Image default
Οικονομία

Β. Κικίλιας: Πενήντα εκατ. ευρώ λιγότερα θα καταβάλουν οι πολίτες για τη συμμετοχή τους στα φάρμακα

Εξοικονόμηση 180 εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος και 50 εκατομμυρίων ευρώ στην τσέπη των ασφαλισμένων επιτυγχάνεται με το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του, το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι παρέλαβε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αυξήσεις στα φάρμακα μέχρι 10% και πρόσθεσε: “Πλέον, δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αλλά μειώσεις μέχρι και 7% σε πάνω από 3.000 κωδικούς. Για το 2020, το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε ότι οι συμπολίτες μας θα καταβάλουν 50 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τη συμμετοχή τους στα φάρμακα”. Επίσης, είπε πως ήδη μειώθηκε σε κάποια φάρμακα η φορολογία στο 6% από 13% και θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις τόσο στις παροχές της υγείας όσο και στα φάρμακα.

Για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων

“Θα συναντηθώ μέσα στις επόμενες ημέρες με τους προέδρους των τμημάτων αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών των σχολών μας. Έχουμε καταγεγραμμένα τα προβλήματα των νοσοκομείων μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει μετά από την εποχή του Αλέκου Παπαδόπουλου, πάνε πολλά χρόνια πίσω που ακούμπησε κάποιος τα νοσοκομεία μας, εντός του 2020 την επέμβαση σε νοσοκομεία σε ό,τι έχει να κάνει με το κτιριακό. Από τις τουαλέτες μέχρι τα επείγοντα, τα χειρουργεία, μέχρι τα μηχανήματα, τη μόνωση, τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό τους, μέχρι τη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων”, τόνισε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε: “Είτε με χρήματα του κράτους είτε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είτε με δωρητές και ευεργέτες, τους οποίους ευχαριστώ γιατί ήδη κάνουν παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μας. Άρα, εντός του 2020 θα δείτε κτιριακές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μας.

Διορίζονται τις επόμενες ημέρες οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στο θέμα των διοικητών στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχει διοριστεί κανένας. “Ελέγχονται από την υπηρεσία, όπως ορίζει ο νόμος. Ο νόμος λέει τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση ενός διορισμού ελέγχονται τα δικαιολογητικά όλων, τα ποινικά μητρώα κ.λπ. Στις επόμενες μέρες θα διοριστούν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία. Για πρώτη φορά, με νόμο του κράτους, έφερα την αξιολόγηση των διοικητών στα νοσοκομεία. Δηλαδή, ανά τρεις μήνες, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, οι εκάστοτε διοικητές θα αξιολογούνται και ανάλογα με το αν κάνουν καλά ή όχι τη δουλειά τους θα παραμένουν στη θέση τους ή θα απολύονται αυτοδικαίως χωρίς να αποζημιώνονται”, υπογράμμισε.

Για τις όποιες αστοχίες έχουν γίνει ή θα γίνουν στο μέλλον ή κατά την εξέλιξη της αξιολόγησης, όπως δήλωσε, “εμείς είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε. Εγώ και αφουγκράζομαι την κοινωνία και τον κόσμο καταλαβαίνω και την κριτική η οποία γίνεται. Και είμαι πάντα ανοιχτός στο να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε. Ταυτόχρονα όμως, είμαι κάθετος σε αυτό, δεν θα επιτρέψω την ανθρωποφαγία”.

Σχετικα αρθρα

Tι σύνταξη αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικές τάσεις στο ξεκίνημα

admin

Οι φυλετικές διακρίσεις τσακίζουν και την οικονομία: Κόστισαν 16 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια

admin

Handelsblatt για Ελλάδα : Βήμα προς την σταθεροποίηση η έξοδος στις αγορές

admin

Η Volkswagen ξεκίνησε συζητήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις για το Dieselgate

admin

Χρεώσεις : Ανακοινώθηκαν οι πρώτες μειώσεις στα δεδομένα κινητής

admin

Μπορεί το ελληνικό κρασί να καθιερωθεί στη γερμανική αγορά;

admin

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα χρέη στην Εφορία

admin

Από την 1η Ιουνίου 2020, η ηλεκτρονική διαβίβαση των παραστατικών εσόδων στο myData

admin

Με οριακή άνοδο έκλεισε η Wall Street

admin

Κοροναϊός : Δυνατότητα μερικής απασχόλησης εργαζομένων για 6 μήνες

admin

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική

admin

Παραιτήθηκε η Ελληνοαμερικανίδα επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

admin

Δέσμη μέτρων για τον τουρισμό ζητούν οι ξενοδόχοι

admin

ΥΠΑΝ : Αξιοποιούνται επιστροφές πόρων του JEREMIE για στήριξη της επιχειρηματικότητας

admin

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη μετά το κραχ

admin

Ρωσία – Ουκρανία: Νέα 5ετή συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου

admin

Κοροναϊός: Το Πάσχα το πρώτο μεγάλο τεστ για την ελληνική τουριστική βιομηχανία

admin