Image default
Επιχειρήσεις

Τρία βραβεία για τη ΓΕΦΥΡΑ στα Energy Mastering Awards 2019

Με τρία βραβεία, 2 χρυσά και ένα αργυρό, επέστρεψαν στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» από την τελετή απονομής των «Energy Mastering Awards 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο (12.12.2019), τα στελέχη εκείνα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που μοιράζονται την ευθύνη υλοποίησης των πολιτικών της εταιρείας για βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης ενέργειας και αειφορικών δράσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η παραχωρησιούχος εταιρεία της Γέφυρας, βραβεύθηκε στις πιο κάτω κατηγορίες:

ENERGY REVOLUTION (Χρυσό βραβείο δραστικής άμβλυνσης κλιματικής αλλαγής)

Στην κατηγορία «Energy Revolution», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «GOLD» στα Energy Mastering Awards 2019 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μηδενικών εκπομπών CO2 για την κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Με αυτήν την αλλαγή, η εταιρία μηδενίζει το αποτύπωμά της ως προς την ηλεκτρική ενέργεια, που αντιστοιχεί στο 67% της συνολικής εκπομπής CO2 για τα τελευταία 3 έτη (2016-2018). Ταυτόχρονα, οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της Γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα προστέθηκε στο στόλο της Γέφυρας το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα.

Το βραβείο στην κατηγορία αυτή παρέλαβε ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Άρης Σταθόπουλος – Βλάμης, έχοντας στο πλευρό του τον Γενικό Διευθυντή κ. Πάνο Λούκα.

ENERGY ENGAGEMENT (Χρυσό βραβείο συστράτευσης με τους πολίτες για το κλίμα)

Στην κατηγορία «Energy Engagement», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «GOLD» για την υπερδεκαετή προσήλωσή της σε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εγρήγορσης, τόσο μέσα από την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της σε αυτές, όσο και μέσα από τη συστράτευση με οικολογικές και εθελοντικές κινήσεις, καθώς και με συσπειρώσεις ενεργών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας σε συντονισμό με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο για την επίδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία, παρέλαβε η Συντονίστρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης, κ. Νίκη Σίψα, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Φρέρη.

ΕNERGY EFFICIENCY IMPROVEMENT (Αργυρό βραβείο βελτίωσης ενεργειακής αποτελεσματικότητας)

Στην κατηγορία «Βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας», ανάμεσα σε επιχειρήσεις του κλάδου «Υποδομές Μεταφορών», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «SILVER» για την εν εξελίξει αντικατάσταση συστημάτων οδικού φωτισμού με τεχνολογία LED σε συνδυασμό με βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019. Έχει σχεδιαστεί και ακολουθεί η τεχνολογική αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης-ψύξης στις κτιριακές εγκαταστάσεις με αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων με αντλίες θερμότητας.

Το βραβείο αυτής της κατηγορίας παρέλαβε η κ. Ελένη Κονδύλη, Προϊσταμένη Διασφάλισης Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, μαζί με τον κ. Άκη Παναγή, Μηχανικό Δομικής Παρακολούθησης.

Τον κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, Country Manager της VINCI Concessions, κυρίου μετόχου της παραχωρησιούχου εταιρείας, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής κ. Σταύρος Σταυρής.

Σχετικα αρθρα

MYTILINEOS: Συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

admin

Στόχος χάκερ η EasyJet – Απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. πελατών

admin

Κλειστές ελέω κορωνοϊου 205.984 επιχειρήσεις, με 1.063.098 εργαζόμενους

admin

Πώς στηρίζει η Alpha Bank τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης

admin

Ο Ερντογάν μετατρέπει δύο αεροδρόμια σε νοσοκομεία κορονοϊού αλλά… θα ανοίξουν σε 45 μέρες

admin

Γερμανία: Δυνατή η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα μετά το Πάσχα

admin

Αιφνιδιαστικός έλεγχος και στη Γενική Ταχυδρομική για ανατιμήσεις

admin

ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκίνησε η ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης νέου έργου προϋπολογισμού 1,4 εκατ.

admin

Τι σημαίνει για εργοδότες και εργαζόμενους ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Τι θα ισχύσει από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου

admin

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι

admin

Sunlight: Προχώρησε σε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ

admin

Ούρσουλα Φόν Ντερ Λάιεν: “Είμαστε στο πλευρό της Ιταλίας, νέα μέτρα υπέρ των χωρών που επλήγησαν από τον ιό”

admin

Eurobank: Κλείνει το deal με PIMCO για το project Pillar

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Κέρδη και αύξηση τζίρου στο εξάμηνο για τη Βιοκαρπέτ

admin

Πωλητήριο από την Apollo στο ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά

admin

Vodafone: Νέος πρόεδρος ο Jean-Francois van Boxmeer της Heineken

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Aύξηση 11,2% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2019

admin