Image default
Πολιτική

Λαφαζάνης: «Να το κάνουμε όπως η Βρετανία, αλλά με προοδευτικό πρόσημο»

«Ο θρίαμβος του Brexit αντιπροσωπεύει ένα συντριπτικό πλήγμα για την ΕΕ, η οποία χωρίς την Βρετανία είναι σχεδόν αδιανόητο να υπάρξει» δηλώνει ο Πάνος Λαφαζάνης, με αφορμή τις βρετανικές εκλογές.
Ταυτόχρονα, προτείνει να προχωρήσει και η Ελλάδα στο δικό της Grexit, «αν θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά της νεοαποικιοκρατίας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της χώρας, της αέναης λιτότητας, της τελικής παραγωγικής αποδιάρθρωσης και των κινδύνων εθνικού ακρωτηριασμού».
Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
«Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό σεισμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις βρετανικές εκλογές δεν νίκησε τόσο ο Τζόνσον και το συντηρητικό πρόγραμμά του όσο θριάμβευσε η αποφασιστική επιθυμία του βρετανικού λαού να απαλλαγεί από την δεσποτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών και την Γερμανική Ευρώπη με άμεση και καθαρή έξοδο από την ολοκληρωτική Ε.Ε.
Η μεγάλη ήττα του Τζ. Κόρμπιν και των Εργατικών δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τόσο την απόρριψη του οικονομικοκοινωνικού προγράμματος τους όσο την αποδοκιμασία της ερμαφρόδιτης και δυσνόητης στάσης τους στο Brexit.
Η ηγεσία του Εργατικού κόμματος διέπραξε τεράστιο σφάλμα που άφησε τον Τζόνσον και τους Συντηρητικούς να οικειοποιηθούν το Brexit και να εκμεταλλευθούν τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα του βρετανικού λαού ο οποίος έβλεπε ότι οι επιλογές των Βρυξελλών και η Γερμανική επικυριαρχία πνίγουν την ανάπτυξη και την δικαιοσύνη στην Ε.Ε.
Τα πρώτα πολιτικά οικονομικά μηνύματα για την μετά Brexit πορεία της Βρετανίας φαίνεται να διαψεύδουν τους γνωστούς καταστροφολογικούς κύκλους που προέβλεπαν για την οικονομία της λιμούς, σεισμούς και καταστροφές με μια οριστική απόφαση εξόδου από την Ε.Ε. Αντίθετα, για την εκτός Ε.Ε Βρετανία μπορούν να ανοίξουν νέοι οικονομικοί και εμπορικοί ορίζοντες, οι οποίοι αν μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κατάλληλες στρατηγικές επιλογές, θα βοηθούσαν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, στην ευημερία του βρετανικού λαού και στην κοινωνική δικαιοσύνη, κάτι που θα ήταν αδύνατον εντός της Ε.Ε.
Ο θρίαμβος του Brexit αντιπροσωπεύει ένα συντριπτικό πλήγμα για την Ε.Ε, η οποία χωρίς την Βρετανία είναι, σχεδόν, αδιανόητο να υπάρξει.
Η πρόβλεψη ότι η έξοδος της Βρετανίας μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για την ψευδεπίγραφη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εκτός πραγματικότητας, πολύ περισσότερο που η Ε.Ε αντιμετωπίζει βαθύτατη κρίση και βαθιές διαιρέσεις, μακρόχρονη οικονομική καχεξία, μεγάλες οικονομικές αποκλίσεις και ανισότητες, αδιαφανείς ολοκληρωτικές επιλογές, σκληρή λιτότητα, σκληρό νεοφιλελευθερισμό και την καταθλιπτική γερμανική επικυριαρχία.
Το μήνυμα του Brexit για την Ελλάδα είναι καθοριστικό.
Η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει στο δρόμο του δικού της Grexit αν θέλει να ξεφύγει από τη θηλιά της νεοαποικιοκρατίας, της οικονομικής στασιμότητας, του ξεπουλήματος της χώρας, της αέναης λιτότητας, της τελικής παραγωγικής αποδιάρθρωσης και των κινδύνων εθνικού ακρωτηριασμού με την Ε.Ε να περιορίζεται στα λόγια, ενώ στην πράξη θα κάνει τον “Πόντιο Πιλάτο” στο νεοτουρκικό επεκτατισμό.
Για όσους καταφεύγουν τώρα στο επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν είναι Βρετανία, τους απαντάμε.
Αν ο βρετανικός λαός αισθάνεται μια φορά την ανάγκη του Brexit, για τον ελληνικό λαό, όταν φτωχοποιείται και βλέπει την ελληνική οικονομία να παραλύει στη “φυλακή” του ευρώ και της ενιαίας πνιγηρής αγοράς, το Grexit είναι χίλιες φορές πιο αναγκαίο και απαραίτητο.
Αν η Βρετανία με την ισχυρή παραγωγική και τεχνολογική βάση θεωρεί απαραίτητο για το μέλλον της το Brexit, για την Ελλάδα, που ευρώ, Ε.Ε και νεοφιλελευθερισμός έχουν διαλύσει παραγωγικά την χώρα και της ετοιμάζουν την χαριστική βολή, το αίτημα του Grexit γίνεται χίλιες φορές πιο επιτακτικό αν θέλουμε να στήσουμε μια παραγωγική οικονομία, να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας και να εφαρμόσουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για την ανάπτυξη και την ασφάλεια μας.
Αν η Ελλάδα των Βρυξελλών, της Γερμανίας και του χρηματιστικού κεφαλαίου δεν έχει κανένα μέλλον, η ανεξάρτητη και προοδευτική Ελλάδα ενός αποφασισμένου λαού που θέλει να είναι ελεύθερος, είναι η μόνη απάντηση ελπίδας και προοπτικής».

Σχετικα αρθρα

Σε Αθήνα και Άγκυρα Σχοινάς και Γιόχανσον για τη μεταναστευτική πολιτική

admin

Αποστάσεις Τσίπρα-Γεροβασίλη για τη «χούντα» του Ραγκούση και τη «φρουρά» του Πολάκη

admin

Τέλη του έτους φιλοδοξεί ο Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Αθήνα

admin

Πέτσας σε Τσίπρα: Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στη Marfin;

admin

Η Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Μητσοτάκη για επιστροφή στα μνημόνια

admin

Τι αλλάζει στην προστασία πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια

admin

Μητσοτάκης: Ήθελα και την επιστολική ψήφο, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση

admin

Αμετανόητος ο Πολάκης για την αήθη επίθεση στην Αγαπηδάκη: «Δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη»

admin

Καταπέλτης η Λίνα Μενδώνη για την Ακρόπολη: Οι αλλαγές που ζήτησε

admin

Τα συν και τα πλην του νέου Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25

admin

Γιατί δεν θα κάνουν τελικά κοινές δηλώσεις Μητσοτάκης και Τραμπ στον Λευκό Οίκο

admin

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

admin

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι περιλαμβάνουν οι δύο ΠΝΠ για την Thomas Cook

admin

Χρηστίδης: Τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον

admin

Στεργίου: Η χώρα επιτέλους απέκτησε πολιτική πυξίδα

admin

Μαργαρίτης Σχοινάς για μεταναστευτικό: Η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει όχι μόνο με κονδύλια αλλά και με χορήγηση ασύλου

admin

Προσχέδιο απόφασης Συνόδου Κορυφής ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

admin

Παναγιωτόπουλος: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια

admin