Image default
Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: «Δεν μίλησα ποτέ για ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης»

Τη δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση, να επαναληφθούν λάθη του πρόσφατου παρελθόντος που έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης, υπογράμμισε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση αποφάσεων της δικαιοσύνης που σκοπό έχουν να πολιτικοποιήσουν τις εσωτερικές της διαδικασίες, συνθλίβοντας το κύρος των δικαστικών λειτουργών στις μυλόπετρες της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο υπουργός μιλώντας σε δικαστές και εισαγγελείς, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στο χώρο της δικαιοσύνης, επικεντρώνοντας στην ψήφιση διατάξεων για τον Ποινικό Κώδικα σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να περιοριστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εσπευσμένη ψήφιση των Κωδίκων από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στη θεσμοθέτηση της διαμεσολάβησης ως υποχρεωτικής διαδικασίας, προκειμένου σειρά υποθέσεων να επιλύονται εξωδικαστικά.

Σχετικά με την θεσμοθέτησης της διαμεσολάβησης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη θετική γνωμοδότηση για το μέτρο από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο Κώστας Τσιάρας πρόσθεσε ακόμη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι και θα είναι, η προάσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των λειτουργών.

«Προτεραιότητα μας παραμένει η προάσπιση της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων Δικαστών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, με γνώμονα την ανελαστική τους συνείδησή, το Σύνταγμα και τους νόμους» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας: «Και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στους Δικαστές όλα τα αναγκαία εργαλεία για να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο τους».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ο κ. Τσιάρας «για την αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στα Πρωτοδικεία, στα Εφετεία και στις αντίστοιχες Εισαγγελίες της χώρας», κάτι που θα υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε θέματα τα οποία τέθηκαν κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε στην υλοποίηση «Δικαστικού Καλλικράτη» και ούτε γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας, ανέφερε: «Δεν ξέρω που μπορεί να ανακαλύπτει κανείς λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί από μένα όπως π.χ. ότι υπάρχει σχέδιο Καλλικράτης στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας ότι η αναφορά σύμπραξης του Δημοσίου τομέα με τον ιδιωτικό, ανατρέχει και μόνο στην κτιριακά υποδομή της Δικαιοσύνης.

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης: Nα έρθουν στην Αθήνα τα γλυπτά του Παρθενώνα το 2021

admin

Σταϊκούρας σε Αμερικανούς επενδυτές: Σε τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης η ελληνική οικονομία

admin

Χατζηδάκης: Κανένας λόγος πανικού από την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου

admin

Γιάννης Βρούτσης: Απόλυτα διασφαλισμένη η δημόσια κοινωνική ασφάλιση

admin

«Πνίγηκε» στους υδρογονάνθρακες ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Καλαφάτης για Πολάκη και Τζανακόπουλο: Η Βουλή δεν εκβιάζεται – Όφειλαν οι ίδιοι να ζητήσουν την αυτοεξαίρεσή τους

admin

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες «εγκλωβισμένοι» της Thomas Cook στο εξωτερικό

admin

Κουτσούμπας: «Αστικός μύθος ότι έρχεται ανάπτυξη για όλους»

admin

Διευθυντής γραφείου Τύπου ΝΔ: Να καταδικάσει το ΚΚΕ το στέλεχός του

admin

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

admin

Η Δόμνα, η Θεανώ και ο Coelho

admin

ΚΙΝΑΛ για Πόρο: Η ανικανότητα και η αδιαφορία Σπίρτζη, στοίχισε 3 ανθρώπινες ζωές

admin

Μενδώνη: Το κύρος του ΚΑΣ θα αποκατασταθεί

admin

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτό το βιβλίο είχε μπροστά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

admin

Βίντεο της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη

admin

«Αντιπερισπασμός Μητσοτάκη η ανακοίνωση σήμερα της επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας»

admin

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ

admin

Διευθύνων σύμβουλος ΕΤΑΔ: Καλέστε με στη Βουλή να καταθέσω

admin