικό λαό, όταν φτωχοποιείται και βλέπει την ελληνική οικονομία να παραλύει στη “φυλακή” του ευρώ και της ενιαίας πνιγηρής αγοράς, το Grexit είναι χίλιες φορές πιο αναγκαίο και απαραίτητο.
Αν η Βρετανία με την ισχυρή παραγωγική και τεχνολογική βάση θεωρεί απαραίτητο για το μέλλον της το Brexit, για την Ελλάδα, που ευρώ, Ε.Ε και νεοφιλελευθερισμός έχουν διαλύσει παραγωγικά την χώρα και της ετοιμάζουν την χαριστική βολή, το αίτημα του Grexit γίνεται χίλιες φορές πιο επιτακτικό αν θέλουμε να στήσουμε μια παραγωγική οικονομία, να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας και να εφαρμόσουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για την ανάπτυξη και την ασφάλεια μας.
Αν η Ελλάδα των Βρυξελλών, της Γερμανίας και του χρηματιστικού κεφαλαίου δεν έχει κανένα μέλλον, η ανεξάρτητη και προοδευτική Ελλάδα ενός αποφασισμένου λαού που θέλει να είναι ελεύθερος, είναι η μόνη απάντηση ελπίδας και προοπτικής».

Σχετικα αρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης του Φρουζή»

admin

Επικοινωνία Γεροβασίλη με Τασούλα για δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ

admin

«Πρεμιέρα» για την ενισχυμένη ανεξάρτητη Αρχή που θα αξιολογεί τα πανεπιστήμια

admin

Γιώργος Κουμουτσάκος: Θύμα χυδαίας επίθεσης από τουρκικά «τρολ» στο Twitter

admin

Δένδιας: Ο Ζάεφ εκμεταλλεύεται ξανά τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών

admin

Άσυλο: Νομοτεχνική βελτίωση από Κεραμέως – Επικοινωνία με Γεννηματά

admin

Δένδιας: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη για να υπογράψει το μνημόνιο

admin

Σημίτης: Όχι άλλες «μονόπλευρες Πρέσπες» σε εθνικά ζητήματα

admin

Πώς αποχαιρέτισε ο Μπουτάρης τους Θεσσαλονικείς μέσω Twitter

admin

Τσακαλώτος: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε πόσο σημαντική συμφωνία πετύχαμε για το χρέος

admin

Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για «τα Syrizonomics του κ. Τσίπρα»

admin

Κατρούγκαλος: Σημαντική η αναγνώριση της πραγματικότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

admin

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ

admin

Όλγα Κεφαλογιάννη για γλυπτά Παρθενώνα: Δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος αδιαίρετου συνόλου

admin

Το παρασκήνιο της δολοφονίας του κομμουνιστή Γιάννη Ζέβγου

admin

Τροχαίο ατύχημα για την Λίνα Μενδώνη

admin

Χατζηδάκης: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι θέμα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσει η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και να εκπονήσει εθνική στρατηγική

admin